Címlapsztori Sztár

Hernádi Judit: „Anyaként sok hibát vétettem, Zsófinak nagyon nehéz lehetett”

Hernádi Judit nagyformátumú és igazán kiváló színésznő, aki öt évtizede van a pályán. Lánya, Tarján Zsófi akkortájt született, mikor édesanyja egycsapásra országosan ismert lett.

Végtelenül büszke a lányára

Hernádi Judit karrierjében akadt néhány jelentős fordulópont: amikor elénekelte a Sohase mondd! című slágert, vagy amikor a Heti Hetesben szerepelt.

„Ezek a momentumok azok, amelyektől híres lettem, mert a színháztól senki nem lesz az. Ebben a pillanatban ott tartunk, hogy mindenki ismeri a nevemet, de ezek véges ügyek. Az ember népszerűsége egy pillanat alatt el tud múlni, de nem baj. Örülök neki és boldog vagyok tőle, hogy most így van, viszont nem tartom célnak” – árulja el, majd a siker kapcsán szóba kerül a lánya, Tarján Zsófi, aki a Honey­beast énekesnőjeként a saját útját járja.

„Amennyire segít, annyira nyomást is helyez rá, ha egy gyereknek a szülője híres. Zsófinak nagyon nehéz lehetett. Mindig azt tanácsoltam neki, hogy legyen önmaga, vállalja fel a személyiségét, és ne alkudjon meg helyzetekkel. Úgy érzem, ezeket sikerült átadnom, nem hajlandó kompromisszumot kötni, vagy engedni az elveiből, a céljai­ból és a meggyőződéséből. Általam is azt a példát látta, hogy kiállok magamért, és ő is ugyanígy tesz. Igyekeztem támogatni abban, hogy találja meg, mi az, amit a legnagyobb örömmel csinál, ugyanakkor anyaként sok hibát is vétettem, mint mindenki más. Végtelenül büszke vagyok rá, hogy megvalósította önmagát, és sikeres. Egy évben legalább egyszer, de inkább kétszer elmegyek a kiemeltebb koncertjeire, amelyeket jó előre le is szervezek, hogy ráérjek. Ha kér tanácsot, adok neki, és ez oda-vissza működik. Nem sok ember van, akinek számít a véleménye, de tőle abszolút elfogadom. Sok mindenre nagyobb rálátása van. Az életemben vannak olyan területek, amelyek vállaltan kiestek, ilyen például a közösségi média. Én már az új platformok nélkül pusztulok el – árulja el szokásos fanyar stílusában. – Számomra nem is érdekesek, de értem, hogy a világot bizonyos fokig meghatározzák. Ebből a szempontból jó, hogy Zsófitól jönnek a hírek. Szokott küldeni olyan információkat, amelyeket szerinte nem ártana, ha tudnék. Ezeknek mindig nagyon örülök.”

Anya és lánya

További részletekért és a teljes interjúért keresd a Meglepetés magazin kedden megjelenő számát!

Fotó: Sárosi Zoltán, Olajos Piroska, Tóth Beáta, MTI