Címlapsztori Sztárok

Tomboló viharban mondta ki a boldogító igent Nyertes Zsuzsa lánya: „Potyogtak a könnyeim a meghatódottságtól”

A színésznő nem is lehetne boldogabb, hogy a lánya összekötötte az életét gyermeke édesapjával, Vincével. Ami csak megtörténhet, félresikerült az esküvőjükön, de így sem állhatott semmi a szerelmesek útjába.

Az örömanya számára semmihez sem fogható érzelem-cunami volt a nagy nap, hogy láthatta a lányát gyönyörű menyasszonyi ruhában oltár elé állni, és kimondani élete szerelmének az igent. Különösen amiatt, hogy tíz hónapos unokája is velük ünnepelt. Zsuzsa boldogan segédkezett az esküvői előkészületekben, lányával együtt tervezték a ruhát, díszítette a termet, a kis Olíviának pedig egy csodaszép fehér ruhácskát vett.

„Sok izgalom és szervezés előzte meg a nagy napot. A gyerekek Zánkát választották helyszínül, úgy tervezték, hogy a Balaton partján, gyönyörű virágok között, a szabad ég alatt mondják ki a boldogító igent, de az időjárás keresztülhúzta a számításukat. Olyan vihart éltünk át, amilyenre még nem volt példa, de szerencsére semmi nem árnyékolta be Zsuzsó és Vince boldogságát.”

Zsuzsó és Vince 15 éve ismerik egymást

Elment az áram a nagy viharban

Anya és lánya a biztonság kedvéért minden eshetőségre felkészült. „Már előző nap lementünk feldíszíteni a termet, az esküvő napján pedig korán felébredtünk, hogy legyen elegendő időnk. A reggeli készülődésnél fordítva vettem fel a trikómat, rám is szóltak, de eszemben sem volt levenni, hiszen szerencsét hoz a babona szerint. Hál’ istennek volt B tervünk, egy Balaton-parti rendezvényházban tartottuk a szertartást, a vacsorát, az ünneplést és a hajnalig tartó bulit pedig a helyszín Bamboo Bistro éttermében. Egy kis mázlink azért volt, amikor elkészült Zsuzsó sminkje, haja, és felvette a ruháját, elállt az eső, és tudtunk a szabadban szép képeket készíteni. Mindig is csodáltam és gyönyörűnek láttam a lányomat, de azzal, ahogy ragyogott az esküvői ruhájában, egy álom vált valóra. Amikor az apukája megpillantotta, könnybe lábadt a szeme a boldogságtól” – meséli meghatódottan a színésznő.

Zsuzsót, édesanyjához hasonlóan, semmi nem tántoríthatja el a terveitől. „Amit a lányom megálmodik és elképzel, tűzön-vízen át véghezviszi, de az időjárás felett nem volt hatalma. Akkora vihar csapott le, hogy egy pillanatra még az áram is elment. A lányomék a káprázatosan feldíszített teremben éppen akkor tették a fogadalmat, amikor a legnagyobb hullámok csaptak össze a Balaton haragos zöld vizén. Potyogtak a könnyeim a meghatódottságtól, és arra gondoltam, ha ilyen könnyedén vették az első akadályt házaspárként, semmi nem állhat majd a boldogságuk útjába. Csak a felhőtlen öröm és szárnyalás látszódott rajtuk, mintha a legnagyobb napsütésben esküdtek volna.”

Édesapja kísérte az oltár elé

Hajnalig ropták a táncot a lagziban

Az esküvőn nemcsak az időjárás szólt közbe, hanem az is, hogy a színésznő unokája, Olívia előző este megfázott. A másik nagymamával igyekeztek helytállni, és segíteni a kislány körül. „Szerencsére Olívia a nagy napra jobban lett, édesen festett a gyönyörű kis esküvői ruhácskájában. Csodálatos pillanat volt, amikor meglátta az anyukáját felöltözve, kisminkelve, le sem tudta róla venni a nagy kék szemeit. Végül mindent megoldottunk, és hajnalig roptuk a vendégekkel a táncot a parketten” – áradozik a színésznő. A lagziban több mint százan voltak. Zsuzsáék részéről is nagy a család, az ifjú párnak is kiterjedt társasága van, még Vince amerikai barátai is eljöttek, ezért félig magyarul, félig angolul beszéltek egymással a meghívottak.

Zsuzsa verset írt Vincének

Az örömanya nem is lehetne boldogabb

A színésznő régi jó barátjával és kollégájával, Straub Dezsővel egy kabaréjelenettel is készült, de a legnagyobb meglepetést mégis az okozta, amikor az általa írt verset felolvasta.

„Jelentős alkalmakkor lelkesen írok verseket, Zsuzsó azt gondolhatta, hogy neki vagy Olíviának szánom, de Vincéhez intéztem a sorokat, hogy tudja: boldogok vagyunk, amiért ők ketten egymásra találtak. A vejemmel lett egy fiunk is, örülünk, hogy a családunk része lett. Az első perctől kezdve kivételes a kapcsolatunk, és ha eddig nem lettem volna meggyőzve arról, hogy imádja a  lányomat, a szertartás után biztosan elszállt volna a maradék kétségem is. Ahogy egymásra néztek a fogadalom alatt, az csodálatosan megmutatta, mennyire mély szerelmet éreznek a másik iránt. Egy anya érzi, hogy a lánya révbe ért, hiszem, hogy az Isten is egymásnak teremtette őket. Már az is amerikai filmbe illő volt, ahogy összejöttek. 15 éve ismerik egymást, együtt jártak általános iskolába, majd Vince Amerikában tanult, de amikor a koronavírus-járvány miatt hazajött, egymásra találtak.”

A felejthetetlen buli részleteiről Zsuzsa még elárulta, hogy az esküvői tortát a teraszon, a csillagszórók alatt táncolva fogyasztották el. Az ifjú pár nászútra majd hármasban megy Olíviával. „Az unokám is nagy utazó, megjárta már Barcelonát, Nizzát, Monte Carlót, most pedig Balira utaznak.”

Élvezi a nagymama-szerepet

A színésznő legnagyobb boldogsága, ha a lányával és az unokájával lehet. „Miután Zsuzsó megszületett, hamar visszaszólított a színpad, amit elmulasztottam, most szeretném behozni. Ha már egy napig nem látom Olíviát, úgy érzem, valamit elveszítettem, ezért minden alkalmat megragadok, hogy lássam. A nagymamaságot szeretném maximálisan megélni, és az unokám minden fontos pillanatában jelen lenni.”

Helyszín: Zen Garden Resort, Zánka • Gévai Gabriella a színésznő és Zsuzsó elképzelése alapján tervezte és készítette el az esküvői ruhát • Haj, smink: Csige Zsófia

• Profi fotó, videós: SaJu Cinematic – Varga Julianna, Wang Pei Qiu
• az Olíviáról készült képet a nagymamája készítette

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete