Ezotéria

Igaz történet: „Jött egy ember, akinek a haja és a teste is sárga volt, a szeme piroslott”

Az ijesztő férfi képe általánosságban a feldolgozatlan érzelmeket jelképezheti.

Egy kisgyereknek készítettem teát a házban, ahol gyerekkoromat töltöttem. A tea elkészítése után indultam a gyerekkel az ölemben a másik szobába, de a teát a gyerek fogta a kezében. Ahogyan az előszobán áthaladva közeledtünk a spájzba vezető ajtóhoz, kijött egy ember, akinek a haja (szőke, inkább sárga) és a teste is sárga volt, a szeme piroslott. Az utunkba állt, és azt mondta: „nincs tovább”. Én letettem a gyereket, és mondtam, hogy fuss! Aztán felébredtem. Még most 5 nap után is élesen látom magam előtt azt a férfit, akit nem ismertem. Az egész jelenség borzalmas volt. A házat édesanyám halála után 1986-ban eladtuk, azóta már teljesen átépítették. Évente elmegyek az utcán, de azóta a házban nem jártam. Mit jelenthet az álmom? – kérdezte korábban egy olvasónk.

Ijesztő álma az önmagával vívott harcot jelképezi. Van valami az életében – talán egy szokása, talán egy személy, esetleg egy tevékenység – amiről már tudja, sejti, hogy el kell hagynia. Az is előfordulhat, hogy igazán még nem tudatosult önben, hogy változtatnia kell valamin, csak a lelke érzi, a tudatalattija pedig ezzel az álommal próbálja felhívni a figyelmét. Nagyon nehezen tud elszakadni a gyerekkori emlékektől. Írta, hogy évente egyszer elmegy arra, és az álmában jelentkező ház is erre utal. Valószínűleg innen ered ez a harc.

Az álmunkban megjelenő épületek magunkat jelképezik. A benne és vele történtek utalnak arra, hogy milyen problémánk van, mi az, amin változtatnunk kell, vagy mire kell jobban ügyelnünk. Itt annak van különös jelentősége, hogy a gyerekkori ház képe jelent meg. Ez hívja felVa figyelmét arra, hogy abban az időszakban kell keresnie a jelenlegi probléma megoldását, amikor itt élt. (Például, ha itt különös szeretetet kapott, de jelenleg ez hiányzik az életéből, akkor már tudja, mit kell keresnie, vagy akkor kedvére tanulhatott, de most erre nem ér rá, úgy rájöhet, hogy ez most nincs jelen az életében. Ezek csak példák, a valódi okra önnek kell rájönnie. A régi házban különös hangsúlyt kapott még a spájz (ahonnan a férfi kijött) és az előszoba.

Az éléskamra az energiatartalékaira, a lelkierejére, a belső erőforrásokra utal. Az előszoba mindig valaminek a kezdetét mutatja.

Az ijesztő férfi képe általánosságban a feldolgozatlan érzelmeket jelképezhetik, de emellett más jelentése is van, amit a szerint kell értelmezni, hogy milyen szimbólumok vannak mellette. Az ön álmában azt is mutatja, hogy van egy olyan személyiségrésze, melyet nem akar, nem mer elfogadni, vagy egyszerűen még nem ismerte ezt fel önmagában, de már megpróbál – elég erőszakosan – kitörni. A vöröslő szem a szenvedélyt, de a dühöt is mutatja.

A gyermek az érzelmeket jelképezi, valamint azt, hogy valaminek az elején van, a saját maga újjászületését mutatja. A férfialak megpróbált megálljt parancsolni ennek, vagyis ön még küzd a változással, azzal, hogy valamit végképp lezárjon az életében, annak érdekében, hogy másként élhessen. Még talán nem tudja, hogy mi az, vagy nem látja át, hogy ettől valóban jobb lesz-e önnek.

Az álombéli innivalók a lelki táplálékot mutatják. Attól függően, hogy mi jelenik meg – önnél a tea – lehet eldönteni, hogy mire van szükségünk. Meg kell vizsgálnia, hogy mit jelképez ön számára ez az ital: frissítőt, lélek és test melengetőt, vagy nem is kedveli. Mivel a gyermek kezében volt, vagyis az ön megújulásának a kezében, feltehetően kedveli a teát, mivel ez felfrissíti és felmelegíti a lelket.

Próbálja meg megvizsgálni magában, hogy mi az az új dolog, ami jelentkezett az életében, mit nyom el magában, mire van szüksége, és hogyan érheti azt el. Nem kell tartani a változásoktól, főként, ha sokkal jobbat hoznak a meglévőnél. A kellemesebb élethez gyorsan hozzá lehet szokni, a közben eltelő időt pedig úgy élheti meg, mint egy izgalmas kalandot.

Fotó: shutterstock