Címlapsztori Sztárok

Ilyen még nem volt: közösen szerepelt címlapon Balázs Klári és Csepregi Éva, és elárulták a fiatalságuk titkát

Poptörténelmi pillanat az énekesnők közös szereplése. Klárika és Éva először láthatók együtt a címlapon. A két díva a Meglepetéssel tett kivételt.

Csepregi Éva: „A színes ruhák fiatalossá tesznek”

A Neoton énekesnője októberben tölti be a hetvenet, de ötvenévesnek néz ki.

„Szerencsés korban élünk. Nagyanyáinknak nem adattak meg azok a dolgok, amik nekünk már igen. A kozmetikai szerek, a bőrápoló krémek, a sminkek manapság jobb minőségűek és szélesebb is a választék, mint évtizedekkel ezelőtt. Színes ruhákat is bátran hordhatunk, nem kell mindig feketében járni, mert elmúlt az ember hatvanéves. Emlékszem, 1995-ben jártam először Amerikában, és ott arra lettem figyelmes, hogy az idősek is színes ruhákat viseltek, és ettől sokkal fiatalosabbnak tűntek. Én is bátran használom a színeket: a királykéket, a pirosat, a drappot kifejezetten kedvelem” – mondja Éva, aki az étkezést is fontosnak tartja.

„El kell fogadni, hogy az idő múlik, és rendszerint nagyobb a ruhaméretünk idősebb korunkban, mint fiatalon. De a hízás is lassítható, ha egészséges dolgokat eszünk. Reggelire rostos zabkását készítek magamnak, napközben gyümölcsöket és salátákat eszem.”

Éva nem dohányzik, és elvétve iszik alkoholt, akkor is csak száraz rozé bort. Ez a két dolog is hozzájárul ahhoz, hogy nem öregedett meg a bőre. „Szénsavmentes ásványvizet szoktam inni, és napi négy csésze kávét, mert a benne lévő koffein zsírégető, és elveszi az édesség utáni vágyat.”

Rendszeresen jár kozmetikushoz és fodrászhoz. „Egy jól levágott és előnyösre fésült frizura hozzájárul ahhoz, hogy évekkel fiatalabbnak nézzünk ki a valós korunknál. Tudom, hogy sokan erre nem szeretnek költeni, de én azon az állásponton vagyok, hogy nyugodtan jelentkezzünk be egy szakemberhez, mert a párunk, a  férjünk is örülni fog, ha szép frizurával, ápolt arccal jövünk haza a fodrásztól, kozmetikustól, és a saját közérzetünkön is sokat javít.”

Éva jól érzi magát a bőrében, és nem aggódik azon, hogy egy újabb kerek évfordulóhoz érkezik az élete. „Bár a 70. születésnapom idén lesz, ünnepelni 2024. január 6-án fogom a Budapest Sportarénában. Mindenkit szeretettel várok az Életmű­koncertemre.”

Kabbala karkötő védi az átkoktól

Egy védelmező vörös microcord karkötőt hord a bal kezén, ami immunissá teszi az ártó energiákkal szemben. „Egy jósnő tette fel a csuklómra, a rossz energiák elűzésére szolgál. Távol akarom tartani magam a negatív dolgoktól” – árulja el Éva. Ugyanilyen karkötőt visel Madonna, Leonardo DiCaprio és Demi Moore is.

Balázs Klári: „Egy jó kölnivel hatni tudunk az emberekre”

Klárika az ápoltságban hisz. „A tisztaság és a személyes higiénia nagyon fontos. Anyukám sosem ment ki úgy az utcára, hogy a frizurája ne lett volna rendben, és egy halvány kis rúzst ne tett volna a szájára. Én is megkövetelem magamtól az ápoltságot, és arra biztatom a nőtársaimat, hogy ne engedjenek annak, amikor a férjük azt mondja: »Jó vagy te anyukám így is!« Nem szabad slampossá, elhanyagolttá válni. Foltos, pecsétes ruhát soha ne vegyünk fel! Szeressük magunkat annyira, hogy adunk a részletekre! Én hiszek abban, hogy kell az illúzió. Például egy finom kölni, amit mások is észrevesznek rajtunk, és megjegyeznek. A jó illatunk mellett a fogunk is mindig legyen rendben. Legalább évente egyszer szedessük le a fogkövet” – tanácsolja az énekesnő, aki mindenki számára elérhető fortélyokat is ismer.

„Fiatalon kozmetikusként dolgoztam, ezért tudom, hogy mi jó a bőrnek. Például vegyünk egy kígyóuborkát, reszeljük le, és a levével kenjük át a tiszta arcunkat. Nézzék csak meg, hogy a ráncokat milyen szépen halványítja és kisimítja!” Klárika sok gyümölcsöt eszik, de ami talán még ennél is fontosabb számára, a buborékmentes ásványvíz. „Miután felkelek, megiszom két pohár vizet, ez jót tesz a beleknek és az üres gyomornak. Gyurit is rászoktattam erre a napi rutinra. Szeretjük a lapos barackot, a dinnyét, az almát és a nektarint. Fehér lisztből készített termékeket nem eszünk, csak teljes kiőrlésűt vagy korpás pékárut.” Úgy véli, hetven felett is nyugodtan viselhetünk farmert, csak jó szabása legyen. „Fontos, hogy ne nézzünk ki öregasszonyosan, de közönségesen sem. Kifejezetten szeretem a világoskék farmert fehér blúzzal. Hétköznapi viselet, mégis fiatalos.” A díva védi a bőrét az erős napsugaraktól.

„Sajnos megváltozott a klíma, már nem ajánlatos a napon aszalódni. Olyan pöttyök, pigmentfoltok jöhetnek ki rajtunk, amiket soha többé nem tudunk eltüntetni. A bőrünk védelmére mindenképp figyeljünk!” – tanácsolja Balázs Klári, aki azt is elárulja, hogy már nem számolja a kaló­riákat. „Nem akarom az életemet megkeseríteni kalóriatáblázatokkal. Ha olyan kedvem van, jöhet a túrógombóc és a máglyarakás!” – árulja el nevetve.

Női testben férfilélek

Egyszer egy reinkarnációs kutatással foglalkozó szakember elkészítette Klárika horoszkópját. „Azt mondta, hogy a jelenlegi életemben egy szép női testben egy férfilélek lakozik. Gyuri szokta is mondani, hogy tíz férfi veszett el bennem, mert annyi kitartásom, szorgalmam és fizikális erőm van” – meséli nevetve Korda György felesége.

Fotó: Schumy Csaba

Smink: Szabó Lilla • haj: Rédli Ági • Stylist: Juhász Luca • Ruha: Gant, Intimissimi, Navona, Robert Maar, Zara

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete