Ezotéria

Nagy átalakulást hoz a Plútó: új világrend kialakulását ígéri a legkisebb bolygó

2024-ben a Naprendszer legkisebb bolygója csillagjegyet vált, a Bakból a Vízöntőbe lép. Ezek az ugrások minden korban átformálták a világot és az egyének életét is.

Lerombol és felépít
A Plútó a legszélsőségesebb elliptikus pályán mozgó bolygó. A Naprendszer határán helyezkedik el, messze a Naptól. Az asztrológiában a 8-as ház uralkodója, a sötétséggel, a titkokkal, a misztikummal, az ezotériával hozzák kapcsolatba. Mindent lerombol, hogy aztán újraalkossa. Amikor például legutóbb a Vízöntő jegyé­ben járt, kitört a francia forradalom.

Mi történt és mi várható?

Amikor a Plútó egy csillagjegyben tartózkodik, annak karaktere szerint csavar egyet a történelem kerekén. Lássuk, mi történt a legutóbbi korszakokban, és mit várnak az asztrológusok a következő jegyváltásaitól!

• A Kosban (1820–1851): E lendületes korban lezárult az ipari forradalom, elterjedt a gyáripar.

• A Bikában (1851–1882): A stabil, anyagias Bika égisze alatt megszülettek a világbankok, és az emberek is gyűjtöttek, takarékoskodtak.

• Az Ikrekben (1882–1913): Fejlődött a közlekedés, kialakultak a nagy nemzetközi vasúttársaságok. A munkásosztály tanulni, szervezkedni kezdett.

• A Rákban (1913–1938): Az első világháború még „családok”, például a Habsburgok, Romanovok neve alatt indult a családcentrikus jegy védnöksége alatt. Már közeledett a második világégés tragédiája is.

• Az Oroszlánban (1938–1956): A hatalom állt a középpontban, ezt jelezte a fasizmus és a kommunizmus, a háború, az egy kézben összpontosuló egyeduralom időszaka.

• A Szűzben (1956–1971): Fejlődött a tudomány, megjelentek az atomerőművek.

• A Mérlegben (1971–1984): Az atomhatalmak egyszerre szakították ketté a világot és folytattak leszerelési tárgyalásokat.

• A Skorpióban (1984–1995): A világ nagy részén megbukott a kommunizmus, új világrend alakult ki, leomlott a berlini fal.

• A Nyilasban (1995–2008): Modernizálódott az oktatás, betörtek a technika vívmányai. A természet viszont árvizekkel, katasztrófákkal vágott vissza a korábbi pusztításért.

• A Bakban (2008–2023): Óriási technikai fejlődés zajlott le, de gazdasági világválságban, korlátozásokkal járó járványban is volt részünk, háborúk törtek ki.

• A Vízöntőben (2023–2043): Leküzdhető lehet a gyűlölködés, kialakulhat egy új világrend, a technikai fejlődés, például a mesterséges intelligencia pedig javíthatja az életünket, rövidülhet a munkaidőnk.

• A Halakban (2043–2063) : A jegy szellemében a humánum, az összetartozás válik különösen fontossá az emberek számára. Az orvostudomány fejlődésére is számítani lehet.

Hogyan hat a személyes sorsunkra?

Nemcsak világméretben, hanem az egyes emberek életében is komoly átalakulások következhetnek be. Ezeken a területeken jöhet a változás az egyes csillagjegyek szülöttei számára.

Kos
Energiáját a kapcsolataiban kamatoztathatja, átélheti, hogy jobb adni, mint kapni. A magánéletében is megfordul a szél, az egyedülállók megtalálhatják a párjukat, míg a párkapcsolatban élőknek új kerékvágásban folytatódhat az élete.

Bika
Az állás, a karrier, az egzisztencia terén léphet nagyot, akár több lépcsőnyit is előre. Lehet, hogy nemcsak állást, hanem egyenesen szakmát vált. Sikerei segítenek, hogy biztonságban érezze magát. A szervezete is gyorsan regenerálódik.

Ikrek
Többet utazhat, vagy akár külföldön találhatja meg a számítását a munkában. A nagyvilágban történő változások az életét egyéni szinten is pozitív irányba alakíthatják át.

Rák
Ha eddig nem érdekelték a láthatón túli, spirituális dolgok, a vonzás, most feléjük fordulhat. Érezni fogja, hogy a védőangyala jelen van az életében. Odafigyel majd az egészségére, a testi épségére is, amelynek szintén meglesz a pozitív eredménye.

Oroszlán
A sikerek szinte maguktól pottyannak majd az ölébe. A párkapcsolata megerősödhet akkor is, ha eddig voltak benne súrlódások. Ha egyedül él és párra szeretne találni, a sors önhöz vonzhatja a lelki társát.

Szűz
Mindig is szem előtt tartotta az egészségét, most azonban még többet tehet érte. A munkába nagy energiával veti bele magát, akár sikeres vállalkozásba is kezdhet egy kollégájával.

Mérleg
Termékeny esztendők elé néz: ez nemcsak gyermekáldás formájában mutatkozhat meg, hanem abban is, hogy amibe belefog, az hamarosan gyümölcsöt hoz majd. Ha már szülő, akkor a gyermekével lehetnek súrlódásai, ezeket azonban mindig sikerül megoldania.

Skorpió
A családja az eddigieknél is jobban a figyelme fókuszába kerül. Olyasvalakivel is felújíthatja az ismeretségét, akivel a múltban szoros kapcsolatot ápolt. Ingatlannal kapcsolatos ügyet bonyolíthat, a hétköznapokban pedig nagy hasznát veheti misztikus képességeinek.

Nyilas
Pénzügyileg is hasznos lehet, ha visszaül az iskolapadba. Sokat lesz úton, és a testvéri, a szomszédi kapcsolatok is fontossá, az eddiginél is lényegesebbé válhatnak.

Bak
A következő évek központi témája a pénz lehet, szerencsére mindig lesz elég belőle. A kapcsolatai gyakorlati haszonnal járhatnak, közel kerülhet a húsosfazékhoz. Szerelem érkezhet az életébe akkor is, ha elégedett a jelenlegi helyzetével.

Vízöntő
Az újdonságok, a számítástechnikai vívmányok megkönnyíthetik az életét. A világ eseményei befolyásolják a sorsának alakulását, talán még munkát, hivatást is vált miattuk. Ha megbetegedne, mindig gyorsan felépül, és a szerencsejátékokban is érdemes lehet próbát tennie.

Halak
Az ösztönei sosem működtek olyan jól, mint most. Nagy az esélye, hogy bejárja a világot, lehet, hogy idegenben keresi majd a kenyerét. Egy szeretett személyért önként hozhat áldozatot, de más esemény is átalakíthatja a hétköznapi rutinját.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete