Divat

Szépség kívül-belül borfürdővel: bátran kenje magára a hegy levét!

Testünk szépsége sokszor lelkünk állapotán is múlik. A növényekből és virágokból kivont olajos elixírek egyszerre képesek mindkettőre hatni. És még borfürdőt is vehetünk!

Az aromaterápia illóolajok és növényi olajok segítségével harmonizálja, erősíti vagy gyógyítja a szervezetet és a lelket. Az olajok képesek befolyásolni a hormonok működését, abhangulatot, a megérzéseket, az anyagcserefolyamatokat és a testhőmérsékletet.

Az összhang megteremtése

„Bőrünk állapota tükrözi testünk és lelkünk harmóniáját. Ha valahol zavar keletkezik, azonnal megmutatkozik egy pattanás, egy apró ránc vagy kiütés formájában” – avat be minket S. Maráz Andrea kozmetikusmester, aroma- és szépségterapeuta.

A növények finom rezgése feloldja a lelki és a testi blokkokat, így támogatva a szervezet egészséges, harmonikus működését. Bőrre gyakorolt hatásai is sokrétűek: gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló, öregedésgátló, baktérium-, vírus- és gombaölő hatású.

Nincs két egyforma ember

A szépségterapeuta az embert teljes egységében kezeli. Nemcsak a bőrt vitalizálja, regenerálja, de a lelket is harmonizálja. A kényeztetésnek a tisztító, ránctalanító, nyugtató arckezelések csakúgy részei lehetnek, mint a harmonizáló, energetizáló, méregtelenítő vagy immunerősítő testkezelések és masszázsok.

Szépítő program

Évszakváltáskor szervezetünk és bőrünk különösen igényli, hogy megtisztítsuk és energiával töltsük fel, ennek alapja lehet a szőlőmagolaj és a szőlőhéjőrlemény.

„A szőlőszemek magukba szívták a nyár és a koraősz erejét, a föld energiáját és ásványait. A világmindenség rejlik egy-egy szemben. A szőlő magjából nyert olaj pedig gazdag esszenciális zsírsavakban, flavonoidokban, és rendkívül erős antioxidáns hatású. Erősíti az érrendszert, regenerálja a sejteket, gátolja a gyulladásos folyamatokat, puhítja, fiatalítja és hihetetlenül rugalmassá teszi a bőrt. A szőlő maga a fiatalság, a lendület, a vidámság, tulajdonképpen maga az élet” – meséli a szépségterapeuta.

Vinoterápia

Először egy francia kastélyában, egy bordeaux-i szőlőültetvény közepén hoztak létre olyan intézményt, ahol minden kezelést borral, szőlővel vagy az azokból készült termékekkel végeztek. A vinoterápia során kipróbálhatjuk például a borfürdőt, melytől bőrünk újra életre kel, megfiatalodik. A kádban eltöltött idő alatt fokozódik bőrünk rugalmassága, simább, bársonyosabb, hidratáltabb lesz, miközben még az öregedését is késleltethetjük. A fürdő hatását a gyertyafény és egy pohár vörösbor elfogyasztása még kellemesebbé teszi.

Fotó: pexels