Címlapsztori Sztárok

Lékai-Kiss Ramóna: „Különös érzés egy ország szeme láttára felnőni”

Hihetetlen, de már 21 éve láthatjuk a képernyőn, nyomon követhettük, ahogy cserfes kamaszlányból boldog feleség és családanya lett. Ramóna úgy érzi, mára minden területen révbe ért.

Sorozatok, televíziós és színházi produkciók – Lékai-Kiss Ramóna úgy él, hogy bármikor gyanútlanul bekapcsolja a tévét, szembetalálkozhat a sok évvel ezelőtti önmagával. Mint mondja, furcsa érzés ilyen rendhagyó módon visszatekinteni a saját korszakaira, de csak mostanában érzi az életét kerek egésznek.

Élvezi az anya-fia programokat

„Különös érzés egy ország szeme láttára felnőnikezdi Ramóna. – Nemrégiben, amikor a családommal Veszprémből a fővárosba költöztünk, előkerültek régi újságok, fotóalbumok azokból az időkből, amikor még nem volt digitális világ, közösségi média. Som-Balogh Edina barátnőmmel könnyes szemmel nézegettük a képeket, és nosztalgiáztunk. Olyan, mintha az egy másik életben lett volna. Úgy beszélek, mint a nagy öregek, pedig csak fiatalon kezdtem. Tinédzser voltam, amikor beszippantott a sorozatkészítés világa, és 16 évig szerepeltem a Barátok köztben. Aztán az utolsó öt év annyi szakmai és magánéleti történést hozott nekem, hogy alig győztem feldolgozni. Persze mindközül a legmeghatározóbb, hogy megszületett a kisfiunk, Noé, aki immár négy éve szépíti az életünket.”

A 4 éves Noé felajánlotta, hogy vigyáz az anyukájára

A cserfes kisfiú most éppen a miért-korszakban van. Folyamatosan kérdezgeti a szüleit, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, kényes témákról is. Nagyon érdekes, sokszor szürreális beszélgetéseink vannak, rengeteget nevetünk. Olykor úgy érzem, két pasim van, mert a fiam legalább olyan szuper szellemi partner, mint a férjem. Amikor Máté januárban odavolt a kézilabdacsapattal a vb-n, rengeteg anya-fia programot csináltunk, és nagyon jókat dumáltunk. Arról nem is beszélve, hogy tudatosan magára vette az apukája feladatainak egy részét. Megható volt, amikor megsimogatta az arcomat, és azt mondta: Anya, ne félj, én mindig vigyázni fogok rád!”

A férje csak miatta nézte a sorozatot

Ramóna elárulta, a férje annak idején szó szerint kinézte őt magának a tévéből. „Máté a kapcsolatunk kezdetén elmondta, hogy éveken át miattam nézte a sorozatot, és amikor még nem ismertük egymást, csak azért járt színházba, hogy láthasson. Örülök, hogy végül beszédbe elegyedtünk, mert egy boldog közös élet lett az eredménye” – meséli a színésznő.

Apának otthonról szurkolnak

Ramóna már megszokta, hogy a férjét a sportolói karrierje gyakran külföldre szólítja. „Két felnőtt ember megbeszéli, hogy akkor most néhány hétig nem találkozunk, de utána mindent bepótolunk. Nehezebb a helyzet, amikor mindezt egy apaimádó négyévesnek kell elmagyarázni. Azon vagyunk, hogy Noé kis fejében pozitívvá tegyük ezt a történetet. A versenyek alatt esténként mindketten mezbe bújunk, elkészítjük a szurkoló sminkünket, és házibuli-hangulatban drukkolunk apának, hogy jussanak tovább a mérkőzéseken, és minél később jöjjön haza. Nagy örömömre a férjem álma valóra vált: ott lesznek az olimpiai selejtezőn. Támogatom őt a céljai elérésében, ahogyan ő is engem. A sportkarrier úgyis hamar nyugdíjba küldi az embereket, szóval lesz még bőven idő, amikor többet lehetünk együtt.”

A kézilabdázó Lékai Mátéhoz 2019-ben ment feleségül

Mindeközben Ramóna sem unatkozik: tavaly nyáron leforgatta a Hazatalálsz című sorozatot, amelynek első évadát hétköznaponként láthatjuk a TV2 képernyőjén, vasárnaponként pedig a Sztárban Sztárban van jelen zsűritagként.

„A szórakoztató műsorba tavaly csöppentem bele, és nagyon imádom. Számomra ez egy hatalmas buli, ahol nem szőrös szívű ítészként kell jelen lennem. Egyébként versenyzőként is szívesen kipróbálnám magam, mert látom a szereplőkön, hogy milyen önfeledten dolgoznak egy-egy műsorszámon.”

Sztárügynökséget alapított

A színésznő-műsorvezető egy évvel ezelőtt úgy döntött, új területen próbálja ki magát: megalapította saját ügynökségét, a Mona Managementet.

A Sztárban Sztár zsűrijét erősíti vasárnap esténként a TV2-n

„Ez a cég az én szerelemgyerekem – meséli lelkesen. – Számos hazai ismert hölgyet képviselünk, és segítünk abban, hogy megvalósíthassák az álmai­kat, vágyaikat, és még sikeresebb életet varázsoljunk nekik. Női alkotóközösség vagyunk, akik nem egymást eltaposva, hanem egymásba kapaszkodva haladnak az úton, ebben a szellemben dolgozunk. Van egy irodánk, ahol az általunk képviselt hölgyekkel gyakran találkozunk. Nálunk egy csapatépítő tréning általában úgy néz ki, hogy jön a szusi, a pezsgő és a rajzelemző, közösen alkotunk, aztán sírunk, nevetünk, mély beszélgetések zajlanak. Az ügynökségen nagyon jó kis női közösség alakult ki körülöttem, amiért hálás vagyok. Nemrégen ünnepeltük az egyéves fennállásunkat, és nyilvánvalóvá tettük egymás számára, hogy szeretünk együtt dolgozni. Ez persze kevésbé zajos siker, mint amit a televízióban megélhetek, de számomra legalább annyira fontos és szívbeli öröm.”

Fotó: Dfp/Schumy Csaba, Olajos Piroska, Tv2, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete