Divat

Mi a különbség a BB és a CC krém között és hogyan válaszunk megfelelőt?

Unjuk, hogy halomban állnak a fürdőszobapolcon a különböző a kencék és krémek? Akkor cseréljük le őket egyetlen termékre, ugyanis a BB krémek egyszerre több problémára nyújtanak megoldást!

Mi is az a BB krém?

A név a Beauty Balm (Szépség balzsam) szó rövidítéséből származik, ami igazán találó, hiszen valóban egyetlen termék segít a tökéletes szépség elérésében. Ugyanis a BB krém az alapozó előnyeit kombinálja a különböző bőrápolókkal. Tehát tényleg olyan, mint egy csodaszer, amit elég két betűvel leírni!

A csoda eredete

Még a 20. században egy bőrgyógyász, dr. Christine Schrammek kezdett el kifejleszteni egy olyan arcápolót, ami a műtéti beavatkozások után segítette a károsodott bőr gyógyulását, és mellette még a bőrpírt is elrejtette. A terméket először Dél-Koreában hozták piaci forgalomba, és innen hódította meg az egész világot. Ugyanis minden nő örömmel fogad egy olyan terméket, ami helyettesíthet akár egy tucat más kencét, és ezzel felgyorsítja a szépítkezés folyamatát.

Akár hat termék egybe zárva!

Nem véletlen, hogy minden BB terméken olvashatjuk a következőket: 5in1, 6in1, sőt akár 8in1 rövidítéssel is találkozhatunk. Ugyanis a különböző márkák már azon versenyeznek, hogy minél több előnyös tulajdonságot csempésszenek a termékekbe. De ezek a legfontosabbak:

✿ Hidratál
✿ Egyenletessé teszi a bőr tónusát
✿ Napvédő funkciója védi a bőrt a káros UV- sugaraktól (körülbelül 10–15-ös faktor)
✿ Ragyogást ad a bőrnek
✿ Serkenti a bőr regenerálódását
✿ A benne lévő vitaminok (C, B5) és hatóanyagok (she vaj, hialuronsav, ásványi anyagok) táplálják a bőrt

Csak a képzelet szab határt!

Aki nem elégszik meg azzal, hogy egy krém akár 6 funkciónak is eleget tesz, nyugodtan válogathat a legújabb változatok közül. Létezik már ugyanis hab formában is, ami a még könnyebb felvitelt és a tökéletes eloszlatást segíti. De akár olyannal is találkozhatunk, ami termálvízzel nyugtat, vagy épp olyannal, ami védi a bőrt az érzelmi és környezeti stressz negatív hatásaival szemben.

A kortalanságért

Akár azt is elfelejthetjük, hogy külön ránctalanító kencéket használjunk! Ugyanis választhatunk olyan BB krémet is, ami a bőröregedés jelei ellen harcol, és tele van simító és tápláló hatóanyagokkal.

Alapozó helyett

Ha valaki nem szeret reggelente a krémezéssel és alapozással bajlódni, annak tökéletes választás a BB krém. Hiszen tényleg olyan, mintha egy könnyed állagú arcszínezőt használnánk. Ráadásul egyre több olyan változattal találkozni, ami a fénylő bőrre is megoldást nyújt, és mattít.

BB után CC

Bizony, alig tanultuk meg a BB kifejezést, máris hódító útjukra indultak a CC krémek is. A rövidítés a Color Correction (Színkorrigálás) kifejezésből származik, és a lényege, hogy még hatékonyabban korrigálja a bőr esetleges színhibáit és tökéletlenségeit, mint a BB krém. Vagyis, aki nemcsak egy enyhe színezésre vágyik, hanem az erősen fedő alapozóját szeretné lecserélni, annak érdemes kísérleteznie ezekkel a termékekkel.

Van tovább is!

A DD krémek még igazi újdonságnak számítanak, és itthon egyelőre nem is lehet kapni. A Daily Defense szó röviditéséből származik, ami mindennapos védelmet jelent. Tehát minden megvan benne, ami a BB és CC krémekben, csakhogy emellett a szarkalábakkal is felveszik a harcot, mert tele vannak öregedésgátló hatóanyagokkal!

fotó: shutterstock