Ezotéria

Levélnehezék vonzza be a jót, mandarinkacsapár a szerelmet: tárgyak segítenek, hogy megérkezzen a szerencse

Egy kedvező fordulat sokszor nem puszta véletlen, tehetünk is érte, hogy megjelenjen az életünkben. Mi kell hozzá, hogy igazi mázlistának érezzük magunkat?

Kikerülni a mélypontról, mint a mesében

A mesékben a szerencse hirtelen fordulatként változtatja meg a szegény emberek életét. Vajon mindez tényleg csak a fantáziavilágban lehetséges? Sokan tanúskodhatnak róla, hogy a való életben is előfordul. Sokszor épp akkor találja meg az embert a váratlan szerencse, amikor mélypontra kerül – mintha csak igazolni akarná a mondást, hogy a hajnal az éjszaka legsötétebb percei után ragyog fel. Aki rossz passzban van, és úgy érzi, hogy mostanában nagyon rájár a rúd, az számíthat rá, hogy a negatív időszaknak hirtelen vége lesz, ha tesz érte.

Egyedülálló, segélyből élő anyaként hódította meg a világot

Joanne Kathleen Rowling, a Harry Potter-könyvek írója ma a világ egyik leggazdagabb, legsikeresebb embere – de ez nem volt mindig így. Az elvált londoni családanya segélyből élt a kislányával. Amikor már vagy a huszadik kiadó utasította vissza a regényét, a főbérlő pedig újra megfenyegette, hogy utcára teszi őket, Rowling meg volt győződve róla, hogy vele semmi jó nem történhet. Egy lelkes kiadói alkalmazott szó szerint a papírkosárból mentette ki a regényét, amely végre megjelenhetett, hogy azután meghódítsa a világot. Mindezt egy interjúban mesélte el az írónő, története pedig példa lehet rá, hogy az efféle csodák nem csak a mesékben és a hollywoodi filmekben esnek meg.

Bevonzani a jót

☘ Lópatkó: Bárhova tehetjük a lakásban, de a legjobb, ha a küszöb környékére tesszük, orral befelé, hogy bevonzzuk a családunkba a szerencsét. A Brit-szigeteken a főbejárati ajtóra rakták, nyitott végével lefelé, hogy magához rántsa, semlegesítse a rontást. Ha az ajtófélfára helyezzük, akkor fordítva is szegelhetjük, U alakban, hogy ne folyjon el a szerencse.
☘ Macskaszobor vagy -fénykép: Az emberi kapcsolataink szerencsehozó szimbóluma. A nappaliban vagy a verandán elhelyezve javíthatja a kapcsolatot a közvetlen rokonsággal. Ha magányosnak érezzük magunkat, e téren is szerencsés változásra számíthatunk.
☘ Gömb formájú, üveg levélnehezék: Jelentősen javítja a hatodik érzékünket. A megérzéseink annyira jók lesznek, hogy erre hallgatva a nehezebb helyzetekből is szerencsésen kerülhetünk ki. De a munkánkban is örömteli változás következhet be.

Kedvező fordulat a szerelemben

Ha a párkapcsolat terén szeretnénk szerencsésebbek lenni, a következő szobrok, képek segíthetnek.
♥ Mandarinkacsapár: A házastársi hűség jelképe, mivel életre szólóan választanak párt. Épp ezért mindig párban ábrázolják őket, és szívesen ajándékozzák fiatal házasoknak. Gyakori, hogy az egyik kacsa a csőrében lótuszvirágot, a másik lótuszgyümölcsöt visz, ez a gyermekáldásra utal.
♥ Úszkáló halpár: A harmónia és a boldogság jelképe. Akkor használjuk, ha aktívabbá, szenvedélyesebbé szeretnénk formálni a kapcsolatot, vagy utódra vágyunk.
♥ Pünkösdi rózsa: A jólét, a bőség, a szerelem és a női szépség motívuma. Az igaz és boldog szerelem kialakulásában segít, és a házasság­kötés lehetőségét erősíti.
♥ Pillangópár: A boldog és hosszú házasság jelképe. A pillangó hatalmas átváltozáson megy keresztül, míg hernyóból csodás lepkévé alakul – így alakulnak folyamatosan a jó kapcsolatok is.

Fortuna az otthonunkban

☘ A hálószobánk legyen pihentető oázis, hogy fogékonnyá tegyen bennünket minden jó befogadására. Lehetőleg ne legyen itt a tévé, és közvetlenül elalvás előtt ne nézzünk képernyőt. Redőnnyel zárjuk ki az éjszakai pihenést megzavaró fényt.
☘ A hálószoba falán nyugalmat árasztó képek legyenek.
☘ A nappaliban a biztonságérzet a legfontosabb ahhoz, hogy szerencsénk legyen. Lényeges például, hogy mindenhonnan rálássunk a nappali ajtajára.
☘ A nappali legfontosabb bútordarabja a kanapé, ezt a fal mellett helyezzük el a stabilitás érzése kedvéért.
☘ A falra a szeretett személyek fotóit akasszuk, hogy pozitív energia uralkodjon a központi helyiségben.
☘ Tegyünk a dohányzóasztalra egy tálkát, amelyben pénzérmék vannak. Ez meghozza a családtagoknak a pénzügyi szerencsét.
☘ A konyhában fontos, hogy tisztaság és rend legyen. A tányérok, a bögrék, az evőeszközök ne maradjanak szem előtt, zárjuk el őket a szekrénybe.
☘ A zöld növények a konyhában kiegyensúlyozottá tehetik az energiákat.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Gettyimages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete