Címlapsztori Sztárok

Édesanyja árulta el, beteges gyerek volt Tompos Kátya: „Kórházba került, infúzióra kötötték, majdnem meghalt”

A színésznő gyerekként nagyon beteges volt, alig akart enni, egyszer pedig kis híján kiszáradt. Édesanyja fájó szívvel mesélt arról az időszakról.

Lehetetlenül fiatalon, mindössze 41 éves korában pénteken hunyt el Tompos Kátya. A meseszép és sugárzóan tehetséges színésznő egy ritka daganatos megbetegedésben szenvedett. Sokáig próbálta titkolni az állapotát, két éve pedig teljesen visszavonult. Ez idő alatt azt sem lehetett tudni, hogy miért döntött így, egészen a legutóbbi időkig ugyanis nem beszélt az állapotáról. Itthon minden lehetséges kezelést végig járt, végül egy költséges külföldi gyógymódban találta meg a gyógyulás lehetőségét. Barátai, kollégái gyűjtést szerveztek, ám pár nappal az után, hogy összegyűlt a szükséges összeg, Kátya elhunyt.

Tragikus sorsa felől nézve egészen új értelmet nyer az az interjú, amit még 2018 februárjában készített a Meglepetés magazin a színésznővel és édesanyjával, Valentinával. A két gyönyörű nő közösen mesélt a színésznő gyerekkoráról, pályaválasztásáról, Kátya pedig arról, milyen szerető közegben nőtt fel.

Tompos Kátya és Valentyina 2018-ban a Meglepetés magazin címlapján

„Kátya gyerekként nagyon beteges volt, alig akart enni, egyszer pedig kis híján kiszáradt. Kórházba került, infúzióra kötötték, majdnem meghalt. Amikor Kátya életben maradt, tudtam, a sorsnak célja van vele. Nem egy elkallódott ember lesz, hanem egy művelt és értékes személyiség. Szerencsére ebből a szempontból a lányom megvalósította a reményeimet.” – mesélte Valentina 2018-ban a Meglepetés magazinnak.

Fotó: Schumy Csaba, Kleb Attila