Sztár

Nyertes Zsuzsa

„A szívemet is beleadom”
az én konyhám főzőiskola konyhaművészet nyertes zsuzsa

„Felnőtt fejjel tanultam meg főzni, tulajdonképpen muszájból. A középső húgom Amerikában él, amikor megszületett a kisfia, az édesanyánk kiutazott hozzá, én pedig itthon maradtam az édesapánkkal és a kishúgommal. Akkor, egy időre, én vettem át az édesanyánk szerepét a konyhában, én főztem a családra. Drága volt a „főzőiskola”, mert amikor főzés közben megtorpantam, egyből hívtam telefonon anyukámat, hogy segítsen. Néha a spenót vagy a borsófőzelék legalább olyan sokba került, mintha bélszínből készült volna az étel. Néhány hét alatt azonban sikerült elsajátítanom a konyhaművészet alapjait, ma pedig már kifejezetten imádok főzni. A párom, Attila újította fel a konyhát, ami az én ízlésemet és színvilágomat tükrözi. Ez egy L alakú helyiség, így főzés közben minden kéznél van, nagyon praktikus. A legfontosabb számomra, hogy legyen egy jó minőségű késem, mert azzal könnyű a munka. Az ételeket mindig úgy készítem, hogy lehessen rajtuk érezni, a szívemet,
lelkemet beleadtam.