Divat

Mikulásvirágból ünnepi asztaldísz: ötletes dekorációk az év legszebb napjára

A változatos színű mikulásvirágok nem csak cserépben érzik jól magukat a lakásban. Igazán mutatóssá válnak, ha színes gyertyákkal, üvegekkel variáljuk őket. Mutatunk néhány különleges szépséget, melyekhez még kézügyesség sem szükséges.

Pazar fényűzés agyagtálba ültetve

A mikulásvirággal és gyertyákkal teli nagy tál pompás látványt nyújt, és csodás fényt visz bármelyik szobába. Az alapként felhasznált tömör, vízálló agyag vagy virághab biztosítja a gyertyáknak a szükséges tartást a tál közepén. A virágot a gyertyák köré ültessük.

Variálhatóság befőttesüvegben

Ha a hagyományos, adventi koszorú formájú asztaldíszeknél izgalmasabb dekorációra vágynánk, ez az üvegedényekben elhelyezett, gyertyákból és mikulásvirágból álló dísz szokatlan, de sokoldalú alternatívát jelenthet. Ráadásul a nekünk tetsző, változatos formációkban helyezhetjük el a lakásban. Az agyagba rögzített és üvegekbe helyezett gyertyákat moha borítja be, míg a mikulásvirágot közvetlenül az üvegbe ültetjük.

Tipp:

A növények öntözésekor ügyeljünk, hogy ne pangjon a víz az edényekben.

Miniatűr táj vázában

Mini mikulásvirág, fenyőtobozok, moha és egy fényfüzér teremt mesebeli jelenetet az üvegvázában. A váza aljától a pereméig fenyőágak futnak. Az oldalára erősített ágak nyújtanak támaszt a lógó ezüst gyertyatartókban lévő karcsú fehér gyertyáknak.

Ötlet, kivitelezés és fotó: Stars for Europe

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete