Divat

Leszámol a narancsbőrrel, elveszi a lábszagot és oldja a stresszt ez a hétköznapi fűszer

Itt az idő, hogy halmozzuk az élvezeteket, egyszerre kényeztessük szinte minden érzékszervünket! A fahéj élénkíti a testünket, szépíti a bőrünket.

Varázslatos kezelés

A fahéjas masszás varázslatos élmény az első pillanattól az utolsóig. Kellemes illata nyugtatóan hat ránk, így azonnal ellazulunk, készen állva a kényeztetésre. „Ennél a masszázsnál mindig teszek az ágy fejrészéhez néhány fahéjrudat, és az illatmécsesbe is teszek pár csepp fahéjolajat, hogy ezzel is fokozzam az élvezetet. Ahogy megérezzük a kellemes fahéjillatot, máris jobb a hangulatunk, de a fahéjnak egyébkén is van hangulatjavító hatása. Emellett kiváló afrodiziákumként is számon tartják, ezt a hatását is az illatával kiegészítve éri el” – mondta Papp Andrea masszőr.

A természet íze

„Frissen készítek egy ínycsiklandó, gőzölgő fahéjas-mézes teát, amit masszás előtt vagy akár közben is lehet szürcsölgetni. A fahéj rendkívül jó lazító varázsszer.”

Három kanál mézet és egy csipetnyi fahéjat keverjünk össze. Minden este kenjük be vele a pattanásokat, hagyjuk hatni pár percig, majd mossuk le meleg vízzel. Egy héten belül eltűnnek a pattanások. Gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Illatos simogatás

„A fahéjolajos masszázs jótékony hatását azonnal érezni lehet. Először vérbőséget okoz, ahogy a bőrrel érintkezik, ami kellemes melegséget vált ki, majd egyedülállóan lazítja az izmokat, így szinte azonnal megszűnik a görcsös feszesség, és a helyét jóleső, ellazult állapot veszi át. Először az arc gyengéd simításával kezdem a masszázst, ez is segít felszabadultabbá válni. Igazán kellemes, nyugtató érzés. A hajas fejbőrtől indulva, középről kifelé haladva óvatosan, ujjbeggyel masszírozom a homlokot, inkább csak simogatom. Ezután a dekoltázs következik” – mondta Papp
Andrea masszőr.

Narancsbőr ellen

„A narancsbőrnek is búcsút inthetünk a fahéj segítségével. A cellulitisz-masszázs kevésbé kellemes, inkább kicsit fájdalmas, de megéri. Emellett rendkívül serkenti a zsírégetést, így a fogyni vágyóknak különösen hasznos az ételeik fűszerezésére.”

Fahéjmasszázs otthon

1 dl olíva-, esetleg jojobaolajat keverjünk el néhány csepp fahéjolajjal. Vigyázzunk, mert ha túl sokat használunk belőle, akkor bőrpírt, égő-maró érzést válthat ki. Ezzel a kellemes illatú olajjal masszírozzuk be a sajgó, fájó lábainkat, ízületeinket, izmainkat. A Ceylonról származó egzotikus fűszernövény olaja vitaminokban is igen gazdag, remek antioxidáns és kiváló tonizáló hatása van, ennek köszönhetően ápolja, simítja és szépíti is a bőrt.

A makacs vállak…

„A hát és a nyak szinte mindenkinél érzékeny terület. Itt a leggyakoribbak az izommerevségek, a csomók és a görcsök. Ezért itt nagy hasznát vesszük a fahéj varázslatos izomlazító hatásának. Deréktól felfelé haladva a tarkó irányába, kitérve a karokra, kezekre erőteljes gyúró, masszírozó mozdulatokkal szabadulunk meg a makacs görcsöktől. Végül gyengéd
simításokkal nyugtatjuk,
lazítjuk a bőrt és az izmokat.”

Frissesség a lábaknak

„A lábakat a combtőtől a bokáig erőteljes, határozott mozdulatokkal végiggyúrom. Minden izmot megdolgozok, különös tekintettel az apró izomcsomókra, amelyek a fájdalmakért felelősek. A vádlin morzsolgató, körkörös mozdulatokkal enyhítem a görcsöket.”

Gördülő talpak

„A talpat kézzel alaposan végig masszírozom, a lábujjak hegyétől, a sarokig, majd egy fahéj rudat fel-le görgetek a talpon. Mivel a talpon minden idegvégződés megtalálható, az egész testre, minden szervre hatnak ezek a mozdulatok.”

Fotó: archív