Egészség

A legegészségesebb nasi: a dióbél jótékony hatásai az immunrendszerre

Az egyik legfinomabb rágcsálnivaló a dióbél, és mennyei sütemények alapja is. Érdemes minél többet enni belőle, hogy kiváltsa jótékony hatásait.

A dió rengeteg E-vitaminnal látja el a szervezetünket, így erősítve az immunrendszerünket, segíti a nyálkahártya megfelelő működését, és szervezetünk könnyebben égeti el a telített zsírsavakat is.

Napi egy marék dió elmajszolgatásával lényegesen csökkenthető a szívbetegség vagy a rák miatti halálozási kockázat.

Magas Omega-3-tartalma miatt javítja a szervezet inzulintermelését, ezért a cukorbetegségre hajlamosaknak különösen ajánlott beépíteni az étrendbe. Persze a már kialakult betegséget nem gyógyítja, de a megelőzésében sokat segíthet.

Fotó: fotolia