Ezotéria

Új élet a négy elem erejével: a tűz segít a szerelemben, a levegő a családi békét teremti meg

Az új esztendő kezdetén sokan szeretnének változtatni életük egy-egy területén. Hívjuk segítségül a négy őselemet a mágiához.
anyagiak család egészség ezotéria föld levegő négy elem szerelem tűz új élet víz

Tűz – Szerelem

Milyen varázslathoz hívhatnánk segítségül a tűz jegyét, ha nem a szerelmi mágiához? A tűz a szenvedély lobogását hozza az életünkbe, az ezoterikus szakértők szerint pedig kétféle tűz van bennünk, az egyik a szenvedélyé, a másik pedig az áldozatvállalásé. Ahhoz, hogy a szerelmi életünket felpezsdítsük — ha már párkapcsolatban élünk, akkor is, és ha még várunk a szerelemre, szintén —, két piros gyertyára lesz szükségünk, amelynek lángja behívja a varázslathoz a tűz elem energiáját. A mágiát mindig növő holdnál végezzük, mert ez jelképezi a szerelem szárba szökkenését. Szintén legyen a kezünk ügyében egy olyan képeslap, amelyet szerelmesek küldenek egymásnak, és egy piros toll. Írjunk szerelemes levelet annak az elképzelt partnernek, akit tökéletesnek vélnénk magunk mellé. Fontos, hogy soha ne személyesítsük meg, ne egy konkrét személyre gondoljunk, mert így egyrészt lekorlátozzuk a lehetőségeinket, másrész beleavatkozunk más szabad akaratába. Ha a férjünknek, párunkhoz szól az üzenet, az ő nevét ráírhatjuk a borítékra, a szöveg pedig szólhat arról, amiért hálásak vagyunk a kapcsolatunkban, és ami még boldogabbá tehetné. Ha készen vagyunk, zárjuk le a gyertyák viaszával — felváltva az egyik, majd a másik gyertyáról csepegtessünk — a borítékot. Hét napra tegyük a párnánk alá, a nyolcadik napon pedig égessük el.

Víz – Egészség

A víz lemos rólunk minden ártó energiát, megtisztít minket, főleg, ha a fürdést, zuhanyozást egy kisebb varázslattal kötjük össze. Gyújtsunk meg zöld gyertyát a fürdőszobában, és dobjunk a fürdővízbe néhány rozmaringágat. Ha zuhanyozunk, kössük össze egy szalaggal — lehet zöld vagy világoskék —, és erősítsük úgy a zuhanyrózsára, hogy a növényt érje a víz. Csukjuk be a szemünket, és képzeljük el, hogy ezüstszínű vízzel mosdunk. Minden tagunkat alaposan mossuk le, és közben képzeljük el, hogy valamennyi negatív, betegséget okozó energia eltűnik a környezetünkből.

Levegő – Család

A családi békesség megteremtéséhez, a feszültségek elsimításához a levegő elemét hívjuk segítségül, hogy nyugalom költözzön a falak közé. Öltözzünk pirosba, ugyanis a piros a vérségi kötelék, a családi összetartozás jelképe, majd gyújtsunk meg egy szantálillatú füstölőt. Menjünk ki a ház vagy lakás elé, és rajzoljuk az ajtót körbe a füsttel. Lépjünk be, majd járjuk körbe az első helyiséget, majd a másodikat, harmadikat, és így sorban. Mindegyiknél mondjuk el a következő mondatot: „Legyen béke, harmónia, öröm és megértés e falak között.” Miután végigjártuk az összes helyiséget — egyet se hagyjunk ki —, hagyjuk leégni a füstölőt abban a szobában, ahol a legtöbbet tartózkodik együtt a család. Amikor úgy érezzük, hogy puskaporos a levegő, mindig megismételhetjük a tisztító varázslatot.

Föld – Anyagiak

Aki két lábbal áll a földön, racionális döntéseket hoz, és jó kapcsolatot ápol a Földanyával, annak általában mindig megadja az anyagiakban a bőséget, vagy legalábbis soha nem kell szűkölködnie.

Mivel azt szeretnénk, hogy több pénz legyen a tárcánkba, mindenképpen növő holdnál végezzük a varázslatot. Egy ezüst- vagy aranyszínű tálba töltsünk egy kevés vizet, tegyünk bele hét egyforma pénzérmét, majd zöld gyertyáról csepegtessünk a tetejére hét cseppet — olyanok lesznek, mint az apró lóherék. A bal kezünk mutatóujját mártsuk a vízbe, és körözzünk az óramutató járásával megegyezően hétszer, miközben ezt a varázsigét mondjuk: „Gyere hozzám pénzecske, találd a bukszám telibe.” Az érméket tegyük a tárcánkba, és a következő nap költsük el, a vizet viszont még aznap öntsük ki a földre a kertben, hogy a Földanyához eljusson a kérésünk. Ahhoz, hogy a mágiánk jól működjön, fontos, hogy megtisztítsuk otthonunk vagy a legfontosabb tárgyaink energiáit. Ehhez is segítségül hívhatjuk a négy őselem energiáját. Körbejárhatunk egy füstölővel — amely a levegő energiáit testesíti meg —, vagy egy égő gyertyával, de vízzel is végigpermetezhetjük a lakást. Ha valamit szeretnénk magunk mögött hagyni, azt visszaadhatjuk a természetnek, azaz az anyaföldnek.

Fotó: adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete