Egészség Ezotéria

Ne költsön most utazásra ez a két csillagjegy, nehéz hónap vár a Mérlegre: augusztusi egészséghoroszkóp

A telihold is befolyásolja az egészségünket, lássuk, milyen hatással lesz ez a hónap a csillagjegyek szülötteire!

KOS

A Kos két lábon járó energiabomba, tele tettvággyal, de kevés önfegyelemmel. Egészségügyi problémái is fegyelmezetlen életmódjából adódnak. Augusztusban azoknak kell lassúbb tempóra kapcsolniuk, akik április 3-a után születtek. A legveszélyeztetettebbek a március utolsó és április első napjaiban születettek, de nekik a 6-ai újholdkor óriási segítő energia érkezik. Most minden Kos felszabadul bizonyos kötöttségek alól, és ettől fittebbnek, fiatalabbnak érzi magát.

BIKA

Jobb, ha nem terveznek megerőltető utazásokat újholdra és teliholdra. Ideális napok jönnek 23-a után, mert minden kiszámíthatóbb, ami a kényelmes Bika-szülöttek komfortérzésének feltétele. Aki április 24-e és 29-e között született, vegye komolyan a testi jelzéseket! Sajnos akadnak olyanok is, akik azért kezdenek kocogni, mert egészségtelen életmódjuk már komolyabb betegséghez vezetett.

IKREK

Nyaralásra a 10-e és 20-a közötti időszak ideális, bár a hónap első három hetében egészségügyi problémáktól nem kell tartaniuk a világra nyitott, mozgást kereső Ikreknek. Aki fáradékonyabb, használja ki a 6-ai újholdat egy érdekes kirándulásra. A legtöbb Ikreknek időről időre szüksége van arra, hogy mindent újjá alakítson maga körül. Új arcok, új kapcsolatok adják a legjobb gyógyírt. Csoportban végzett változatos mozgás tarthatja legjobban karban.

RÁK

ovábbra is mozgalmas időszak mutatkozik a nyár szerelmeseinek, akik valóságosan is az érzelmeket szimbolizáló Víz-elemben érzik legjobban magukat. Ez a gyógyító elem nem csak megnyugvást ad egy hangulatokban sodródó Ráknak, de fel is építi betegségeiből. Augusztusban úszóprogram óvhatja meg a súlygyarapodástól. Helytelen táplálkozás gyomorproblémákhoz vezethet, tartózkodjon a fűszeres és zsíros ételektől. A hónap utolsó tíz napján lesz a legkevesebb problémájuk.

OROSZLÁN

A természet nemcsak azt mutatja meg, hogy miért betegszünk meg, de arra is megtanít, hogy hogyan gyógyíthatjuk magunkat. Augusztus 6-a az újhold napja az Oroszlán jegyében, ami elsősorban a jegy szülötteinek hoz lehetőséget a betegségeikből való kigyógyulásra, és teljesen új életmód kialakításra. Erre szükségük is van azoknak, akik július utolsó hetében születtek, nekik egy ideje gyengébb az ellenálló képességük. Egy wellness-program keretében, vagy egy új étrend bevezetésével újjászülethetnek! Ne feledjék, hogy a stressz és a dohányzás
a szívproblémák előszobája.

SZŰZ

Augusztusban nyugalmas, harmonikus időszak köszönt a legtöbb Szűz-szülöttre, a hosszabb utazások is problémamentesek. A Vénusz 17-éig a szeptemberi szülötteket kényezteti, a hónap utolsó tíz napján az augusztusiak érezhetik teherbíróbbnak magukat. Most azoknak kell nagyobb figyelmet fordítaniuk az egészségükre, akik augusztus 26 és 29-e között születtek. Ők érzékenyebbek, ezért a könnyen emészthető, természetes élelmiszereket részesítsék előnyben! Találjanak olyan táplálkozást maguknak, amely hosszú távon is folytatható.

MÉRLEG

Nagyon különbözőek a bolygóállásai a szeptemberi és októberi szülötteknek. Előbbiek ellenálló képessége stabilabb. Az augusztus 6-ai újhold és környéke kiváló időszak a nyaralásra, de kíméljék magukat, akik október első hetében születtek. Egy kellemetlen Mars-állás következtében ők a hónap első felében fogé-konyak a gyulladásokra. Kerüljék az extrém napsugárzást. A Mérlegeknek a felégéstől és a nyári rovarcsípésektől kell óvni magukat, magas faktorú napkrémet, rovar- és kullancsriasztót kirándulásaikra vigyenek magukkal!

SKORPIÓ

Ha el akarja kerülni a váratlan veszélyforrásokat, megerőltetőbb utazásait augusztus 6-a előttre vagy 23-a utánra időzítse. Különösen a 6-ai újhold és a 21-ei telihold környéke lehet stresszesebb azoknak, akik október utolsó napjain születtek. Nekik nyomasztó Szaturnusz-állásuk van, és könnyebben megbetegedhetnek. A többi Skorpió ereje teljében érzi magát, különösen a hónap utolsó hetében. A víz éltető elemük, keressék a vízpartot, és sok kalcium és magnéziumtartalmú ásványvizet fogyasszanak!

NYILAS

A Nyilas-szülöttek a mozgalmasságban lelik örömüket. Amikor erre nincs lehetőségük, fogékonyabbak a betegségekre is. Szerencsére ebben a hónapban ez a veszély nem fenyegeti őket, testi-lelki állapotuk problémamentes, a 6-ai újhold környékén pedig tökéletes. Az asztromedicina a májat és a csípőt sorolja ehhez a csillagjegyhez. Fizikai munkánál a csípőjét kell kímélniük, a táplálkozásban pedig a méregtelenítésre figyelniük. Egy lédús gyümölcskúra a mozgásszervi panaszokra is jótékony hatással van.

BAK

Egy Mars-állás stresszes hónapot jelez azon Bak-szülötteknek, akik december utolsó és január első napjaiban születtek. Augusztus első hete a túlzott megerőltetés és balesetek előfordulásának lehetőségét fokozza. A hónap utolsó harmada a legnyugalmasabb, ekkor egy megerőltetőbb utazásra is sort keríthet. Arra kell ügyelnie, hogy ne vegyen magára felesleges terhet és túlzott felelősséget, sőt, keresnie kellene a könnyed kikapcsolódási lehetőségeket. Mivel a köszvényre hajlamos, nyáron a legjobb, ha a növényi táplálkozást helyezi előtérbe.

VÍZÖNTŐ

A hónap első hetében gyengébbnek érezhetik magukat a január végi szülöttek. Szálljanak ki a feszült élethelyzetből, és tegyék le a vállukról a hosszabb ideje cipelt fizikai és szellemi terheket. A Vízöntő a pihenésnek szentelje ezt a hónapot, kapcsolódjon ki a napi rutinmunkából. Elemi igénye van arra, hogy egyéni terápiákat dolgozzon ki panaszaira. Nincs rosszabb neki, mint a monoton és bezárt munkakörülmények, a hirtelen környezetváltozás új energiákkal tölti fel. Mivel keringési problémákra hajlamos, a nyári melegben többszöri hideg vagy váltózuhany a végtagjaira jótékony hatású.

HALAK

Ennek a veleszületett gyógyítónak éppen végtelen elfogadó lényéből következnek gyengeségei és betegségei. Minden külső erő óriási hatással van rá, másrészt gyengíti magát azzal, hogy másokkal azonosul. Tudatos életmódbeli önfegyelem nélkül kisebb az ellenálló képessége, ami azonban a hónap első 3 hetében nem veszélyezteti. Nyaralással, utazással ne várjon a hónap végéig, 28-a körül napjai stresszesebbé válnak. A Halak gyógyításának egyik módszere a légzésterápia és a jóga, amely a Halak számára nemcsak gyógymód, de életmód is lehet.