Rakott amaretti keksz almával, dióval
Hozzávalók 6 személyre:
• 3 tojás sárgája
• 8 dkg porcukor
• 2 dl tej
• 15 dkg darált dió
• 25 dkg mascarpone
• 4 alma
• 1 citrom
• 25 dkg amaretti keksz (mandulás habcsók)
1. A tojássárgákat fehéredésig verjük a porcukorral. Hozzákeverjük a tejet, 12 dkg darált diót, majd alacsony hőmérsékleten melegítve, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet. Hagyjuk hűlni, majd eldolgozzuk a mascarponéval.
2. Közben az almákat hámozás nélkül kicsire kockázzuk, lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és hozzáfacsarjuk a citrom levét.
Ne cukrozzuk! 5-8 perc alatt puhára főzzük a gyümölcsöt, majd leszűrjük.
3. Tálba rétegezzük az édességet: az aljára diós krém kerüljön. Kekszet, almakockákat szórunk rá, majd ismét a krém következik. Így készítünk 2-3 réteget, közben megszórjuk a félretett dióval.
4. Tálalás előtt 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Fotó: Vrábel Kriszta