A legtöbben vadul kocogtatni és paskolni kezdünk, ha meglátunk egy dinnyét és abból próbáljuk kitalálni, elég édes-e. Ha megfelelően mélyen kong a belseje, biztosan jó, meg is vesszük. Aztán otthon jön a feketeleves, vagyis az íztelen, savanyú tökszerű gyümölcs. A paskolgatás helyett találtunk egy tudományosabbnak tűnő módszert, amivel kiválaszthatod a legjobb dinnyét!
Ez is érdekelhet
- Ne nyeljük le a dinnyemagot, mert vakbélgyulladásunk lesz! Mi igaz a gyerekkori rémmeséből?
- Dinnyét lopott Szabó Gyula, 5 percenként cseréltek bajuszt, jöttek a belügyes lovak: hatvanéves A Tenkes kapitánya – kulisszatitkok a forgatásról
- Ez a 9 gyümölcs a legkisebb cukortartalommal: diéta alatt is fogyaszthatod őket

Hogyan kell mézédes dinnyét választani?
A Facebookra az LK Logic nevű felhasználó töltött fel egy használhatónak tűnő ötletet. Eszerint:
- A gömbölyű dinnye édes, a hosszúkásabb fazonú vízízű lesz.
- A tökéletes héj nem garancia, sőt! Ha nagy mélysárga foltot látsz a dinnye hasán, biztos lehetsz benne, hogy elég időt töltött a földeken, tehát édes. Ha ezzel szemben csak egy kis fakó fehér foltot találsz, idő előtt szedték le, íztelen lesz.
- Olyat válassz, amelyiknek a sötétebb csíkjai sűrűn színezik a héjat, ez lesz az édesebb. Ha távol vannak egymástól a csíkok, sokat locsolták, gyorsan nőtt, de épp ezért íztelen lesz a gyümölcs.
Ha videón is megnéznéd a kiválasztási folyamatot, ide kattintva megteheted.
Fotó: gettyimages