Ezotéria

Nemeskőgyógyászat: használjuk ki az egészégmegőrzésben a gyógyító ásványok erejét

A féldrágakövek segítségünkre lehetnek egészségünk meg-őrzésében, betegségeink gyógyításában, és lelki egyensúlyunk megtalálásában. Fedezzük fel újra ezt az ősi tudományt!

A kövek tisztítása és feltöltése

Ha kimondottan gyógyításra alkalmazzuk őket, akkor minden használat után, de legalább havonta egyszer tisztítsuk meg a köveket, hogy hatásfokuk megmaradjon. A tisztítás történhet vízzel, fénnyel, imával, vizualizálással (ilyenkor képzeljük azt, hogy egy vízesés alatt állunk, és a víz tisztítóereje kimossa a kövünkből, a beteg testrészből vagy a sérült aurából kivett rezgéseket), vagy orvosi zsálya füstjével. A reiki segítségével pedig nem csak megtisztíthatjuk, de fel is tölthetjük a köveinket. Ez nem más, mint egy japán szerzetes által kifejlesztett spirituális gyakorlat, amelynek során tenyerünkön keresztül gyógyító energiát közvetítünk. Ezt a műveletet azonban csak a reikibe beavatott ember képes elvégezni. Tisztítás, töltés lehetséges még a napfény és a holdfény erejével is.

Finom, gyógyító rezgések

„A kövekkel való gyógyítás az alternatív gyógymódok egyik eszköze. A kristályok holisztikusan, a test,
a szellem és a lélek együttesére hatnak. Finom rezgéseket bocsátanak ki, mely a kövekben lévő ásványi anyagok, színek és kristályszerkezetek sajátos energetikai rendszere. A kövek helyreállítják a megsérült aurát. Testrészre, csakrákra téve energetizálják a testet, és beindítják annak öngyógyító mechanizmusát” – kezdi Szikóiné Kánya Éva, nemeskő-gyógyász. A nemes kövek úgy is hatnak, ha ékszerként hordjuk, elixírként használjuk, vagy testünket masszírozzuk velük. „Mint kiegészítő kezelés, rendkívül hatásos, képes meggyorsítani a felépülést, vagy kisebb betegségeket, panaszokat elmulasztani. A komoly orvosi beavatkozást nem helyettesítik” – hangsúlyozza a szakértő.

Csakraterápia

„Az egészség megtartásában és az öngyógyításban az egyik legjobb felhasználási lehetőség a csakraterápia, amit otthon is végezhetünk. Ennél a módszernél a 7 fő csakra színeinek megfelelő követ helyezünk minden csakrapontra, és öt-tíz percig ott pihentetjük őket” – mondja a nemeskőgyógyász. Utána úgy érezzük majd magunkat, mintha egy kellemes masszázson vettünk volna részt.

Elixír készítése

A kiválasztott követ tegyük egy pohár ivóvízbe vagy teába, és legalább egy órán át, de akár egy éjszakán keresztül áztassuk. A kőből kinyert finom rezgésenergiát így könnyedén megihatjuk. Elixír készítésére alkalmas, például: ametiszt, rózsakvarc, hegyikristály. (Nem minden kővel lehet elixírt készíteni. Ezzel kapcsolatban kérjük ki szakember tanácsát!)

Fotó: Shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete