Címlapsztori Sztárok

Hiába a korkülönbség, az élet Delhusa Gjont és Fannit igazolta: „Ez a szerelem nyugalmat hozott az életünkbe”

Immár tíz éve, hogy boldogok együtt. Az énekes úgy érzi, a sors különleges ajándéka, hogy nála jóval fiatalabb párja mellett találta meg a belső békéjét.

Kettejük története filmvászonra kívánkozóan romantikus. A tinédzser lány VIP valóságshow-t nézett – Celeb vagyok, ments ki innen! –, és rabul ejtette a sztár személyisége. Molnár Fanni karizmatikusnak, határozottnak és kiváló konfliktuskezelőnek látta Delhusa Gjont, és késztetést érzett arra, hogy írjon neki. Meg is tette, egyszer, kétszer, sokszor, aztán egy nap – legnagyobb meglepetésére – választ kapott. Kapcsolatuk évek alatt fejlődött barátságból szerelemmé, ezért biztos alapokon nyugszik. Nagy korkülönbség ide vagy oda, ők ketten igazi lelki társak.

Nem terveznek, megélik a pillanatot

„Kezdetben Fanni számomra egy kedves győri lány volt, aki mindent tudott rólam, és hosszú időre a levelezőtársam lett – meséli az énekes. – Évekkel később, egy győri koncertemen találkoztunk először személyesen, és attól kezdve kerestük a lehetőséget a közös programokra. Félszavakból értettük egymást, és nagyon jól éreztük magunkat együtt. Egyszóval, mire amellett döntöttünk, összeköltözünk, már úgy ismertük egymást, mint a  tenyerünket.

Fanni akkoriban tehetséges, feltörekvő úszó volt. Nemzetközi versenyekre járt, egymás után érte el a szebbnél szebb eredményeket, mégis úgy döntött, otthagyja a versenysportot, és felköltözik Gjonihoz a fővárosba. Ez a döntés a környezetében nem aratott osztatlan sikert, elvégre mégis mit akar egy fiatal lány a korábban viharos magánéletű sztártól? És vajon mit szeretne a sztár tőle?

„Nem foglalkoztunk a véleményekkel – árulja el Fanni. – Nekem természetes volt, hogy Gjonival szeretnék élni, és kitartok a döntésem mellett. Nem úgy kezdtünk bele a kapcsolatunkba, hogy holtodiglan-holtomiglan. A párkapcsolatunk alapja, hogy mindketten szabadok vagyunk, és addig leszünk együtt, amíg jó nekünk. Mindig az adott napot, az adott percet éljük meg együtt, és hiszünk abban, hogy ez még nagyon sokáig így lesz.”

Félszavakból is értették egymást

„A szerelemben én sosem voltam egyszerű pali –  vallja be Gjoni. – Megéltem mélységeket, magasságokat, volt csillagszóró, égdörgés, de ágyúdörrenés is. A sors különleges ajándéka, hogy a nyugodt, egy fokkal racio­nálisabb szerelmet Fanni hozta el az életembe. Hála a személyiségének, úgy teremti meg számomra az otthon melegét, hogy közben rendkívül izgalmas partner marad. Nekem is számos szerepem van a kapcsolatunkban. Ha kell, szenvedélyes férfi vagyok, ha kell, apa, de ha kell, barátként állok mellette, vagy tökéletes társként az infantilizmusban – nevet. – Fanni jelenlétének köszönhetően úgy érzem, elnyertem az örök fiatalságot.”

A csinos hölgy azt mondja, könnyen beleszokott Gjoni mellett a nyilvános szereplésekbe. Elkíséri a koncertjeire, ahol látva a sikert, őt is éppúgy magával rántja az eufória, mint a zenészt. Ugyanakkor Fanni nem elégszik meg az ismert ember társának szerepével, elhivatottan építi a saját karrierjét.

„A tőzsdei kereskedelemben tevékenykedem, egy 70 fős csapatot irányítok – mesél a munkájáról. – Fontos számomra, hogy anyagilag önálló és független legyek, nem akarom, hogy Gjoni tartson el. Olyan nő vagyok, akinek a kapcsolatán belül is lényeges a szabadság. Mi azt valljuk, addig van egyensúly, amíg külön-külön is kerek egészek vagyunk.”

Gyógyító erejű az élő zene

Az idén 50 éve pályán lévő énekest hatalmas örömmel tölti el, hogy a kamaszok is úgy kántálják a régi slágereit, mintha felmondanák az ábécét. „Annyi szeretetet kaptam a közönségtől ezen a nyáron, hogy el sem tudom mondani. Az a célom, hogy országszerte minél több városban koncertezhessek. A mai világ csinnadrattájában csodás gyógyító erővel hat a lélekre az élőzene, az énekes és egy szál gitár hangja, a fiatalon belénk ivódott dallamok csengése” – mondja Gjoni.

Fotó: Birton Szabolcs

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete