Ezotéria

Érzéseket, rezgéseket hoz haza a turkálóban vett ruha: kukoricás füstölés segít elűzni a negatív energiát

A tárgyak magukra veszik viselőjük, tulajdonosuk hangulatát, érzéseit, de akár a betegségeit is. Ezért fontos, hogyha valami használtan kerül hozzánk, azt tisztítsuk alaposan meg a hozzá kötődő energiáktól.

Egyre többen válogatnak a turkálók kínálatában, ki az olcsó árak, ki a különleges, egyedi darabok, míg mások a márkás ruhák miatt. Ezek a holmik azonban első tulajdonosuk minden rezdülését viselik, és ez ugyanúgy igaz az ékszerekre is. „Bánjunk körültekintően a megörökölt gyűrűkkel, nyakláncokkal is” – hívja fel a figyelmet lapunk állandó ezoterikus szakértője, Melitta.

Érzések a bálában

„Hajszálvékony energiafonalak kötnek össze mindent és mindenkit, enélkül nem tudnánk létezni, kommunikálni – kezdi a szakértő. – Amikor egy ruha gazdára talál, átveszi viselője hangulatát, érzéseit. Ezek lehetnek pozitív energiák, például jókedv, szerelem, de sajnos akár negatív is; depresszió, idegesség, frusztráció. És ezt a ruha megőrzi, akkor is, ha egy second hand üzletbe kerül.”

Fontos tudni, hogy ezek az erők tértől és időtől függetlenül mozognak, tehát hiába utazzák át egy bálában fél Európát, a ruhákhoz tapadó érzések ugyanúgy megmaradnak.

„A következő eset megtörtént, én is ismerem azt a spanyol családot, akik megkapták egy kisfiú kinőtt ruháit – meséli Melitta. – Igen ám, de egy olyan picitől kapta, akinek komoly betegsége volt, amit ugyan szerencsére kinőtt, ám a szülők folyamatos aggodalma megragadt a ruhákban. Onnantól, hogy a spanyol kisfiú hordani kezdte a használt holmikat, állandóan valamilyen betegség gyötörte. Míg aztán a kubai származású nagymamában felmerült; talán a használt ruhák hordoznak valamilyen negatív energiát. Egy fémtálkába kilenc kanál kukoricadarához tett hét babérlevelet, és meggyújtotta. A füstjében átforgatta egyenként a ruhákat, és a problémák varázsütésre megszűntek.”

3 varázslat és egy babona

Melitta három tisztító varázslatot és egy népi babonát is elmondott, amivel használt ruhát, sőt, örökölt ékszereket is megtisztíthatunk. „A régi javasasszonyok az ékszerek megtisztításához három féle fa gyökerét gyűjtötték össze – bükköt, fenyőt és bodzát -, majd az ékszereket egy fehér textildarabba kötötték, és fogyó hold idején három napra a gyökerek közé tették. A három nap végeztével a gyökereket vagy el kell égetni, vagy egyszerűen vissza kell vinni a természetbe.”

  1. A tisztításhoz a zsálya is nagy segítségünkre lehet; néhány szálat függesszünk fel, majd amikor már majdnem teljesen kiszáradt, gyújtsuk meg, és az óramutató járásával megegyezően kilencszer körözzünk vele a használt ruhák vagy ékszerek fölött.
  2. Ugyanígy segíthet, ha vízkeresztkor szentelt vízből hozunk a templomból, és háromszor keresztet vetünk felette.
  3. A harmadik módszer szerint a ruhából ki kell venni a címkét vagy egy szálat, és pénteken, déli 12 órakor egy útkereszteződésnél dobjuk le. Így megszabadulhatunk a negatív energiáktól.”

Tegyük fehér rózsafejbe

Örökölt vagy más által viselt ékszert ne hordjunk, míg meg nem tisztítottuk. Főleg nyakláncot ne, hiszen ez érintkezik a torokcsakránkkal, amely a kommunikációért, a dolgok felszínre hozásáért felel. Mossuk le forrásvízben fogyó holdnál, mindannyiszor, míg úgy nem érezzük, hogy minden negatív energiát letisztítottunk róla.

„Ha jegygyűrűt öröklünk, annak tisztításához kevés a forrásvíz, hiszen ehhez az ékszerhez rengeteg érzés,
élmény tapad – mondja Melitta. – Két módszer van a megtisztítására. Tegyük fehér rózsafejbe egy pénteki napon, és mire a virág elhervad, elszívja a negatív energiákat. Vagy fehér tüllbe tegyük, hintsük meg kilenc csipet sóval, és tegyük ki egy éjszakára teliholdkor az ablakba. Ám ezután is van egy feladatunk; addig ne húzzuk az ujjunkra, míg egy férfi meg nem érintette az ékszert.” Sokakban felmerülhet, hogy a törtaranyból készült ékszerek hányféle energiát hordozhatnak.

„Jó hír, hogy ezektől az ékszerektől nem kell tartanunk. Azzal ugyanis, hogy széttörték őket, a bennük lévő energiák is megszakadtak.”

Amit soha!

Ha egy szerettünk önkezével vetett véget az életének – bármennyire is szerettük őt –, ne viseljük a későbbiekben az ékszereit. Ezek ugyanis olyan negatív energiákat hordoznak, amelyektől semmilyen tisztítással nem tudunk megszabadulni.

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete