Címlapsztori Sztárok

5+1 érdekesség, amit biztosan nem tudott a 25 éve elhunyt Diana hercegnéről

A Szívek királynője 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy párizsi aluljáróban, 61 éves lenne. Összeszedtük rövid életének öt olyan apró részletét, amit nem biztos, hogy mindenki tudott róla. A harmadik különösen meglepő.

1. Balerina szeretett volna lenni

Lady Di gyerekként nem volt kiemelkedően jó tanuló, de a művészetek mindig is vonzották. Balerina szeretett volna lenni, ám túl magasra nőtt. Zongorázott és táncolt helyette.

(Original Caption) Young Diana. Sandringham, England: Lady Diana Spencer is to be 20 July 1. She and Britain’s Prince Charles are to marry July 29th. In this picture from her family album, Lady Diana, 3, is at Park House, Sandringham.

2. Károly családon belül maradt

Károly herceg először a nővérének, Jane-nek udvarolt. A két testvér között egyébként nem volt kiemelkedően jó a kapcsolat, de nem ezért. Diana mindig is azt mondta, hogy boldogtalan volt a gyerekkora: szülei korán elváltak, ő pedig nem találta meg a közös hangot a testvéreivel, mert nagy volt köztük a korkülönbség.

3. Imádta a készételeket

Szülei a brit arisztokrácia tagjai voltak, majd igen fiatalon beleszeretett a trónörökösbe, így senki sem tudja, hol ismerkedett meg ilyesfajta ételekkel, ám az tény, hogy Diana rajongott a mikróban melegített készételekért. Bár otthon és a királyi palotában is a legjobb szakácsok főztek rá is, akik a világ bármely ételét képesek lettek volna az asztalára tenni, ő gyakran kérte, hogy csak melegítsenek neki valamit a mikróban.

4. Ő döntött a fiúk nevéről

Nem volt gyakori, de fiai születésénél ő volt a főnök otthon. A királyi családban elsőként gyermekeinek például nem otthon, hanem kórházban adott életet: 1982. június 21-én megszületett Vilmos herceg, 1984. szeptember 15-én Harry herceg. A névadásban is Diana akarata érvényesült, mert Károly az Artúr, illetve az Albert neveket szánta fiainak.

5. A válás után is jótékonykodott

Amikor Károlytól elvált, hatalmas ruhatárának legtöbb darabját eladta, az abból befolyt összeget pedig eljótékonykodta.

+1. Feladta a leckét a testőreinek

Bár a világ sokáig csak a szebbik arcát látta, Dianának volt egy titkos élete is megannyi szeretővel. A rossz nyelvek szerint Károly kapcsolatuk szinte egésze alatt csalta Dianát Camillával (aki ma már a felesége), Lady Di is megérte a pénzét. Testőrei számtalanszor keveredtek kínos helyzetbe, amikor az éppen aktuális szeretőihez kísérték. Egyik legismertebb szeretője a lovasedzője, James Hewitt volt, aki korábban katonaként is szolgált, nem mellesleg pedig Camillával szemben lakott. El lehet képzelni, mi logisztikát igényelt az, hogy a Camillával mulató Károly és a Hewitt ágyába bújó Diana ne találkozzon. Sokan úgy vélik egyébként, hogy a jellegzetes vörös Harry édesapja nem is Károly, hanem a lovasedző.

James Hewitt 1999-ben

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete