Címlapsztori

Bea asszony: „Mindenki megdöbben Virág új külsején”

Bea asszony nagyon büszke a kisebbik lányára, a 15 éves Virág ugyanis vonzó fiatal hölggyé változott. Az édesanya azt mondja, most már csak a kamaszkort kellene valahogy túlélniük…
gáspár bea, gáspár virág, címlapsztori

Ez igen! Döbbenetes a különbség a korábbi fotók és a mostani képek között. Virág szó szerint kivirult, és vonzó, csinos lány lett. „Bármerre megyünk, csak dicséretet kapok. Gratulálnak nekem, hogy milyen szép lány lett Virágból. Hihetetlen jó érzés ez egy anyának, büszkeség számomra, hogy a lányomnak olyan erős az akaratereje, hogy képes volt változtatni a külsején, az alakján” – mondja Bea asszony.

Divattervezést szeretne tanulni

„Virág céltudatossága számomra is szokatlan. Korábban azt gondoltam, sokáig kell majd tutujgatnom, mert kisgyerekként elveszettnek tűnt. Bevallom, régebben a nővérét láttam talpraesettebbnek, de most már úgy vélem, Virágot sem kell féltenem, megállja majd ő is a helyét az életben, akárcsak Evelin. Egy anya hajlamos azt hinni, hogy a kisebbik gyereke egész életében kicsi marad, akit félteni és óvni kell. De most már látom, hogy Virág nem lesz az a típusú lány, aki sokáig a nyakunkon marad. Sőt, már most nagyon aggódom amiatt, hogy hamarosan elköltözik tőlünk, és a saját elképzelését valósítja meg. Belebolondulok, ha Evelin után Virág is kirepül a családi fészekből. Mi a fenét csinálunk majd kettesben Győzivel?” Pedig a kilencedik osztályos Virág azt tervezi, hogy az érettségi után Los Angelesbe költözik, és divattervezést tanul. „Nagyon érdekelnek a szép ruhák, és szeretek egyedi lenni. Igyekszem a saját, nőiesebb stílusomat megtalálni. Régebben csak nadrágot hordtam, most már szoknyát és ruhát is felveszek. Amikor anyával vásárolni megyünk, gyakran én adok tanácsot neki, hogy mit vegyen meg, mi áll jól rajta. Izgalmasnak tartom a divatvilágot, és szerintem a divatban kiélhetem majd a kreativitásom” – mondja a gimnazista lány. Virág úgy véli, a vonzó külső lehet az első lépés ahhoz, hogy Amerikában is felfigyeljenek rá, és érdekesnek tartsák. Haját hollófeketére festette, diszktéren sminkeli magát, és előnyös ruhákat hord. „Korábban duci voltam, de már odafigyelek arra, hogy mit eszem. Leginkább kihagyom a vacsorát, és sokat futok a lakhelyünk körül. Nekem ez a két dolog vált be, ettől változott meg az alakom, ettől lettem vékonyabb.”

A kamaszkor nehézségei

„Sajnos én nassolós vagyok, nincs akkora önuralmam, mint a lányaimnak. Amikor Virág azon kap, hogy sajtos pogácsát vagy pattogatott kukoricát eszem, mindig erélyesen rám szól, hogy fejezzem be!” – árulja el nevetve Bea. – Szeretnék példát venni róla, és arra vágyom, hogy én is újra olyan karcsú legyek, mint 5-10 évvel ezelőtt, amikor a Győzike show-ban szerepeltünk. Elhatároztam, hogy leküzdöm a falánkságom, mert ha a lányaimnak sikerült, akkor nekem is sikerülni fog, nem maradhatok előttünk szégyenben. Ezentúl többször elkísérem Virágot a délutáni futásaira, mert a fehér lisztből készült ételekről és a sós süteményekről nehezebb lemondanom.”

Bea azt mondja, amióta kevesebbet szerepelnek a tévében, sokat változott az életük. Ő most elsősorban feleség, anya és háziasszony. Főz, takarít, vasal és mos – és minden nap ő viszi Virágot az iskolába. „Néha jó lenne nem celebnek lenni. Például Virágot nem engedem el egyedül az iskolába, mert nem akarom, hogy rossz szándékú emberek belekössenek. Minden reggel én viszem a suliba, és délután kettő körül megyek érte. Ha annak idején nem szerepeltünk volna a tévében, ez most biztos nem így lenne, hiszen egy 15 éves lány már egyedül, busszal is közlekedhet.” Bea őszintén beszél arról is, hogy jelenleg egy nagyon nehéz időszakot élnek át. A 15 éves Virág a kamaszkor kellős közepén jár. „Evelinnel nem volt semmi baj, amikor annyi idős volt, mint most Virág. Először szembesülök azzal, milyen nehéz egy kamaszgyerek anyukájának lenni! Virág gyakran visszafelesel, és csak azt csinálja, amihez kedvet érez. Hiába könyörgök neki, nem hallgat rám. Néha még hisztirohamai is vannak, úgy látszik, most igazán tombolnak a hormonok! Csak közepesen házias, maga után nem szívesen mosogat el, a szobáját pedig csak akkor rakja rendbe, ha rászólok. Most jöttem rá, hogy a korábbi gyereknevelésem nem volt teljesen megfelelő. Amikor Virág kicsi volt, ráhagytam, ha hisztizett. Nem kellett volna, mert így a fejemre nőtt” – böki ki Bea, aki már nagyon várja, hogy kijöjjenek ebből az áldatlan állapotból.

Jószívű és figyelmes

„Tudom, hogy a kamaszkorral járó nehézségen minden szülő átesik, így én is csak reménykedem, hogy egy-két év múlva ez már csak egy rossz emlék lesz. Annál is inkább, mert nincs különösebb elvárásom Virág felé. Bár látom, hogy ambiciózus, de azt is elfogadnám, ha nem szeretne továbbtanulni. Nem minden a diploma, az egyetemi végzettség. Fontosabb, hogy az ember életrevaló és szerencsés legyen. Én vagyok a jó példa arra, hogy szakács végzettség nélkül is meglehet nyerni egy főzőműsort, hiszen én lettem a Konyhafőnök VIP című televíziós verseny győztese.” Bea azt mondja, nem lenne helyénvaló, ha csak Virág nehezen tolerálható tulajdonságairól beszélne, így arról is szívesen mesél, milyen jószívű a kisebbik lánya. „Júliusban volt a születésnapom, és arra kértem a családomat, hogy ne vegyenek nekem semmit, mert most nem úgy állunk anyagilag, hogy megengedhessünk maguknak extra kiadásokat. De Virág azt érezte, nem lenne szép kihagyni a születésnapomat, ezért a ballagásra kapott pénzéből meglepett a kedvenc parfümömmel. Sírtam a boldogságtól, hogy milyen aranyos és figyelmes kislányom van. Rájöttem, lázadó kamaszkor ide vagy oda, az én kis virágszálam a legtündéribb tini a világon.”

Diszkóba jár, de Győző a terem sarkából figyeli

Mint minden kamasz, Virág is szeret a barátaival együtt lógni. Diszkóban is járt már, de egyedül oda sem mehetett el. „Győzi elkísérte, és a terem szélében meghúzta magát. Amíg Virág bulizott, az apja figyelte, nehogy rossz társaságba keveredjen, vagy illetlen helyzetbe kerüljön. Nekünk fontos, hogy vigyázzunk a lányunk épségére, ezért a barátnőinél sem aludhat, Virágnak estére mindig haza kell jönnie” — árulja el Bea.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete