Címlapsztori Sztárok

Szeptembertől tanárnő lesz Wolf Kati: „Alig várom, hogy elinduljon a tanév”

Az énekesnő természetesen a zenélést sem hagyja abba, de úgy érzi, 48 évesen elérkezett az idő, hogy a tudását átadja másoknak is.

A Wolf szülőknek három gyerekük született, Kati a legkisebb. Szentendre Bükkös-patak részén volt a házuk, suli után mindig a természetben fogócskáztak, bújócskáztak, a téli estéken pedig kártyáztak. Gondtalan, vidám gyerekkoruk volt. A Wolf házaspár nagy népszerűségnek örvendett Szentendrén: Kati édesanyja énektanárnő és kórusvezető volt, édesapja pedig a híres zenei szaktekintély, Wolf Péter.

„Amióta az eszemet tudom, énekesnőnek készültem. Mindig kértem apukámat, hogy vigyen magával a hangstúdióba és a rádiófelvételekre. Apunak köszönhetően tanultam meg a zenész szakma alapjait, a szolfézst, a zeneelméletet, hogy miként kell dolgozni egy stúdióban.”

Ilyen háttérrel talán nem is véletlen az, hogy Kati tényleg énekesnő lett, ahogy az sem, hogy most, 48 évesen édesanyja szakmáját is kipróbálja.

Izgalmas feladat vár rá

A Dal című tévéműsor zsűrijében lévő és zenetanári diplomával rendelkező Wolf Katira izgalmas feladat vár szeptembertől. „A Debreceni Egyetemen elindul egy Könnyűzenei Intézet, és ott fogok tanítani – meséli. – Nagy szükség volt arra, hogy a leendő énekeseket professzionális módon készítsük fel a művészi pályára. A jelentkezés lezárult, alig várom, hogy szeptemberben elinduljon a tanév, és találkozzak a diákokkal.”

Fotó: Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete