Címlapsztori Sztár

25 éve van a pályán, mégsem szerepelhet nagy show-műsorokban Komonyi Zsuzsi: „A szívem mélyén vidéki lány maradtam”

Szerény szépségnek tartják, pedig gyerekkora óta színpadon szerepel. 12 évesen a föld legbájosabb kislánya volt, most pedig a kisfia, Kolos szerint ő a legkedvesebb anyuka.

Úgy is lehet az énekesnői pályát csinálni, ahogy Komonyi Zsuzsi teszi. Botrányoktól mentesen, a családjának élve.

„Nyáron többnyire a Balatonnál vagyunk. Van itt egy kis nyaralónk. A fiam, Kolos nyolcéves, iskolai szünete van. Strandolunk, biciklizünk, kirándulunk, igyekszem tartalmas vakációt összeállítani neki. Ilyenkor mi nem is utazunk külföldre, beérjük a jó öreg magyar tengerrel” – árulja el a 42 éves édesanya.

Az éjszakázás nem neki való

Zsuzsi szerencsés, a fellépései általában délután vagy kora este vannak, így legkésőbb tíz körül hazaér. „A pályám elején, amikor az UFO együttesben énekeltem, rengeteg diszkófellépésünk volt, de rájöttem, hogy az éjszakázás nem nekem való, egy év után ki is léptem a csapatból. Szólóénekesnőként általában falunapokon és városi rendezvényeken koncertezem, és mivel ezeket a műsorokat többnyire hétvégén és napközben tartják, a családom elkísér. A kisfiam a sport mellett a zenét is nagyon kedveli, szolfézsra jár és zongorázni szeretne. A férjemmel megbeszéltük, hogy ősztől beíratjuk zongoraórára. Azt nem mondom, hogy Kolos követ majd a színpadi pályán, de a lehetőség adott.”

A nyári szünetet Kolossal tölti

A nagymamája 99 éves lesz!

A kecskeméti születésű énekesnő imádja a szülővárosát. „A családom Kecskeméten él, ezért rendszeresen járok haza. A Mama novemberben lesz 99 éves. Már csak ő az egyetlen nagyszülőm, aki életben van, mert a másik nagymamám egy hónappal ezelőtt halt meg. Remélem, hogy az apai nagymamám sokáig itt lesz velünk!”

Kozmetikus végzettséget szerzett

A júliusi születésű énekesnő mozgalmas évtizedeket tudhat maga mögött. „Azt szoktam mondani, hogy már most annyi minden történt velem, mint másokkal egy emberöltő alatt” – meséli nevetve. Kisgyerekként modellkedett, aztán 12 évesen megnyerte A Föld legbájosabb gyermekének hazai szépségversenyét, így jutott ki New Yorkba. 17 évesen pedig a Miss World Hungary első udvarhölgye lett.

„A szépségversenyek világából kerültem át a popzene színpadára. Tudtam, hogy felnőtt modellként nem lesznek kiugró lehetőségeim, mert sem a magasságom, sem az alkatom nem volt olyan, hogy kifutókon szerepeljek. A hazai szépségversenyek atyja, Fásy Ádám fedezett fel, később pedig Lajcsi egyik állandó vendége voltam a Dáridóban. Mindkettőjüknek nagyon sokat köszönhetek, mindig támogatták a zenei karrieremet.”

Az éneklés mellett Zsuzsinak civil szakmája is van: óvodapedagógus és kozmetikus végzettséget szerzett. „A gyerekeket nagyon szeretem. A kecskeméti tanítóképző főiskolán diplomáztam, egy időben óvodásoknak tanítottam ének-zenét. A szépségipar is mindig vonzott, ezért elvégeztem egy kozmetikus sulit. Amikor a 2000-es évek elején bejött a Megasztár és az X-Faktor, egy kicsit megtorpant a táncdalénekesi pályám, mert mindenki az új előadókra volt kíváncsi, őket hívták a rendezvényekre, de szerencsére a hullámvölgyből sikerült kijönnöm, és már 25 éve vagyok a pályán. Ez idő alatt sokan eltűntek a színpadról. Nagy öröm számomra, hogy engem még hívnak fellépni, a legutóbbi CD-m, a Végtelen pedig a harmadik helyre került az albumeladási listán.”

A családi élete is sikeres

A slágerlistás lemeze azért is jelentős eredmény, mert Zsuzsi keveset szerepel a kereskedelmi csatornák műsoraiban, inkább csak a Muzsika TV-n és a Zenebutik adón látható.

„Szívesen szerepelnék nagyobb show-műsorokban, de mivel nem vagyok eléggé jelen a közösségi médiában, valószínűleg sok mindenből kimaradok. Mostanság attól értékesebb valaki, minél többet posztol a Facebookra, az Instagramra, így általában azokat szerepeltetik, akik ezt teszik, hiszen ők látszanak. Megváltozott a világ, amihez nekem is alkalmazkodnom kell. Egyelőre óvom a magánéletemet. Boldog kapcsolatban élek immár 13 éve, és olyan jó, hogy a családi életem sikeres. A férjem szeret, mindenben támogat, de mivel civil foglalkozása van, az intimitást szeretnénk megtartani magunknak.”

Zsuzsi nem résztvevője a sztárvilágnak. „Nyu­gis életem van. Főzök, takarítok, gyereket nevelek, és az orchideáimat gondozom. Csupa olyan dolgot csinálok, mint a legtöbb családanya. A szívem mélyén vidéki lány maradtam.”

A Barátok köztben is szerepelt

Emlékeznek még arra, hogy Zsuzsi a népszerű sorozatban szerepelt 2007-ben? „Néhány hónapig én is játszottam a Barátok köztben. A jeleneteim többsége Kiss Ramónával és Rékasi Károllyal voltak. A forgatás után a kapcsolat megszakadt köztünk, de Balogh Edinával a Facebookon ismerősök vagyunk. Annak idején közös öltözőnk volt a tévéstúdió mellett.”

fotó: Rákosi Péter, Privát