Lecsóban sült hekktörzs
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 kg lecsópaprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 dl paradicsomlé
- 1 db hekktörzs
- kevés liszt
- só, olaj a sütéshez
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- 4 szelet kenyér
Elkészítés:
- A felkockázott hagymát nagyobb lábosban puhára dinszteljük az olajon, beletesszük a pirospaprikát, átforgatjuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, a darabolt paradicsomot, aláöntjük a paradicsomlevet és 1 dl vizet.
- Lefedve 10-15 percig fonnyasztjuk a lecsót (több idő nem kell, később még sütni fogjuk). Sózzuk, borsozzuk, és tűzálló tálba szedjük.
- A kiolvasztott hekktörzseket megforgatjuk paprikás, sós lisztben, forró olajban hirtelen körbesütjük (csak elősütés), majd rászedjük a lecsóra.
- Alufóliával lefedjük a tálat, és 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Friss kenyérrel tálaljuk.
Kiemelt kép: Vrábel Kriszta