Címlapsztori Sztárok

35 éve szerelmes amerikai feleségébe Demjén Ferenc: „Rebecca hihetetlenül jól főz, megtanulta a magyar konyhát is”

Éjszakai bagoly. Legtöbbször hajnal négyig fent van, aztán átalussza a délelőttöket. Ebéd előtt nincs bekapcsolva a telefonja. Számára a nap igazán csak akkor kezdődik, amikor mások befejezik a munkát. A fordított életvitelt már megszokta, lassan hat évtizedet töltött a zenei pályán.

Napokon belül 77 éves lesz, de a munkabírása jottányit sem csökkent. Hamarosan Szegeden, Veszprémben és a Budapest Arénában koncertezik. Az énekes jelenleg a dióspusztai birtokán tartozódik, ahol élvezi a csendet, a természet közelségét és az állataival való foglalkozást.

„Imádom a lovakat, ez egyfajta szerelem számomra. Most is hat lovam és két csacsim van, a fiatal állatok kiképzés alatt állnak. Szeretek kint lenni a karámban, gondoskodni róluk. Régebben lovagoltam, de ez egy veszélyes sport, bármikor megtörténhet a baleset, én is leestem néhányszor. A csípőprotézis-beültetésem óta azonban nem merem megkockáztatni, hogy felüljek rájuk, pedig szeretnék ismét vágtázni. Na, ez egy olyan álmom, amit jó lenne egyszer még megvalósítani” – árulja el az énekes, akinek páratlan életútja van, gyakorlatilag mindent megkapott a sorstól, amire vágyott.

„Kemény munkával értem el a kényelmes életemet, nem hullott az ölembe a pénz. A mai napig dolgozom, koncertezem, dalokat írok, tevékenyen élek. Olyan jó lenne sokáig színpadon állni és élvezni a sikert!”

Charlie-val mindig nagy az öröm, amikor találkoznak

Charlie az igazi jó barátja

A közelgő születésnapjából nem csinál nagy ügyet. „Kettesben vagyunk itt a feleségemmel, Rebeccával. Nem vágyom ajándékokra, nagy köszöntésekre, csupán egy dolgot kívánok, hogy jövőre is megérjem a születésnapomat. Sajnos egyre több családtagomat és barátomat veszítettem el. Négyen voltunk testvérek, de már csak én élek. A Demjén családból már csak egy vér szerinti rokonom van, az unokaöcsém. Az is fájó, hogy egyre kevesebb szakmabelivel tudok beszélgetni, szép lassan ők is eltávoztak az élők sorából. Somló, Charlie és én évtizedeken át nagyon szoros barátságban voltunk. Tomi halála megviselt, Charlie-val még gyakran hívjuk egymást telefonon, nagy öröm, amikor személyesen is találkozunk. Azt hiszem, jellemző rám, hogy a popszakmában mindenkivel igyekszem jóban lenni.”

A dús haja családi örökség

Az énekes 35 éve él együtt az amerikai születésű Rebeccával. Annak idején New Yorkban ismerkedtek meg. A szerelmük olyan erős volt, hogy az asszony felszámolta az ottani életét, és a rendszerváltás környékén Magyarországra költözött.

„Szeretjük a nyugodt életünket Baranya vármegyében. A karácsonyt is kettesben töltjük, de néha meglátogatnak minket a feleségem korábbi házasságából született, Amerikában élő gyerekei és unokái. Rebecca hihetetlenül jól főz. Megtanulta a magyar konyhát is. Én cukorbeteg vagyok, ezért csak módjával eszem, tulajdonképpen mindenből egy kicsit. Mindennap mérem a cukorszintemet, legtöbbször értéken belül vagyok. Szeretem az édességet, a csokoládét, ha úgy tartja kedvem, nem vonom meg magamtól az élet apró örömeit” – meséli nevetve.

Hat ló és két csacsi gazdája Dióspusztán

Rózsi talán szerencsés genetikát is örökölt: nem hízott el, és a dús hajára sem panaszkodhat. Pedig az ő korában a férfiak általában már erősen kopaszodnak.

„Pedig hidd el, nem sokat törődök a frizurámmal, azonkívül, hogy hetente egyszer megmosom. Még fésűm sincs, a kezemmel szoktam megigazítani. Talán az édesanyámtól örököltem a hajam minőségét, neki nagyon szép volt.”

Négyszáz dal „apukája”

Az énekes a következő napokban Veszprémben, Szegeden és december 30-án a Budapest Arénában koncertezik. Ez utóbbi helyszínen immáron 27. alkalommal lép fel. „Hagyománnyá vált az év végi budapesti nagykoncertem. Idén is jó hangulatú bulira számítok. Hogy milyen dalokkal készülünk, maradjon titok, de azt a címet adtam a  koncertnek: Ki marad majd a barátom? Remélem, hogy még most is sok barátom van, és telt házas este lesz. Favorit saját slágerem egyébként nincs. Ahogy egy szülőnek nem lehet kedvenc gyereke, úgy én sem tudnék egyetlen számot kiemelni a közel négyszáz szerzeményemből” –  mondja Demjén Ferenc.

Fotó: Schumy Csaba, Olajos Piroska, Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete