Ezotéria Sztár

A pálmalevelek tudják a jövőt: Laár András a halála időpontját is kiolvastatta

Évekkel ezelőtt robbant a hír: indiai, titkos könyvtárakban pálmalevelekre írva ott van múltunk, jelenünk és jövőnk. De kik találhatják meg a saját levelüket, és megváltoztathatóak-e a rajta olvasott történések?

Azt mondják, ha valakiben feléled a vágy, hogy megtudja, mi van az ő pálmalevelébe rejtve, akkor biztosan ott van azok között, akiknek levélre vetették a sorsát. Ma, a Földön élők közül 110 millió embernek, a magyarok közül 200 ezernek van pálmalevele. A sorokat maharishik, azaz ősi szentek jegyezték le több ezer esztendővel ezelőtt – 1500 évente átmásolják a szöveget, hogy megmaradjon az utókornak.

„A szeretteim nevét sorolta”

Laár András zenész, színész, költő és spirituális gondolkodó. Buddhista pap, foglalkozik asztrológiával, ji-kinggel és tarot kártyával is. Nem csoda, hogy néhány évvel ezelőtt éppen ő volt az, akit megkerestek egy kereskedelmi csatorna műsorából: mit szólna, ha megismerhetné pálmalevele titkát? Ő pedig nem megrettent a lehetőségtől, hogy beleshet a jövőjébe, hanem nagyon is kíváncsivá vált.

„Amikor a műsor megszűnt, az egész valahogy feledésbe merült, míg meg nem kerestek a Magyar Pálmalevél Szövetségtől, hogy éppen Magyarországon van az egyik pálmalevél olvasó szent ember, és ha gondolom, meghallgathatom az üzenetet – meséli Laár András. – Már a pálmalevél kiválasztása is nagyon érdekes, ugyanis az ujjlenyomat alapján, egyfajta kódrendszerrel működik. Először 20 levelet választott ki a mester, majd egy-egy kérdéssel sorban kizárta azokat, amelyek nem az enyémek. Végül egyszer csak sorolni kezdte a szeretteim nevét: a szüleimét, a feleségeimét és a gyermekeimét. Egészen különleges volt hallani, ahogyan a tamil szövegbe szőve elhangzanak a magyar nevek. Miután a múltam eseményeit is pontosan elmondta, már egyértelmű volt számomra, hogy megtalálták az én pálmalevelemet.”

A halál időpontja sem titok

A pálmalevélről kétéves periódusokra osztva elmondják a jövő eseményeit. Ha valaki tudni akarja, akár a halála időpontját is.

„Meghatározták a halálom időpontját is. Azt gondolom, hogy talán a levélből kiderül, ki az, akit ez nem sújt le, hanem megfelelő módon tudja kezelni. Megtudhattam a jövőm pozitív és negatív történéseit is, és kaptam egy Ganesha mantrát – ő az elefántfejű istenség, aki a jó szerencsét és az akadályok leküzdését hordozza magában -, amelyet, ha gyakorta elmondok, enyhíthetem a rosszabb események erejét, és erősíthetem a jót.”

„Ahogyan a szívünk diktálja!”

Laár András amúgy sem gondolja azt, hogy ezek a mondatok megmásíthatatlan kinyilatkoztatások. És még csak jövendölésnek sem mondaná. „Úgy hiszem, hogy ezek a több ezer évvel ezelőtt élt szent emberek nem a jövőnket írták rá a levelekre, hanem megalkottak minket. Életláncokat és embereket teremtettek, akiknek a mágikus törvényszerűség miatt meg kellett születniük. Vannak olyanok is, akiknek több pálmalevele van, tehát több életük történetét leírták. Mint megtudtam, a szövegeket 14 féle síkon lehet kibontani, különböző részletességgel.”

Például, a szülő leveléből kiolvasható akár a gyermeke sorsa, és az is változhat, hogy milyen részletességgel mondják el a jövőt. Állítólag van egy indiai miniszter, aki hetente jár egy pálmalevél olvasóhoz, hogy minden fontos döntés előtt megtudja a lehetséges következményeket. A művész azonban a saját életét nem akarja a pálmalevél jóslat szerint élni, hiszen a szabad akaratot nem lehet figyelmen kívül hagyni „Szerencsére nem hallottam igazán rossz dolgokat a jövőmmel kapcsolatban, de azt vallom, hogy éljük az életünket, és ne a pálmalevél jóslatait akarjuk megvalósítani. Magam is foglalkozom asztrológiával, ji-kinggel és tarot kártyával, de ha folyton ezektől kérnék tanácsot, ketrecben élnék. A legjobb úgy élni, ahogyan a szívünk diktálja azt.”

A gonosznak is van pálmalevele?

Oszter Tamás, a pálmalevelek nagykövete a nyugati világban, az elmúlt öt évben több mint 10 ezer embernek segített, hogy megtalálják a nekik őrzött írásokat. Ő maga viszont 2006 és 2009 között 17-szer járt Indiában, hogy a saját pálmalevelére ráleljen. „A pálmalevelünk azt az életprogramot tartalmazza, amelyről mi döntöttünk, és igent mondtunk rá, mielőtt megszülettünk – mondja a nagykövet. – Természetesen, nem kell ezen az úton haladni, viszont érdemes, hiszen ez az az ösvény, amely elő van készítve, amelyhez minden segítséget megkapunk. Szabad akartunkból letérhetünk róla, ám így nehezebb, fáradtságosabb sorsot választunk. Ezt érezhetjük minden nap, amikor látszólag rajtunk kívülálló okokból valami nem jól alakul az életünkben.” De vajon van, volt pálmalevele a híres történelmi személyiségeknek, akik háborúkat robbantottak ki, milliók szenvedését okozták? És ha igen, miért ezt a sorsot választották ők a leszületésük előtt?

„A reinkarnáció törvényszerűsége, hogy ha valami jót tettünk az egyik életünkben, akkor valamelyik másikban valami rosszat is cselekedtünk. Nem ismerhetjük a híres vagy hírhedt történelmi alakjaink pálmaleveleinek tartalmát, mert azt mindenki csak saját maga azonosíthatja be. A levelet olvasó szent ember ugyanis véletlenszerűen mond epizódokat a múlt eseményeiből és azt csak a tulajdonos tudja kétséget kizárólag megerősíteni. Amúgy annyira intim részletek is elhangozhatnak, hogy a házaspároknak is azt javaslom, ne legyenek ott egymás levelének felolvasásakor, mert így adódhatnak kellemetlen pillanatok.”

A cikk eredetileg 2014-ben jelent meg a Meglepetés magazinban.

Fotó: rtl