Ribizlizselés túrótorta
Hozzávalók 2 db 11 cm-es miniformához:
- 2 db tojás
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg liszt
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl habtejszín
- 20 dkg túró
- 2 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg fagyasztott ribizli
- 1 tasak tortazselé
Elkészítés:
- A tojásokat elektromos habverővel fehéredésig verjük a porcukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, fakanállal elkeverjük a tésztát, majd kettéosztjuk a kivajazott, lisztezett tortaformákba.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, kivesszük a piskótákat, és megfordítva visszatesszük a formába.
- A tejszínt kemény habnak felverjük. A túrót botmixerrel pürésítjük a cukorral, citromhéjjal együtt, összekeverjük a tejszínnel, és a piskótára simítjuk. A ribizlit kis lábosba tesszük, adunk hozzá 2,5 dl vizet, elkeverjük a tortazselével, melegítve felolvasztjuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szétoszlatjuk a tortákon, és szilárdulásig hűtőszekrénybe tesszük.
Fotó: Vrábel Kriszta