Címlapsztori

Hevesi Kriszta és Hevesi Tamás: „Ha ráérek, szívesen vagyok Kriszta sofőrje”

Ritkán beszélnek a magánéletükről, pedig sokakat érdekel, hogy mi a titkuk. Nem a múltról beszélnek, s nem is a jövőt tervezik, hanem szeretik megélni a pillanat varázsát. Hevesi Kriszta és Hevesi Tamás napról napra építkezve tesznek azért, hogy a házasságuk boldog legyen.
címlapsztori hevesi kriszta hevesi tamás rivalda

Két határozott, ambiciózus, sikeres ember, akik sok évvel ezelőtt egymásra találtak. Megéltek együtt számtalan mélységet, magasságot, és isteni szerencsének tartják, hogy a szerelmük mai napig képes úgy lángolni, mint a kapcsolatuk kezdetén. Pedig Hevesi Tamás annak idején ugyancsak megijedt, amikor választottjáról kiderült: szexuálpszichológusnak készül.

Tomi hangja elcsuklott
„Az első gondolatom az volt, hogy biztosan engem is állandóan elemezni fog – mesél a kezdetekről Hevesi Tamás. – Ezt a félelmemet meg is osztottam vele, mire Kriszta vagányan rávágta: hát persze, de csakis pénzért! Szerencsére a legfontosabb elve, hogy nem hozza haza a munkát, ám ha nekem van valami problémám, ő a legjobb hallgatóság, és remek tanácsokat ad. Örülök, hogy cserébe ő is mindig nekem önti ki a szívét.” Amikor Kriszta és Tamás egymásra találtak, már túl voltak egy-két kapcsolaton, ám azt első perctől érezték, hogy ez a szerelem más lesz. Hamar összeköltöztek, és nem sokkal később Tamás bemutatkozott Kriszta szüleinek – ezzel együtt pedig meg is kérte a kezét. „Mai napig emlékszem, milyen feszült lett Tomi hirtelen, amikor meglátta a bejárati ajtónkon az én sokdiplomás, tanárember apukám rengeteg titulusát – meséli nevetve Kriszta. – Szinte elment a kedve a lánykéréstől. Utána viszont nagyon férfiasan pálinkával koccintottak, ami azért volt vicces, mert Tomi akkor ivott először, édesapám pedig sosem szerette. Ezt évekkel később meg is beszélték, és nagyon jót nevettek. Azóta családi szállóigévé vált nálunk a következő mondat: egyszer ittál pálinkát, és nézd meg, akkor is mi lett belőle! Viccet félretéve, nagyon jó, hogy egymásra találtunk, mert a sok év, amit eddig együtt töltöttünk, bebizonyította, hogy a szerelmünk időtlen, és mai napig képes lángolni.”

Házasságukat a humor táplálja
Tamás és Kriszta kapcsolatát első perctől számos emlékezetes poén határozta meg. Már megismerkedésük is kissé szokatlanul indult: mindketten lekéstek egy programot, és így akadtak egymásra. S hogy mi tűnt fel a másikban elsőként? „Igaz, hogy nem lehet észrevétlenül elsétálni Kriszta szépsége mellett, ami azonban igazán megfogott benne, az a kiváló humorérzéke – meséli Tamás. – Ez nagyon nagy ajándék egy kapcsolatban, ha a másik a feszült pillanatokban is meglátja a groteszk elemet. Hisz a legjobb poénok gyakran a kínos helyzetekben születnek. Mi pedig képesek vagyunk szinte mindenből viccet csinálni, rengeteget nevetünk, így nagyon jól érezzük magunkat egymás társaságában. Krisztával számtalan bennfentes viccünk van, emellett a másik titkunk, és legalább ilyen fontos: képesek vagyunk néha elengedni egymást, hogy a másik megvalósíthassa az álmait.”
„Így van, olykor igenis éreznünk kell, hogy hiányzik a társunk – folytatja Kriszta. – Ilyen szempontból áldás volt nekünk, amikor néhány éve a Celeb vagyok, ments ki innen! forgatása miatt hetekre elutaztam, vagy amikor Tomi a Sztárban sztár című műsorban szerepelt. Nem árt olykor másmilyen közegben, más szerepben látnunk a párunkat, mert akkor még inkább tudatosul bennünk, hogy a másik mekkora kincs. Önálló, sikeres, talpraesett és boldog – ha állandóan otthon lenne mamuszban és mackónadrágban, ezt az oldalát nem ismerhetnénk.” Kriszta és Tamás kapcsolatában fontos szabály az is, hogy nem becézgetik egymást. „Macikám, nyuszikám, gyémántkukacom – nevet Tamás. – Ilyesmi nálunk szóba sem jöhet, mert egy plüssfigurát ritkán kíván meg az ember. Kell, hogy férfi és nő maradjunk egymás szemében, és ebbe nem fér bele a gyermeki játékos infantilizmus.”
„Cuki dolog ez, csak észrevétlenül változtatja meg két ember kapcsolatát. Ha szerelmesekből pajtásokká leszünk, az megöli a vágyat, a szexet, ami előbb utóbb a kapcsolat halálához vezet” – vélekedik Krisztina.

„Jó humorú, könnyedén veszi az életet”
Míg Hevesi Tamás zenészként vált népszerűvé az elmúlt évtizedekben, addig a felesége az ország legismertebb szexuálpszichológusa lett. A férjének azonban eszében sincs féltékenykedni a sikerei miatt, épp ellenkezőleg: végtelenül büszke rá. „Ha épp nem turnézunk, koncertezünk, a legnagyobb örömmel vagyok Kriszta sofőrje, amikor épp egy vidéki művelődési házban tart előadást a szexről – újságolja Tamás. – Mivel nagyon szerény teremtés, én szoktam dicsekedni a hat vagy hét, vagy nem is tudom, hány diplomájával és azzal, hogy az ELTE egyik legkedveltebb tanára. Imádom hallgatni az előadásait, még ennyi év után is tud nekem újat, érdekeset mondani. Egy élet kevés arra, hogy ünnepeljem az én nagyszerű feleségemet.” Krisztina csöndesen mosolyog, látszik rajta, hogy zavarba hozzák a férje szavai, majd végül megszólal: „Szerintem kétféle embertípus létezik. Az egyik bohém, jó humorú, könnyen veszi az életet, és talán épp ezért nem képes mélyen érezni a kapcsolataiban. A másik lírai, érzelmes alkat, akiből viszont többnyire hiányzik a bohóckodásra való hajlam. Nekem hatalmas szerencsém van, mert a férjem a kettő tökéletes ötvözete, és éppen ezért lehetetlen megunni!” – árulja el Krisztina.

Állandóan évődnek
Hevesi Kriszta és Hevesi Tamás társaságában lenni igazi élmény, mert állandóan évődnek egymással. Mialatt a sminkje készült, Kriszta a mellénye zsebébe tette a telefonját, mire Tamás unszolni kezdte, hogy azonnal vegye ki onnan, mert a hullámok, amiket a készülék kibocsát, rossz hatással lehetnek a szívére. Kriszta már csak azért sem tette meg, amire a férje kérte, és amikor megunta a kapacitálást, rászólt: „Jól van már, inkább arról beszélj, hogy mennyire szeretsz.” Nevettek egy jót, és ezzel le is zárták a telefontémát.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete