Hozzávalók:
- 6 db L-es tojás
- 1 liter tej
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kristálycukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 db citrom héja
- 30 dkg málna és ribizli vegyesen
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk, 2 db szobahőmérsékletű tojásfehérjét közepesen kemény habnak felverünk, hozzáadjuk a porcukrot, és 1-2 percig tovább verjük a habverővel, amíg kemény hab nem lesz belőle.
- A tejet lábosba öntjük, felmelegítjük, kanállal beleszaggatjuk a tojáshabot, és gyöngyözve 2-3 percig főzzük a habgaluskákat, majd szűrőkanállal egy tálba szedjük.
- A tojássárgáját robotgéppel fehéredésig habosra verjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Csomómentesre elkeverjük a pudingporral, majd fokozatosan hozzáöntjük a hab főzésére használt tejet, beletesszük a reszelt citromhéjat, és lassan sűrűre főzzük.
- A legvégén tesszük bele a gyümölcsöt, ezzel már nem főzzük, csak benne hagyjuk kihűlni a madártejjel. Hozzáadjuk a habot is, hűtőszekrénybe tesszük, hidegen tálaljuk.
Szöveg és kép: Vrabel Kriszta