Címlapsztori Sztárok

Szekeres Adrien: „Az a fontos, hogy a lányaimat boldognak lássam”

Az énekesnő rutinosan hangolja össze a karrierjét a családi életével. Nagyobbik lánya, Jázmin már kirepült a fészekből, a kisebbik, Emília Gréta pedig ügyesen építgeti a zenei pályáját.

Ha a gyermekeiről van szó, a példamutatásban hisz. „Elsősorban feleség és édesanya vagyok, de számomra mindig fontos volt, hogy karriert építsek. Mindemellett nagy baráti körünk van, tartalmas kapcsolatokkal, ami szintén jelentős részét képezi az életemnek. A szakmám nem éppen családbarát, hiszen fordított időbeosztásban élünk, ami sok esetben nehezítő tényező, azonban a lányaimat látva úgy érzem, jó munkát végeztünk a férjemmel. Sikerült átadnunk azokat az üzeneteket, amelyeket fontosnak tartunk: az értékrendjük és a hangsúlyok a helyén vannak” – árulja el az édesanya.

Mindkét gyerek megállja a helyét

„A gyereknevelés terén a példamutatásban hiszek, abban, hogy a viselkedésünkkel, a lényünkkel tanítunk. Jó visszacsatolás volt, amikor Jázmin elment egy buliba, ahonnan szinte elmenekült. Később elmesélte, azért jött el, mert az a buli nem olyan volt, ahogyan minket szokott látni a barátainkkal. Amikor szülőként arról beszélünk, hogyan viselkedjünk, hogyan viszonyuljunk másokhoz, adott helyzetekhez, mit sem érne, ha azt látná, hogy mindeközben mi a férjemmel máshogy cselekszünk. Neki az lesz az erősebb minta, amit tőlünk kapott. Jó érzés látni, hogy a magok, amelyeket elültettünk, szépen kivirágoznak, és mindkét lányunk megállja a helyét.”

Emi az apukájára hasonlít

Az énekesnő kisebbik lánya, Emília a Sztárban Sztár leszek! című műsor után elindította szólókarrierjét, Jázmin pedig egyetemre jár és dolgozik.

„Eminek öt dala készül egyszerre, hangszerel, szöveget ír, megszületik benne a zene, amely számomra egészen elképesztő. Ezt a csodát még mindig nem értem, pedig évek óta együtt élek a férjemmel, aki szintén ugyanilyen. Elsőre mindenki azt mondja, hogy rám hasonlít, pedig szerintem az apukájára ütött. Emi önállóan alkot, zenét szerez, amelyhez az előadás is hozzátartozik” – meséli Adrien, akinek nagyobbik lánya már kirepült a családi fészekből.

Férje, Gábor 25 éve a társa

„Amikor Jázmin elköltözött itthonról, büszke voltam, és örültem, hogy ilyen talpraesett és önálló, de ahogy teltek a hetek, rám telepedett a hiánya. Nem volt könnyű megélni, hogy nem látjuk mindennap. Nem gondoltam, hogy ilyen szívfacsaró érzés lesz, de ezen keresztül kell menni. Jó látni, ahogy a lányom beleállt a helyzetbe, gyakornokoskodik, ösztöndíjas az egyetemen, miközben a különélés okán ránehezedik a vásárlás és a házimunka is. A napokban hívott, hogy csak 4,71 lesz az átlaga, úgy érezte, hogy ezt meg kell velem beszélnie. Mondtam neki, hogy az a lényeg, hogy olyan helyen dolgozik, ahol tapasztalatot szerez, és ahol valós tudásra tesz szert, elengedjük, hogy nem lesz színötös. Érdekes, hogy sok esetben nekem kell lazítanom a lányokon, annyira maximalisták, pedig a hibázás az emberi természet velejárója.”

Nem rángatja az oroszlán bajszát

A karrierválasztásba az énekesnő nem szólt bele, az a lényeg, hogy a lányait boldognak lássa.

„Mindig azt szoktam mondani, hogy ne a pénz legyen a fő szempont, hanem az, hogy örömüket leljék a munkájukban, hiszen azt fogják csinálni életük nagy részében. Sokan jól fizető, kevés munkával járó állásra vágynak, de a siker és a boldogság közé nem tennék egyenlőségjelet. Számomra az a legfontosabb, hogy a lányaim boldogok legyenek. Azt viszont folyton hangsúlyozzuk a férjemmel, hogy bármiről is legyen szó, akár egy nutellás kalács megkenéséről vagy a színpadon való éneklésről, a vállalt feladatokat rendesen elvégezzük. Ez egy fontos üzenet. Az egyik lányom például kitűzte célul maga elé, hogy összegyűjti a pénzt egy amerikai utazásra. Egy közért csemegepultjában dolgozta végig becsülettel a nyarat, elképesztően büszke voltam és felnéztem rá, hogy hajnalban ébred, biciklivel, önállóan megy munkába. Soha nem az anyagiak a fontosak, hanem az, hogy a maga húsz évével a kitűzött célt véghezvitte. Nagyon jót tett a személyiségének is, hogy ilyen szituációban volt. Számomra ezek azok a visszacsatolások, amelyeket megfelelőnek érzek” – meséli Adrien, aki 25 éve él házasságban férjével, Kiss Gáborral. Hogy az énekesnő szerint mi a boldog házasság titka? „A jó választás” – mondja azonnal. „Amikor a gyerekek azt látják, hogy a szüleik harmonikus kapcsolatban élnek, ez jó példa nekik is. Egyébként ismerem a férjem határait, nem rángatom feleslegesen az oroszlán bajszát…” – teszi hozzá nevetve.

Különleges koncertre készül

Szekeres Adrien és László Boldizsár május 10-én az Erkel Színházban lép fel. Vadonatúj koncertanyaggal állnak közönség elé, amely a La Voce Vita címet viseli. „Boldizsárral évek óta nagy sikerrel fut a koncertsorozatunk. Ezen az estén felcsendülnek a múlt század legnagyobb duettjei Puccinitől Andrea Bocellin át Freddie Mercuryig. A dalok eredeti hangszerelésben, Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas és Prima Primissima Közönségdíjas karmester zenei irányításával, Magyarországon egyedülálló hangzásban szólalnak meg. Különleges estére készülünk” – árulja el az énekesnő.

Szöveg: Somlai-Kiss Tímea

Fotó: Birton Szabolcs, Dfp, privát