Divat

Ápolt és divatos: csodás körmök őszre – ez a meglepő szín hódít az idén

A pihenés, a strandolás és a kerti munkák miatt kevesebb figyelem és energia jut nyáron a szépségápolásra. Ezért nem árt a következő hetekben a kezünkkel, a körmünkkel is jobban törődni. Ebben segítenek szakértőnk, Bejó-Iványi Hajnalka tippjei.

Puhítsuk meg!

A nap, a szél, a víz (akár sós tengerben, klóros medencében vagy tóban, folyóban pancsoltunk) egy­aránt szárítja a bőrt, ahogy az izzadás miatti fokozott vízvesztés és a kevésbé rendszeres bőrápolás is. Mindez a kézen különösen hamar észrevehetővé válik: a bőr érdesebb, fakóbb lesz, apró ráncok jelennek meg rajta. Ennek megszüntetésére rendkívül jótékony hatású lehet a gyengéd, óvatos radírozás. Nem is kell hozzá külön költenünk bőrradírra (bár aki szeretne, kellemes illatú és állagú testradírok közül válogathat), otthon is könnyen készíthetünk magunknak ilyet néhány összetevőből. Szakértőnk azt javasolja, hogy a bevált tusfürdőnkbe, folyékony szappanunkba keverjünk nagyobb szemcséjű cukrot vagy sót. 1-1 evőkanálnyi elég mindkettőből, és ezzel egy hosszabb kézmosásnyi ideig alaposan, de finoman dörzsöljük át a kéz bőrét. A körömsáncot se hagyjuk ki, sőt magát a köröm felületét is átdörzsölhetjük óvatosan. Hetente egyszer érdemes ezt beiktatni.

Kell egy kis regenerálás

A kiszáradt bőrnek nedvesség- és lipidpótlásra is szüksége van, ehhez tökéletes választás a kókusz- vagy az olívaolaj. Radírozás után kenjük be vele a kezünket, és hosszan, alaposan masszírozzuk be az olajat a kézhát, a tenyér és a körömágy bőrébe is. Ezek az olajok is lehetnek annyira hatásosak, mint a speciális kézkrémek, és viszonylag könnyen fel is szívódnak. Éjszakára használhatunk mandula- vagy sheavajat is – ezeknek kicsit több idő kell, hogy maradéktalanul a bőrbe ivódjanak.

De szép forma!

Akár otthon manikűrözünk, akár körmöshöz járunk, a szép forma kialakítása nagyon fontos. Mutatjuk, mi az, ami trendi idén, és mi az, ami már nem divatos.

Most popular nail shapes. Different kinds of nail shapes. Manicure Guide. Vector illustration

✔ Minél rövidebb, ebben a szezonban annál

menőbb.

✘ A rövid, de a széleken szögletes fazon azonban nem trendi és könnyen sérül.

✔ A köröm saját formáját, a mosolyvonalát követő, se nem kerek, se nem szögletes forma csodásan mutat.

✘ A nagyon kerekre formázott körömvég rövid és hosszú verzióban is természetellenesnek hathat.

✔ A hosszabb körmök természetes mandula­formára alakítva aktuálisak.

✘ Aki hosszúra szeretné hagyni a körmét, az a szögletes és a hegyes fazont is kerülje.

Színek szezonja

Szakértőnk szerint idén az egyszerűség hódít a manikűrben, ez az ősz nem a bonyolult mintákról, különleges kiegészítőkről szól. Épp ezért bátran lakkozzunk otthon, vagy ha manikűröztetünk, nyugodtan kérjünk egyszínű, egyszerű lakkozást minta nélkül – most a sztárok között is ez a divat. Összegyűjtöttük, mely színek a legtrendibbek.

  • A vörösbor árnyalatai, a mély bordó, a burgundi jó választások elegánsabb összeállításokhoz.
  • A csokoládé minden változata divatos: a sötétebb ét-, a világosabb tej- vagy az aranyló karamellás csoki is csodásan mutat.
  • A zöld is sláger idén, annak is a mélyebb, olajosabb, sötétebb tónusai.
  • A nude, natúr, természetes árnyalatok nagyon kedveltek, és szinte bármilyen öltözékhez passzolnak.
  • Az épp csak átlátszó, vizes, sheer típusú lakkozás is hódít, amely szinte olyan, mintha a saját körmünk lenne, de annál egész picit egységesebb, finomabb, enyhén rózsaszínesebb.

Mintamánia

Arra is gondoltunk, aki szereti a kicsit különlegesebb lakkozást. Jó hír, hogy a legdivatosabb mintákat akár magunknak is könnyen elkészíthetjük, de a körmösünktől is kérhetünk ilyeneket a saját kedvenc színkombinációinkban.

A francia manikűr rövid körmön, vékonyan (ezért hívják mikrofranciának), színes lakkozással nagyon jól mutat. Tompább színekkel visszafogottabb, élénkkel vagányabb az összhatás.

Diszkrét, elegáns és egyszerűségében különleges a natúr körömre a köröm közepére vagy a körömágyhoz közel festett színes pötty.

A negatív francia lakkozás is különleges és elegáns: nem a köröm végére, hanem a körömágyhoz kerül színes holdacska.

Szöveg: Rózsa Ágnes

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete