Riport

„Úgy edzek, mint egy élsportoló – csak épp a konyhában”

Paprikás krumplival kezdte, most már a fésűkagylót is úgy dolgozza fel, mintha mindig ezt csinálta volna. Fejben három éve a világ legrangosabb szakácsversenyére készül, és idén, az eredményei alapján ő is indul a lyoni versenyen. Ehhez meg kellett nyerni a magyar bajnokságot, és az Eb-n benne lenni az első tízben. Mindezt 25 évesen érte el.
bocuse d'or szakácsverseny francia világverseny lyoni verseny molnár gábor papp noémi paul bocuse pohner ádám szakács szakácsverseny széll tamás versenyszabályzat

Most épp csak borostás Pohner Ádám, de ha nagyon főz, akkor hosszabbra is megnöveszti a szakállát. Minden perc számít, ha a versenyre készül, még a fürdőszobában töltött idő is. Vakít a kék szeme, szinte süt belőle a tudatosság, az elszántság, miközben olyan zárkózott, mint egy tengeri kagyló. Beszélgetni sem akármikor lehet vele, mert most minden idejét a felkészülés tölti ki, napi nyolc órában főz. Este lehet elcsípni, rövid időre.

Folytatás a Meglepetés magazinban!