Címlapsztori Sztárok

Elváltként sem kesereg Wolf Kati: „Az egyedülálló nőknek üzenem: ne mondjanak le magukról”

Ősszel ünnepli az 50. születésnapját, és néhány éve elvált. Az énekesnő ennek ellenére köszöni szépen, jól érzi magát, és senkinek nem akar megfelelni.

Mondják, a feltűnő frizuraváltás egy nő életében mindig valami fontos lelki változást jelent. Nem csoda, hogy sokakat izgatott, mi történhetett, hogy Wolf Kati megvált hosszú fürtjeitől, és most vagány, rövid haja van. Az énekesnő szerint ez egy rossz, régi sztereotípia, hiszen folyamatosan változik a külsőnk, a divat, az aktuális önmagunkból kell a legjobbat kihozni. A változás testi és lelki, meg kell tanulni az önelfogadást, az önszeretetet. Ezekről a témákról is szól a tavaly ősszel megjelent nagylemeze, és a legújabb dalának videóklipjében, a Végtelen táncban merész lépésre szánta el magát.

A lányai idén felvételiznek

„Bizony, elteltek az évek. Nőként az életemben ez most egy aktuális téma, hogy milyen nehéz öregedni, pláne, hogy én olyan szakmában vagyok, ahol nagyító alatt nézik az embert – meséli Kati. – Ugyanakkor csodálatos is, mert közel ötvenéves koromra meg tudtam szabadulni minden megfelelési kényszeremtől, nem érdekel, mit gondolnak rólam mások, egyszerűen csak imádok énekelni, színpadon lenni, és érzem, hogy azok, akik velem, a zenémmel azonosulni tudnak, megtalálnak. Ennek a bizonyos dalnak a klipjében volt egy merész húzásom: a kellős közepén lemostam a sminkem, és ott álltam a kis ráncaimmal, a magam teljes valójában, úgy, ahogy vagyok. Ez számomra nagy komfortzóna-átlépés volt, ugyanakkor büszke vagyok arra, hogy megtettem, már csak azért is, mert van két kamaszlányom, és szeretném, ha a valóságot látnák, nem az agyonfilterezett, hazugrózsaszínre festett világot.”

Az énekesnő büszke arra, hogy civilben egy átlagos anyuka, aki reggelente melegszendvicset gyárt a lányai­nak, és velük együtt készül a felvételire. Utóbbiból idén kijutott nekik bőven, hiszen a kisebbik, Luca a középiskolai, a nagylány, Janka pedig az egyetemi felvételiben van benne nyakig.

Nem könnyű – sóhajt Kati. – Ez a központi tesztsor, amit a nyolcadikosoknak meg kell írniuk, csak arra jó, hogy kiderüljön, aznap épp milyen napja volt. Egy vizsgadrukkos gyereknek pedig esélye sincs jó pontszámot szerezni, és a felvételi folyamatban aránytalanul sok múlik ezen. Nagyon sajnálom a mai fiatalokat ezzel a sok küzdéssel, de igyekszem a lányaimat támogatni, és nap mint nap békét varázsolni az otthonunkba.”

Jankával együtt szerepelt a kifutón

Wolf Kati mindig is féltve óvta a családi életét, a lányairól sem posztolt képet a közösségi oldalaira. „Amikor annak idején jelentkeztem az X-Faktorba, számomra nyilvánvaló volt, hogy nem ők akarnak szerepelni, hanem én – fogalmaz. – Ezt a későbbiekben is így kezeltem. Aztán tavaly jött egy lehetőség. A ZEMA Porcelán Manufaktúra felkért, hogy az éves nagybemutatójukon olyan valakivel sétáljak végig a kifutón, akivel támogatjuk egymást. Megkérdeztem a nagylányomat, van-e kedve hozzá, és igent mondott. Nem volt büszkébb anyuka nálam, mint amikor együtt léptünk fel. Mindemellett egy gyereknek el kell érnie egy bizonyos kort ahhoz, hogy el tudja dönteni, szeretne-e megjelenni, vagy sem. Hiszen ez az ő élete. Annak idején én sem akartam azzal befutni, hogy Wolf Péter az édesapám.”

Édesapjával, Wolf Péterrel nagyon jó a kapcsolata

Olyannyira, hogy amikor jelentkezett az RTL tehetségkutató válogatójára, senki nem tudta, hogy ki ő. Csak az első éneklés után derült ki, hogy a kis Vuk főcímdalának előadójával és a híres zeneszerző lányával állnak szemben. Kati azóta is örül, hogy ezt így intézte, hiszen biztos lehetett abban, hogy a befutásában nem volt szerepe az édesapjának.

A barátnőire mindig számíthat

Kati és a férje néhány éve elváltak, de ahogy mondja, csak párként, szülőként nem. A gyerekeket érintő kérdésekben most is együtt döntenek. Nagy lelki támaszt jelentenek számára a barátnői is. „Sikerült megtartanom a több évtizedes barátságaimat – meséli. – Büszke vagyok arra, hogy a barátnőim csodás, okos, tevékeny hétköznapi nők, akikkel támogatjuk egymást. Egyébiránt azt üzenem a nőknek, akik esetleg egyedül vannak, hogy ne mondjanak le magukról. Törődjenek a testükkel-lelkükkel, és nemcsak azért, mert sosem tudhatjuk, kit küld nekünk a sors a következő napon, hanem önmagunk miatt. Megérdemeljük, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.”

Igyekszik haladni a korral

Tavasszal indul a szabadtéri koncertszezon – ennek előkészületei már zajlanak, látványos színpadi show-ra számíthatunk Katitól. Közben a TikTok- és Instagram-oldalán szívesen megmutatja a zenei élet kulisszatitkait, és jókedvű videóival is a pozitív életszemléletre bátorítja a rajongóit.

Fotó: Schumy Csaba, Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete