Ezotéria

Horoszkóp: manipulál és kegyetlen a Skorpió gyerek – így kezelje

Gyakran a háttérben húzódik meg, és onnan irányítja az eseményeket. Sok kis Skorpió egyenesen mestere a manipulációnak.

A skorpió-gyerek nevelése

Már kicsi korától takarékosan bánik a szavakkal, ritkán közli észrevételeit, kitartó figyelme és mély érdeklődése azonban kiemeli a többiek közül. Egy Skorpiónak olyan erőteljes kisugárzása, odafigyelést igénylő arckifejezése van, hogy zárkózottsága ellenére is feltűnik mindenkinek.

Egy kis Skorpió kutató szemei sokat elárulnak a külvilághoz való viszonyáról. Ennek az alapvetően bizalmatlan természetű gyereknek ösztönös önvédelmet jelent a hallgatás és a feszült figyelem. Soha nem lehet felszínes magyarázatokkal kielégíteni, mindent pontosan tudni akar.

Már kicsi korában elbűvölik az eszközök és rendszerek mechanizmusai, főként a bonyolult, nehezen kiismerhető működések kötik le a figyelmét. Hosszú időt képes azzal eltölteni, hogy rájöjjön bizonyos dolgok megoldására. A tanulásban kitartása és szívóssága felülmúlhatatlan, de csak azokban a tárgyakban, amik érdeklik. Gyakran már kisgyerekként kitűnő emberismerő, és azonnal megérzi, kivel áll szemben. Azokban a foglalkozásokban tud legjobban kibontakozni, amelyekben kutatóösztönét, irányító- és szervezőképességét, egyedülálló kitartását tudja alkalmazni. Számos Skorpió-szülött különleges életpályára hivatott, de nem elég szorgalmas. A szülőknek sokat kell noszogatniuk, sokszor fegyelmezniük is, hogy folyamatosan és jól teljesítsen. Ösztönös hatalomvágya már az óvodában is megnyilvánulhat. A szociális, közösségi magatartás elsajátítása sok kis Skorpió számára jelenthet nehézséget, és a beilleszkedése sokáig tarthat.

Mire ügyeljünk?

Gyerekként nem válik előnyére, hogy a rosszat, a gonoszat, a csúnyát is ismerni akarja, sőt, a világ árnyoldalai és mások számára félelmetesnek tűnő dolgai iránt élénk érdeklődést mutat. Mindent észlel a környezetében, az ellene irányuló gyanakvást és a legkisebb ellenszenvet is. Mint a harcias Mars bolygó gyermeke, ösztönösen megtorolja az ellene irányuló támadásokat. Bár tud kegyetlenül nyílt lenni, ha érdekei úgy kívánják, nem őszinte, és kerüli a nyílt konfliktusokat.

Gyakran a háttérben húzódik meg, és onnan irányítja az eseményeket. Sok kis Skorpió egyenesen mestere a manipulációnak, és ha nem tanul a családban segítőkészséget, szeretetet, kegyetlenkedéssel hívja fel magára a figyelmet. Nem képes arra, hogy a szeretett személyeken másokkal osztozzon, és ösztönösen riválist lát másokban. Tanítsuk meg arra, hogy jobban tudja kezelni hatalomigényét és féltékenységét, ugyanakkor biztosítsuk feltétlen figyelmünkről és szeretetünkről, különösen nehéz pillanataiban.

fotó: pexels