Ezotéria

Három területen kell fejlődnie a Nyilas szülőnek: horoszkópja árulja el

Egy Nyilas gyereke korán megtanulja szüleitől, hogyan kell felfedezni ezt az izgalmakkal teli világot. Érzelmileg nem akarja birtokolni gyerekét.

Milyen szülő a nyilas?

(november 23.–december 21.)

A Nyilas-szülők értenek legjobban ahhoz, hogy a hétköznapi dolgokat különlegessé tegyék, ugyanis számukra kaland az egész élet. Egy Nyilas gyereke korán megtanulja szüleitől, hogyan kell felfedezni ezt az izgalmakkal teli világot. A Nyilas-szülő nagy figyelmet fordít arra, hogy gyerekei szabadon dönthessenek és választhassanak, így korán önállóságra tehetnek szert. Érzelmileg nem akarja birtokolni gyerekét, és arra sem hajlamos, hogy szeretetével, túlzott gondoskodásával agyonnyomja a személyiségét. A teljes kimerülés és a túlzott aktivitás fázisai váltakozhatnak nála.

A Nyilas-anya

Elbűvölő az a természetesség, derűs és bizalomteljes viselkedés, ahogyan gyerekeivel bánik. Életszeretete és az élet lehetőségeibe vetett hite minden nehézségen átsegítheti. Szívesen tanítja gyermekeit, veleszületett pedagógiai érzéke, sőt gyakran elhivatottságérzése van a tanári, nevelői pálya iránt is. Már a gyermekvárás ideje, a szülés és a kisgyermekkel való foglalatosság is lelkes idealizmussal tölti el.

Az unalmas, kötelességszerű feladatok teljesítése, a házimunka nem tartozik egy Nyilas kedvenc tevékenységeihez. Szüksége van arra, hogy a barátaival kimozduljon, sportoljon, sétáljon, színházba menjen. Ha ezt nem teszi meg, a gyermekei és a férje látják kárát, ugyanis a szabadságérzése nélkül hajlamos a melankóliára. A korai években minden gyermeknek különösen nagy szüksége van
gyengédségre, testi közelségre és nagyon nyugodt otthoni légkörre, és ez nem könnyű egy olyan Nyilas-anyának, akinek aszcendense vagy születési holdja nem Víz- vagy Földjegybe esik. Az érzelmek világa, még a sajátjáé is sokszor igencsak nagy rejtély számára.

A Nyilas-apa

Egy Nyilas gyerekének lenni azt jelenti, hogy az ember érdekfeszítő beszélgetésekben és vállalkozásokban vehet részt gyermekkorában. A Nyilas-apa a cselekvés embere, hegyeket is el tud mozdítani, bár sokszor nem azokat, amelyekre szükség van. Jóhiszeműsége és megbocsátó-képessége azonban egyedülálló. Óriási idealizmusa sokszor túlzásokra ragadtathatja. Józan Föld-jegyű (Bika, Szűz és Bak) gyerekei átlátják édesapjuk illúziókon nyugvó tévedéseit, és próbálják a reális irányba terelni. Szülő és gyerek sokat segíthetik egymás személyiségfejlődését.

Amikor a problémák felhalmozódnak, mint minden Tűz-alkat, a Nyilas is hajlamos az indulatosságra, de nagyvonalúsága a nevelésben is megmutatkozik. Konfliktusok ellenére is barátságos viszonyt alakít ki gyerekeivel.

Fotó: pexels