Ezotéria

Önbizalom-varázslatok az iskolába: ametisztes víz és körömvirág segíthet a kicsiknek dolgozatok, felelés előtt

Az új társak, tanárok, a feladatok sok gyerek önbizalmát elvehetik az iskolában. Segítsünk nekik, hogy öröm legyen a tanulás!
ezotéria lélekgyógyász melitta önbizalom önbizalom varázslatok

Melitta lélekgyógyász néhány önbizalom-növelő varázslatot gyűjtött össze, amelyet a nagyobb diákok egyedül, a kisebbek szüleik segítségével készíthetnek el. Mindegyik támogatni fogja önbizalmukat az iskolai megmérettetéseken. Ha a szülők is kedvet kapnak, ők is bátran rejtsenek el belőlük egyet-egyet a táskájukban, munkahelyi sikereik érdekében.

A nyaralás emlékére

Ha vízparton nyaraltunk, minden bizonnyal gyűjtöttünk kavicsokat, de az is tökéletes, ha a közeli parkban, játszótéren keresünk nagyobb, laposabb követ. A lányoknak fessünk rá rózsaszín, a fiúknak kék alapot – mindkettő nyugtató, kellemes szín –, majd a lányok kavicsára kerüljön egy angyalszárny, tündér vagy csillag. Ezek a szimbólumok mind behívják a védőangyalukat, illetve segítenek valóra váltani az álmikat. A fiúk valamilyen bátorságot, erőt sugárzó tárgyat festhetnek a kövükre – például kardot vagy pajzsot –, vagy olyan állatot, amely híres a bátorságáról, önbizalmáról. Esetleg oroszlánt, farkast. Semmiképpen ne válasszon olyan állatot, még ha kedvence is, amely lassú vagy tüskés, például lajhárt vagy sünit. A kavicsot elrejthetjük az iskolatáskában, esetleg kirakhatja az íróasztalára, hogy amikor kell, kézbe foghassa, és erőt meríthessen belőle.

Az ametiszt erejével

Hideg, folyó vízben mossunk le egy ametisztkövet, és tegyük egy órára ásványvízbe vagy forrásvízbe. Egy óra elteltével ebből a vízből igyon a diák – lehet ez a rendszeres szeánsz fontos felelet, dolgozat előtt –, hogy sikeresen vegye az előtte álló akadályokat. Ha valamiért az ametiszt nem szimpatikus, nem tetszik a gyereknek, próbálkozhatunk aventurinnal is, hiszen hasonló eredményre számíthatunk. A diák nem fog tartani a megmérettetésektől, és jól fog szerepelni a vizsgákon. Ugyanezt a varázslatot végezhetjük el, ha a munkahelyünkön készülünk fontos megmérettetésre.

Okos, mint a nap

A körömvirág magába zárja a nap éltető energiáját, optimizmussal, erővel és önmagunkba vetett hittel tölt fel minket. A sárga szín szeretete derűs, nyílt, intelligens, öntudatos jellemre utal, aki bátran kezdeményez, problémáit felvállalja, megoldja, és másoknak jó példát képes mutatni.

A hétvége tökéletes alkalom, hogy szedjünk néhány szál körömvirágot, és lepréseljük, hogy minél tovább élvezhessük támogató erejét. Ha nincs növényprésünk, megteszi egy tiszta füzet, amit lesúlyozunk, ám ne tegyük újságpapírba vagy könyv lapjai közé, mert a tinta mérgezi a növényt, és így nem érjük el a kívánt hatást. Ha több virágot préselnénk, ne rakjunk minden papírlap közé, mert a nedvességtartalma miatt lassú lesz a száradás, és akár be is penészedhet. Amikor megszáradt a növény, tegyük a diák szobájában jól látható helyre, fejmagasságban, hogy ezzel is segítsük őt önbizalomhoz és iskolai sikerekhez. A virágot évente cserélni kell, jövő szeptemberben újabb növény kerüljön ki a szobába.

Csillogó sikerek

Egy kisebb befőttesüvegre lesz szükségünk a varázslathoz, egy fotóra a nebulóról és különböző színű csillámporokra – ezeket hobbiboltban is megvásárolhatjuk. Ha nem tudunk csillámport venni, helyettesíthetjük színes papírral is. Az üvegbe tegyünk egy réteg ezüst port, majd következzen fehér, végül halványkék. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a gyermek fotóját a porok tetejére, majd következhet egy réteg zöld, narancssárga és piros csillám. Nagyon lényeges a sorrend, csak így lesz sikeres a varázslat. Miután elkészültünk, tegyük a diák ágya alá a mágikus üveget, és hagyjuk ott.

Fő a nyugalom!

Az egyik legfontosabb hindu szimbólum, mantra az Om, amelyet Aum néven is ismernek. A nyugalmat, az ősbizalmat jelképzi többek között, jó érzés viselni, magunkkal vinni. Az iskolatáska cipzárjára rögzítsünk 7 szálból álló rafiafonatot, és a végére kötözzünk fel egy Om-szimbólumot. Jó hatással lesz a gyerek lelkére, szellemére.

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete