Ezotéria

A Mérleg férfi kitart a párja mellett: ez a csillagjegy illik hozzá legjobban a szerelemben

Az őszi napéjegyenlőség csillagjegyének egyensúlyra törekvő szülöttei a legnépszerűbbek a 12 állatövi jegy között. Nem csoda, hiszen ösztönösen kerülnek minden konfliktust másokkal.

A mérleg férfi

Az őszi napéjegyenlőség csillagjegyének egyensúlyra törekvő szülöttei a legnépszerűbbek a 12 állatövi jegy között. Nem csoda, hiszen ösztönösen kerülnek minden konfliktust másokkal. Nőben rendkívül keresett ez a tulajdonság, férfiban azonban több hátránya van. A klasszikus férfikép elvárásai között ugyanis a keménység és a magabiztosság szerepel, amiben ezek a sármos hódítók nem bővelkednek. Ennek oka elsősorban az, hogy ők a Vénusz gyermekei, és mindenben a szép és a kellemes, a könnyed és játékos dolgokat keresik. Nehéz rávenni őket komoly döntések meghozatalára, különösen, ha azok felelősséggel, nehézséggel is járnak. A hűség szobrát tehát nem kifejezetten a Mérleg férfiról lehet megmintázni, ha csak erkölcsi érzéke, igazságérzete és neveltetése nem ebbe az irányba billenti el. Mindazonáltal a Mérleg az igazságérzet és a korrektség csillagjegye is.

Ez a férfi belső esztétikai érzékből vágyakozik a harmóniára és az igazságosságra. Ami szép, az jó is – vallják a szerelmet kereső, romantikus Mérleg-szülöttek. Házastársként a megértést és a megbocsátást gyakorolja, de sokszor csak látszólag, ugyanis konfliktuskerülő természete akadályozza a nyílt véleménynyilvánításban. Mosolyog, ha bántják, de azonnal föl is menti magát minden további kötelezettség alól, anélkül, hogy ezt őszintén megmondaná a másiknak. Partnerének tudnia kell, hogy az igazság nála esztétikai fogalom. Válni nem szeret, de ha elkerülhetetlen, akkor kifinomult lénye a fájdalommentes, elegáns megoldásokat részesíti előnyben.

Mérleg férfi – Kos nő

Harcias nő és békés férfi kapcsolata, amelyben óriási kölcsönös fejlő[1]dési lehetőségek vannak. Szenvedélyes viszonyukban az ellentétek vonzása érvényesül. A férfi őszintébbé, a nő szelídebbé válik, ellenkező esetben búcsút mondhatnak egymásnak.

Mérleg férfi – Bika nő

Hasonló értékek és ideálok kovácsolják össze e két kellemes viselkedésű és kölcsönösen harmóniára törekvő csillagjegyet. Problémát kényelmességre való hajlamuk és igényes ízlésük okozhat, ezért a nőnek anyagiakban is előrelátónak kell lennie.

Mérleg férfi – Ikrek nő

Érdekes és szellemes kapcsolat, amelyben mindenről tudnak beszélni egymással. A családban a gyerekekkel szemben is jókedv és demokrácia uralkodik, emellett szinte mindennaposak a vendégek a háznál. A céltudatosság hiánya azonban káoszt okozhat.

Mérleg férfi – Rák nő

Itt az ellentétek vonzása nem érvényesül, legfeljebb a kölcsönös tisztelet egymás iránt. A Rák kiváló anya és nagyszerű házi[1]asszony, gyönyörű és barátságos otthont teremthetnek együtt. A féltékeny nőnek azonban fékeznie kell birtoklási vágyát.

Mérleg férfi – Oroszlán nő

A zodeákus legpazarlóbb és leghiúbb párosa, nehezen vetkezi le a csillogás és a költekezés vágyát. Mindketten a partner csodálatára vágynak, és túl nagy hangsúlyt fektetnek a külsőségekre. Ebből következik rendkívüli népszerűségük és látványos sikerük a külvilágban.

Mérleg férfi – Szűz nő

A Vénusz férfi költekező hajlama és hedonizmusa elriaszthatja ezt a szerény és szorgalmas személyiségalkatot, aki mindenben előrelátó, és biztonságra törekszik. A férfi ebben a nőben kiváló feleséget és tökéletes családanyát talál. A kezdeményező erő hiányzik belőlük.

Mérleg férfi – Mérleg nő

A kölcsönös tapintatosság és a pánikszerű konfliktuskerülés bár nyugodt és békés légkört biztosít, de nem ad lehetőséget a problémák őszinte meg[1]beszélésére. Mindketten hárítják a felelősségvállalást, ami a családépítést akadályozhatja. Könnyelműen költenek.

Mérleg férfi – Skorpió nő

Ez a nő nem tűr ellentmondást, ezért kiválóan tud bánni az irányítást szívesen átadó és a Skorpió szenvedélyességének bűvkörét élvező férfival. Ebben a kapcsolatban a felek félszavakból is értik egymást, bár a nő időnkénti magába zárkózásait a férj nehezen viseli.

Mérleg férfi – Nyilas nő

Az egyik legtökéletesebb asztrológiai páros. Minden gondolatukat megosztják egymással, ezért barátokká is válnak. Házasságban azonban ez a férfi gondosabb, kényeztetőbb feleségre és nyugalmasabb hétköznapokra vágyna, ezért a Nyilasnak nyugodtabbá kell válnia.

Mérleg férfi – Bak nő

Ennek a józan és céltudatos nőnek nincsenek illúziói egy párkapcsolatban, de ha baj van, akkor bölcsen, szilárdan és előrelátóan cselekszik. Éppen erre van szüksége az ambivalenciára hajló, de alkalmazkodó férfinak, aki ebben a kapcsolatban rendet és biztonságot élvez.

Mérleg férfi – Vízöntő nő

A szabadságszerető férfi most a párjára akadt, érdekes, de kiszámíthatatlan párost alkotnak. Sok esetben a szerelem igaz barátsággá alakul, és életük végéig önzetlenül támogatják egymást. A nő gyakorlatiasabb és szilárdabb, ő irányít a kapcsolatban.

Mérleg férfi – Halak nő

Sok férfinak Halak nő az ideális párja, ez azonban a Mérlegre nem biztos, hogy igaz. Ketten együtt ugyanis szívesen járnak a rózsaszín fellegekben, és elveszítik realitás[1]érzéküket. A csapongó Halak – irányítás és kontroll nélkül – könnyen kicsúszik a békés Mérleg kezéből.

Fotó: pexels.com

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete