Ezotéria

Erős igazságérzete veszi ki a Mérleg energiáit: ezek a betegségek fenyegetik leginkább

Egy tipikus Mérleg vagy pihen, vagy dolgozik, vagy elkényezteti, vagy kizsigereli magát.

A mérleg (szeptember 24. – október 23.) Mire figyeljen?

A közhiedelemmel ellentétben ez a személyiségalkat nem nyugodt és nem kiegyensúlyozott, hanem épp az ellentéte, miközben folyamatosan a kiegyensúlyozásra törekszik. Sokszor a saját belső egyensúlyát áldozza fel azért, hogy másokkal békében éljen. Rendkívül erős igazságérzete is sok energiát emészt fel, a konfliktusok pedig megbetegíthetik. Mások iránti ellenszenvét magába fojtja, nem nyilvánítja ki. Az asztrológiai gondolkodás a bőrt kapcsolja hozzá, hiszen az lép kontaktusba a külvilággal. A bőrkiütés, a környezeti ártalmakra adott allergiás reakciók, a világgal szembeni túlérzékenység kifejeződései.

Pszichoszomatikus panaszai a bőrtüneteken kívül leggyakrabban vese- és hólyagproblémákban nyilvánulhatnak meg. Visszafojtott agressziói, eltitkolt ellenszenvei és ki nem mondott értékítéletei lelki síkon pszichés zavarokat, pánikot és depressziót, testi síkon allergiát, asztmát, ekcémát, húgyúti fertőzéseket, vesegyulladást okozhatnak. A krónikus fejfájás a Mérlegnél a kiválasztási rendszer zavaraira, gyulladásaira utalhat.

Tanácsok

A sors sokszor úgy hozza, hogy a Mérlegnek külső ellentétes erők között vagy a saját ellentétes belső igényei között kell egyensúlyt találnia. Legyen tudatában, hogy rendszeresen vissza kell vonulnia, lelki kikapcsolódásra kell időt szakítania.

Egy tipikus Mérleg vagy pihen, vagy dolgozik, vagy elkényezteti, vagy kizsigereli magát. Legjobb, ha pontos napirendet követ, és nem enged kényelem- igényének. A Bach-virágterápiában az egynyári szikárka virágkivonatának cseppjei gyógyítják a döntésképtelenséget és a kiegyensúlyozatlanságot. Pár csepp kivonat egy pohár vízben segítséget nyújthat. Napi minimum másfél liter folyadék fogyasztására a Mérlegnek másoknál is jobban oda kell figyelnie. Hazai gyógynövényeink közül a csalántea mellett a málnalevéltea segíti a kiválasztást, vízhajtó hatással. Az áfonya a húgyúti panaszok növényi szere, akár tea, akár szörp vagy szárított bogyó formájában.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete