Címlapsztori Sztár

Visszatér a színpadra Kulka János: ebben az egyszemélyes darabban lesz látható

Nyolc évvel ezelőtti sztrókja után azt gondolta, soha többé nem áll ki a közönség elé. Szerencsére nem így történt. A Kossuth-díjas színművészt hamarosan egy egyszemélyes színdarabban láthatjuk. Kulka János főnixmadárként éledt újra.

Tavaly még nem volt túl bizakodó a jövőjét illetően. Egykedvű lett, egy időre szinte minden szenvedélyével felhagyott. A festést is abbahagyta, pedig korábban tucatnyi képet készített, és a színházba járás sem hozta meg számára az örömöt, úgy fogalmazott, megunta. Ugyan az állapota rohamléptekben javul, az életét teljesen megváltoztatták a történtek, hiszen nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is megviselte betegsége. Sztrók­ja óta afáziával, vagyis beszédzavarral küzd, nem emlékszik a régi szerepeinek a szövegeire, versekre és a korábban beszélt idegen nyelveket is elfelejtette.

Idős professzort játszik

Elkezdett úszni és teniszezni, és a logopédusnak köszönhetően a beszéde is folyamatosan javul. Most pedig egy új színházi feladat is megtalálta. Szeptembertől a Halál Velencében című egyszemélyes darabban áll közönség elé a Jurányi Inkubátorházban. Egy idős professzor szerepét kelti életre, aki egy velencei utazás során szembesül rejtett személyiségével, arra kényszerülve, hogy számot vessen korábbi életével. Thomas Mann híres regényét Kulka János 18 évvel ezelőtt hangoskönyvben mondta fel, most egyedüli szereplőként lép színpadra. A karizmatikus színészt az élet a betegsége miatt az elmúlt években a pálya szélére állította, ám szeptember végétől rajongói újra megcsodálhatják magával ragadó tehetségét.

További részletekért és a teljes interjúért keresd a Meglepetés magazin kedden megjelenő számát!

Fotó: MTI