Konyha

Kis kuktákkal a konyhában: 3 őszi recept 650 forint alatt, amit gyerekekkel is elkészíthetsz

Az őszi szünetben hagyjuk, hogy a gyerekek is belekóstoljanak a főzésbe. Segítségükkel olyan egyszerű vacsorákat tálalhatunk, amelyeket az egész család örömmel kóstolgat majd, így biztos a sikerélmény.
sonkás sajtos palacsinta

Sonkás-sajtos palacsinta (400 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 db sós palacsinta
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg füstölt sajt
  • egy kis csokor petrezselyem
  1. A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. Közben a hagyományos módon megsütünk 8 db, közepesen vastag sós palacsintát.
  2. A palacsintákat sonkával és reszelt sajttal töltjük meg, kevés reszelt sajtot félreteszünk a tetejére. Félbe-, majd ismét félbehajtjuk őket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a palacsintákat, reszelt sajttal megszórjuk őket, és 7-8 perc alatt összesütjük az ételt.

Paradicsomos-mozzarellás sült gnocchi (450 Ft egy adag)

paradicsomos mozzarellás sült gnocchi
Paradicsomos-mozzarellás sült gnocchi (450 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 50 dkg kész gnocchi
  • 1 zacskó mozzarella
  • 400 g darabolt paradicsom
  • egy csokor bazsalikom
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  1. Egy tálban összekeverjük a paradicsomot a zúzott fokhagymával és az olajjal.
  2. Sóval, borssal, aprított bazsalikommal ízesítjük, majd összeforgatjuk a gnocchival.
  3. Kerámiatálba szedjük a keveréket, rá-tépkedjük a lecsepegtetett mozzarellát, megsózzuk és 200 Celsius-fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt összesütjük.

Ez is érdekelhet: Melengető fogások: Sütőben sült gnocchi hagymás-kolbászos raguval – Recept

Sült hot dog házi ketchuppel (625 Ft egy adag)

sült hot dog házi ketchuppel
Sült hot dog házi ketchuppel (625 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 pár virsli
  • 275 g kész leveles tészta
  • 1 tojás a tészta kenéséhez
  • fél dl paradicsompüré
  • 140 g sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál méz
  • egy kis gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • só, frissen őrölt bors
  1. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük. A kitekert leveles tésztát a rövidebbik oldalánál fogva 2-3 cm-es csíkokra felvágjuk.
  2. A virsliket egyesével körbetekerjük a tésztacsíkokkal, majd félbevágjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.
  3. Közben egy tálban összekeverjük a sűrített paradicsomot a paradicsompürével és a bal-zsamecettel. Sóval, borssal, mézzel és egy kis gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.

Ez is érdekelhet

Fotók: Vrábel Kriszta