Címlapsztori Sztárok

40 éves a Linda: mi lett a közel 100 országban játszott sorozat népszerű szereplőivel?

A rendőrlány kalandjait bemutató sorozat sztárrá tette Görbe Nórát. Sajnos már nem mindenki él a szereplők közül, és úgy tűnik, Linda is nyugdíjba vonult…

Linda: Görbe Nóra – Hosszan gyászolta a második férjét

A sárga babettával közlekedő rendőrlány olyan népszerű volt, hogy akkoriban sokkal több nő jelentkezett rendőrnek, illetve a karate is gyorsan kedvelt sportág lett. Görbe Nóra a felvétel idején a producer, Gát György felesége volt. Két gyerekük született, Anna és Marci. Később elváltak, a színésznő pedig újra megházasodott. A második férje, Péter rákban hunyt el. Nóra a tragédia után évekre eltűnt a nyilvánosság elől, a gyászát spirituális utazásokkal próbálta feldolgozni. Linda karaktere annyira eggyé vált a színésznővel, hogy azóta más jelentős szerepben nem is láthattuk. 67 évesen a nyugdíjasok életét éli a biatorbágyi telkén.

Klárika: Pécsi Ildikó – Álmában hunyt el

A történet szerint Béla rajongva szerette az ő Klárikáját. „Ezért a szerepemért különösen hálás vagyok. Egy olyan asszonyt formáltam meg, aki kedvesen irányítja a párját, és ő a főnök. A tévénéző feleségek azonosultak velem, hiszen minden asszony szereti, ha úgy történnek a dolgok otthon, ahogy ő elképzeli…” – nyilatkozta anno Pécsi Ildikó a sorozat kapcsán. A színésznő utolsó hónapjaiban állandó segítségre szorult megromlott egészségi állapota miatt. Álmában hunyt el a saját otthonában, 2020-ban. Férje, Szűcs Lajos mellé temették.

Pécsi Ildikó és Bodrogi Gyula

Veszprémi Béla: Bodrogi Gyula – Görkorit húzott a lábára

Linda aggódó édesapját játszotta. A sorozat készítésekor Bodrogi Gyula 50 éves volt. „Az egyik jelenetben görkorcsolyázom, és francia krémesért sietek Klárikának. Rengeteget nevettünk, mert gyerekkorom óta nem volt a lábamon görkorcsolya, ezért esetlen voltam az első percekben. Ildikó sokat nevetett rajtam, mindenfélével ugratott” – idézte fel Bodrogi Gyula, aki mostanra már betöltötte a 90. évét. Fia, Ádám révén pedig már két felnőtt unokája van.

Gyula: Harsányi Gábor – A karaténak köszönheti a jó fizikumát

A szerep szerint a rendőrségen dolgozott, és ő sem tartotta sokra Linda nyomozói munkáját. A sorozat színészei közül Görbe Nórán kívül Harsányi Gábor is tud karatézni. A 79  éves művész a mai napig tartó jó kondícióját ennek a küzdősportnak köszönheti. A Kossuth-díjas sztárnak három gyereke van, de nem követték őt a színészi pályán.

Harsányi Gábor valóban tud karatézni

Bagoly: Ronyecz Mária – Meleg férfihez ment feleségül

Linda állandó segítője volt a kapitányságon. A színésznő csupán 45 évet élt. Rákban hunyt el 1989-ben. Kétszer ment férjhez Molnár Gál Péter színikritikushoz. A férfi homoszexuális volt, de Mária szerelemmel szerette, ezért a felesége lett. Később ugyan elváltak, ám amikor kiderült, hogy a színésznő halálos beteg, Molnár Gál barátságból újból feleségül vette és ápolta őt.

Tomi: Szerednyey Béla – Saját gyereke nem született

Linda vőlegénye volt a történet szerint, de a valóságban sosem alkottak egy párt Görbe Nórával. A mai napig néha találkoznak, de barátság nincs köztük, inkább csak jó kollegiális viszony. „A taxis Tomi szerethető, kedves fickó volt, de igazi tutyimutyi alak. Akkoriban zavart, hogy azonosítottak a szerepemmel. A való életben én sokkal karakánabb pasi vagyok” – árulta el nekünk a színész. Szerednyey Bélának saját utóda nem született, de párja, Szilvia révén két gyereket kapott.

Szerednyey Béla nem feltétlenül rajongott a tutyimutyi karakterért

Zoltán: Balázs Péter – Az élet az utóbbi években megtanította küzdeni

Szintén a rendőrség kötelékén belül dolgozott nyomozóként. Ő sem szívelte az ambiciózus Lindát, inkább hátráltató tényezőnek tartotta. Balázs Péter a sorozat készítésekor 41 éves, nős férfi volt. Felesége, Csilla azóta is a párja, és két gyerekük van. A Kossuth-díjas színművész az utóbbi években sokat betegeskedett, több komoly műtéten is átesett. Visszavonult a színházi világtól, többnyire olvasással tölti az idejét. „Az élet megtanított küzdeni. Az öregkor egy csata” – nyilatkozta.

Nem mindenki rajongott Lindáért a rendőrök körül

Kínában is sikeres volt

Eleinte a Kata keresztnevet gondolták a főszereplőnek, végül a producer úgy döntött, a Linda név külföldön is jobban hangzik. A sorozat közel száz országban futott. „Még az ausztrál és a kínai televízióban is vetítették, ahol helyi színészekkel szinkronizálták le. Halálra nevettem magam, amikor lejátszották nekem a kínai verziót. Ez a nagydarab, mély hangú Klárika egy csicsergős, vékony fejhangon beszélt…” – mesélte Pécsi Ildikó.

Fotó: Olajos Piroska, Schumy Csaba, MTI, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete