Címlapsztori Sztárok

Házasság első látásra – Enikőért aggódik az édesanyja: „A lányom a szemem láttára megy tönkre”

Minden olyan jól kezdődött Enikő és Péter között. A pár rögtön egymásra hangolódott, de később váratlanul megromlott a kapcsolatuk. Vajon helyrehozható a házasságuk? És mit szól ehhez a menyasszony édesanyja, Réka?

Szinte álomszerűen kezdődött a fiatal pár közös élete a Házasság első látásra című tévéműsorban. Azonnal megvolt a kémia köztük, de az összeköltözés után a viharfelhők egyre-másra gyülekeztek. „Igaz a mondás, mely szerint, lakva ismeri meg az ember a másikat. Eleinte nagyon vonzódtunk egymáshoz, de valahogy a sekélyes társalgáson kívül nem jutott előrébb a kapcsolatunk. Peti napközben elment dolgozni, én meg a lakásában voltam. Mostam, főztem, takarítottam, amikor pedig hazajött a munkából, igyekeztem jobban megismerni őt, de nem éreztem nyitottságot a részéről, nem kívánt mélyebb témákról és a közös jövőnkről beszélgetni. Lelkileg magányosnak kezdtem érezni magam Peti mellett” – meséli a 24 éves Horváth Enikő, aki fiatalon akart férjhez menni és gyereket vállalni.

Eleinte kedvelte a vejét

„A nagymamám és anyukám is korán szült. Én sem akarok harmincéves koromig várni az anyasággal” – árulja el az újdonsült feleség. Enikő édesanyjának, Rékának eleinte kifejezetten szimpatikus volt a veje. „Amikor először leültünk beszélgetni, megnyerő volt Peti stílusa. Sármos és határozott férfinek tartottam. Úgy éreztem, összeillenek a lányommal, mert tudja kezelni őt. Enikő nagyon erős személyiség, és egy nálánál erősebb férfi kell mellé” – véli Réka, aki elfogadta azt is, hogy a lánya a kamerák előtt ment férjhez. „Én egyszer sem álltam az oltár előtt. Számomra nem fontos a hivatalos házassági papír, de azt is tudtam, hogy Enikő vágyik arra, hogy valakinek a felesége legyen. Örültem, amikor ez megvalósult, mert a lányomat boldognak láttam.”

Az álomesküvőjükön
még boldogok voltak

Tiszta a lelkiismerete

A Dunaújvárosban élő édesanya öröme nem tartott sokáig. Amikor Enikő a fővárosba költözött, megváltozott minden. Egy komoly családi dráma kezdett kibontakozni. „Amikor találkoztunk a többi párral, András nagyon szimpatikus lett nekem – mondja Enikő. – Nem férfiként vonzott, hanem emberként. Azt éreztem, hogy ő meghallgat, miközben a saját férjem, Peti nem kíváncsi az érzelmeimre. Később ráírtam Andrásra az Instagramon. Kiderült, hogy a típusa vagyok, a feleségéhez, Petrához pedig sosem vonzódott. Andrissal nem titokban írogattunk egymásnak, jeleztem a férjemnek ezt a dolgot. Nem megcsalni akartam őt, mert én világéletemben hűséges voltam a korábbi kapcsolataimban is, egyszerűen csak jólesett, hogy András meghallgatott. Tiszta lelkiismerettel mondom, nem képzeltem bele többet ebbe a dologba. Sajnos Peti az üzenetváltásunkat flörtölésnek vette, és kiborult. Onnantól kezdve hűvösen viselkedett velem. Hátba szúrásként élte meg, hogy Andrással felvettem a kapcsolatot.” Enikő próbálja visszaszerezni a férje bizalmát, de egyelőre eredménytelen a kísérlete. A házasságuk mélypontra jutott, kiköltözött Péter lakásából.

Tűzbe teszi érte a kezét

Az édesanyának nagyon fáj, hogy a lánya összetört és kétségbeesett. „Enikő nem csalta meg Petit, így nem is értem, hogy mi ez az egész cirkusz a vejem részéről. Nagyon csalódtam benne, mert látom, hogy a lányom mennyire szenved ettől a helyzettől. Most ismertük meg Peti valódi arcát, már nem az a kedves fiatalember, akivel először találkoztam. A lányom a szemem láttára megy tönkre, miközben nem követett el bűnt. Tűzbe teszem érte a kezemet. Az őszinte anyai szívem elismerné, ha Enikő hibázott volna, de nem ez történt. Ő csak vágyott a jó szóra, a gyöngédségre és a figyelemre. Sajnos a mindennapos mókuskerékben Peti részéről ezt nem kapta meg” – mondja Réka.

Enikő még mentené, ami menthető. „A férjem most már falakat húzott maga köré. Nem tudom, hogyan lehetne áttörni. Hittem benne, hogy Petiben megtalálom a férjemet, a lelki társamat, a cinkostársamat és a szeretőmet egy személyben. Jó lenne visszapörgetni az időt, és meg nem történtté tenni azt az üzenetváltást Andrással. Szerintem nem hibáztam, de a férjem másképp látja…”

Nem igazak a pletykák

Enikőt javarészt a nagyszülei nevelték fel, mivel az édesapját alig ismerte, anyukája pedig sokat dolgozott. „Nem igazak azok a pletykák, hogy nem vagyok jó kapcsolatban a lányommal. Elismerem, hogy kamaszként lázadó és akaratos volt, de mostanra sokat szelídült. Nagyon szeretjük egymást, ezért is vállaltam el ezt az interjút a Meglepetés magazinban. Amióta pedig Enikő felnőtt nő, még bizalmasabb a kapcsolatunk” – mondja a 47 éves édesanya.

Fotó: Tv2, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete