Sonkás-sajtos palacsinta (400 Ft egy adag)
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 8 db sós palacsinta
- 15 dkg sonka
- 15 dkg füstölt sajt
- egy kis csokor petrezselyem
- A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. Közben a hagyományos módon megsütünk 8 db, közepesen vastag sós palacsintát.
- A palacsintákat sonkával és reszelt sajttal töltjük meg, kevés reszelt sajtot félreteszünk a tetejére. Félbe-, majd ismét félbehajtjuk őket.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a palacsintákat, reszelt sajttal megszórjuk őket, és 7-8 perc alatt összesütjük az ételt.
Paradicsomos-mozzarellás sült gnocchi (450 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 dkg kész gnocchi
- 1 zacskó mozzarella
- 400 g darabolt paradicsom
- egy csokor bazsalikom
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- Egy tálban összekeverjük a paradicsomot a zúzott fokhagymával és az olajjal.
- Sóval, borssal, aprított bazsalikommal ízesítjük, majd összeforgatjuk a gnocchival.
- Kerámiatálba szedjük a keveréket, rá-tépkedjük a lecsepegtetett mozzarellát, megsózzuk és 200 Celsius-fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt összesütjük.
Ez is érdekelhet: Melengető fogások: Sütőben sült gnocchi hagymás-kolbászos raguval – Recept
Sült hot dog házi ketchuppel (625 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 pár virsli
- 275 g kész leveles tészta
- 1 tojás a tészta kenéséhez
- fél dl paradicsompüré
- 140 g sűrített paradicsom
- 1 evőkanál méz
- egy kis gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- só, frissen őrölt bors
- A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük. A kitekert leveles tésztát a rövidebbik oldalánál fogva 2-3 cm-es csíkokra felvágjuk.
- A virsliket egyesével körbetekerjük a tésztacsíkokkal, majd félbevágjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.
- Közben egy tálban összekeverjük a sűrített paradicsomot a paradicsompürével és a bal-zsamecettel. Sóval, borssal, mézzel és egy kis gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.
Ez is érdekelhet
Fotók: Vrábel Kriszta


