Lélek Sztárok

„Már nem bírom a szenvedést” – Tragikus állapotban van az Omega sztárja, Molnár György Elefánt

Számításai szerint utolsó koncertjére készül a legendás zenész, aki több betegséget is legyűrt az utóbbi években. Most a gerince okoz olyan fájdalmat, hogy képtelen tíz méternél többet megtenni a saját lábán.

Új dalt írt Molnár György, az Omega együttes legendás gitárosa, aki ezzel a számmal az egész beatnemzedék előtt hajt fejet. Minden vágya, hogy élőben maga adhassa elő, talán utoljára lépve közönség elé. Egyelőre azonban csak az biztos, hogy Az utolsó mohikán című szerzeménye elhangzik majd a Mobilmánia 15 évét ünneplő koncerten – írta a Blikk.

„Az utolsó simítások, az utolsó finomítások, aztán kész a dal. Úgy gondolom, szereti majd a közönség. S persze, az lenne a legjobb, ha magam játszhatnám el azon a bizonyos ősbemutatón. Szeretnék ott lenni, mert ez egy olyan alkalom, amikor – talán utoljára – valóban illene színpadra állnom. De majd a Jóisten, na, meg az orvosok eldöntik, játszhatok-e. Átestem megannyi betegségen, s amikor azt gondolhatnám, hogy tessék, legyőztem ezt is meg azt is, mindig jön valami más… Most a gerincem, –amely miatt négy éve szenvedek – okoz olyan fájdalmat, hogy tíz méternél messzebbre nem tudok elmenni. Megkerestem egy ismert idegsebészt, s ő elintézte nekem, hogy október 31-én megröntgeneznek és MR-vizsgálatnak vetnek alá. Aztán majd a leletek birtokában megmondja, mi a teendő. Ha műteni kell, azt is vállalom. Már nem bírom a szenvedést. Remélem, mindez nem befolyásolja majd, hogy ott legyek a Barba Negrában. A dal tisztelgés a múltunk, a gyönyörű, élményekkel teli életünk és az úgynevezett beatnemzedék előtt – mondta a Blikknek Molnár György.

Legendák a színpadon

A tervezett fellépésen a billentyűknél Zeffer András, a mikrofon mögött Vikidál Gyula áll majd, és ha az állapota engedi, a szólógitárt Molnár György, Elefánt szólaltatja meg. Ha minden jól megy, december 28-án a Barba Negrában láthatja és hallhatja a három kiváló muzsikust a közönség.

– Ez a dal afféle tisztelgés a beatnemzedék előtt – mondta kellő lelkesedéssel Trunkos András, az Omega menedzsere a nótáról, amelyhez Elefánttal ők ketten írnak szöveget. – Eltemettük Benkő Lacit, Mihály Tomit, Kóbor Meckyt, Somló Tomit, Som Lajost, Balázs Fecót, Gallai Pétert, megannyi remek zenészt, korszakos kedvencet. Ők is fontos tagjai voltak az úgynevezett beatnemzedéknek. Generációk nőttek fel a zenéiket hallgatva. Nekik és az elmúlt hatvan évnek állít emléket Az utolsó mohikán. Nincs már LGT, nincs Omega, de a közönség nem felejti a kedvenceket. Molnár Gyuri szívét-lelkét beleadta ebbe a számba.

Az est egyik főszereplője, Zeffer András, a Mobilmánia billentyűse október 29-én ünnepli a 65. születésnapját.

– Molnár Gyuri évtizedek óta a barátom. Ő egy igazi ikon a magyar könnyűzenében – mondta a népszerű Zeffi. – Számunkra óriási megtiszteltetés, hogy egy általa írt dal ősbemutatóján közreműködhetünk. Bízunk benne, hogy ő is színpadra állhat. Felkavaró pillanatok lesznek, lehetnek ezek. Mögöttünk egy Covid-járvány, sok barátot vesztettünk el, és mi azon az estén értük is zenélünk.

Fotó: Story TV

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete