Címlapsztori Sztárok

Szakítás után mondott igent Kunovics Katinka: „Érett fejjel okosabb belevágni a házasságba”

Az énekesnőnek izgalmasan telnek a napjai. Miközben még mindig az Ázsia Expressz – Felfedezzük Amerikát! műsor hatása alatt áll, az esküvőjét is szervezi. Katinka 45 évesen, először mondja ki az igent.

Sok mindent lehet Katinkára mondani, de azt nem, hogy egyszerű élete lett volna. A hajdanán elképesztően sikeres Romantic felbomlása után szült egy kislányt, akivel egyedül maradt. Megszabadult a súlyfeleslegétől és óceánjáró szállodahajókon énekelt. A legnehezebb helyzetekben sem adta fel, és úgy tűnik, most kárpótolja őt a sors: 45 évesen újra egy sikeres televíziós műsorban láthatjuk őt, és napokon belül feleség lesz belőle.

Szolid lesz a ceremónia

„Amikor a TV2 tavasszal megkeresett minket Zsuzsival, hogy szerepelnénk-e az Ázsia Expressz – Felfedezzük Amerikát! produkcióban, még gondolat sem volt az esküvőm – meséli Katinka. – Olyannyira nem, hogy a párommal éppen mosolyszünetet tartottunk, akkoriban Zoli el is költözött tőlem. Később, miután kibékültünk, mondta is, jól meg kell ezt gondolnom, mert látható, hogy amint ő elment, jött a Hal a tortán forgatása, aztán az Ázsia, tehát sok jó dolog megtalált. Tartott attól, hogy előtte ő hozta rám a balszerencsét. Én ebben nem hiszek, és Zoli nagyon hiányzott is, szóval boldogan visszafogadtam. Mivel a kapcsolatunk mindig viharos volt, ő be akarta biztosítani magát, és azt mondta, adjunk most már a kapcsolatunknak hivatalos keretet. Voltaképpen ez volt a lány­kérés” – nevet Katinka.

Kislánya is szeretne már koszorúslány lenni

Az esküvő október végén lesz, de a nagy dínomdánom egyelőre várat magára. „Egyszerű polgári szertartásra készülünk, szűk családi körben. A nagy lakodalomnak jelenleg anyagi akadályai vannak. De ami késik, nem múlik. Én is szeretnék egy nap habos-babos menyasszonyi ruhában felvonulni, nálam csak a kislányom várja jobban, hogy koszorúslány legyen. Tudom, nem mindennapi, hogy valaki az én koromban először megy férjhez. Én azt mondom, ilyen még nem volt, ki kell próbálni. Ami szerintem a helyzet előnye, hogy az ember a negyvenes éveiben már érettebb személyiség, jobban tisztában van a saját igényeivel, így talán okosabban is választ. Én hittel és reménnyel a szívemben mondom ki a holtomiglan-holtodiglant” – árulja el Katinka.

Rosszul viselte a higiénia hiányát

Az énekesnő azt meséli, a kalandrealitys szereplése jellemformáló hatással volt rá. Bánja is, meg nem is, hogy az első párosként estek ki.

Zsuzsi és Katinka mindent megtett, de végül elsőként estek ki a versenyből

„A hajsza napja nagyon nehéz volt. Tizennégy órás küzdelem után értünk be utolsóként, és már csak becsületből csináltuk végig – meséli. – Úgy érzem, a stoppolásnál véreztünk el, nekünk az nagyon nem ment. Szerintem itthon sem biztonságos, nemhogy Mexikóban, ahol aztán tényleg bármi megtörténhet. Kérni, kunyerálni sem szerettünk ételt, Zsuzsival mindketten nagyon büszkék vagyunk, így hát ez is a gyengeségünknek bizonyult. Inkább nem ettünk, mint hogy kérjünk. Ami nagyon jólesett, hogy esténként valahogy, valaki mindig befogadott minket éjszakára. Ez az ottani kultúra, az emberek segítségnyújtásának csodája. Megnézném, ha itthon bekopogtatnék idegenekhez, hogy jó estét, itt aludnék, hányan engednének be.”

Katinka elárulta, a higiéniai problémákat viselte legnehezebben, mert a kintlétük során szinte egyáltalán nem jutottak rendes fürdési lehetőséghez. „Volt, hogy egész nap a sárban dagonyáztunk, aztán egy olyan helyen aludtunk, ahol három fürdőszobából egy sem működött. Jéghideg csapvízzel, szivacs segítségével próbáltuk lemosni magunkról a koszt. Rendre nagykabátban, kapucnival a fejemen feküdtem le, hogy ne másszanak a bogarak a hajamba. Mióta hazajöttünk, még hálásabb vagyok az itthoni életemért. Úgy érzem, a Mexikóban történtek formáltak a személyiségemen.”

Erősebb lett a barátságuk

Katinka és Völgyi Zsuzsi immár 23 éve a legjobb barátnők, félszavakból is megértik egymást. „Zsuzsi eleinte nagyon optimista volt, egyre csak azt ismételgette, meg fogjuk nyerni ezt a játékot. Aztán amikor megérkeztünk Mexikóba, és szembetaláltuk magunkat a valósággal, már az volt a célunk, hogy túléljük a kalandot, és egészségesen hazajussunk a gyerekeinkhez. Aki azt gondolja, hogy egy ilyen műsor kihívásai csak a kameráknak szólnak, és amikor elmennek az  operatőrök, mi luxusszállodába megyünk pihenni, az nagyon téved. Itt minden valós, és szó sincs semmiféle kivételezésről, manipuláció­ról. Talán nem csoda, hogy Zsuzsival az út során voltak feszült pillanataink, néha mondogattuk is, lehet, ha innen hazamegyünk, soha többet nem beszélünk, de ezt persze nem gondoltuk komolyan. Ahogy újra Budapesten voltunk, már másnap hívtuk egymást telefonon. A barátságunk kikezdhetetlen, és a műsor még jobban összekovácsolt bennünket.”

Igen, van Romantic!

Az énekesnő szerint kissé nehezen megy át a köztudatba, hogy a legendás Romantic újra működik. „Amikor annak idején felbomlott a zenekar, percek alatt elterjedt a híre, most meg hiába mondjuk, hogy már nyolc éve újra együtt zenélünk, még mindig akad, aki megkérdezi tőlem, mit csinálok jelenleg. Nagyon fontos célom, hogy minél több helyen hírét vigyem a Romanticnak, és újra olyan keresettek legyünk, mint a 2000-es évek elején” – mondja Katinka.

fotó: Birton Szabolcs, Olajos Piroska, TV2, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete