Ezotéria

Az önbizalom mágiája: türkizkék medál segít megnyitni a torokcsakrát, hogy ki merje mondani a véleményét

Sokszor érezzük úgy, ha több lenne az önbizalmunk, könnyebben tudnánk érvényesülni az életben. Segítünk, hogy így legyen!

Megtisztulás a régi sebektől

Sokak esetében nem is kell olyan sokáig kutatnunk, hogy megtaláljuk; nem alapjában véve nincs önbizalmunk, hanem az évek során kaptunk olyan pofonokat, amelyek erre az útra tereltek. Első dolgunk tehát az, hogy megszabaduljunk ezektől a régi sebektől.

Gyújtsunk meg egy fehér gyertyát, csukjuk be a szemünket, és idézzünk fel egy olyan esetet, amikor úgy éreztük, valaki átgázolt rajtunk, és emiatt az önbizalmunk csorbát szenvedett. Most képzeljük el, hogy a támadóval szemben állva egy lila bura van rajtunk, amin nem jönnek keresztül rosszindulatú mondatai, és észre sem vesszük lekicsinylő arckifejezését. Mondjuk el a következő mondatot: „Megbocsájtom neked azt, hogy bántottál.” És mostantól, ha ismét ilyen helyzetbe kerülünk, már tudjuk, hogyan védekezzünk.

Erősítsük, ami jó

Jobb napjainkon mindannyian tisztában vagyunk az értékeinkkel. Ragadjuk meg ezeket az alkalmakat, és aranyszínű tollal írjuk fel egy papírra, milyen pozitív visszajelzéseket kaptunk a környezetünktől. Bátran jegyezzük fel, ha a munkatársunk megdicsérte a szoknyánkat, vagy akár azt is – bár akkor kényelmetlenül éreztük magunkat –, ha a munkások utánunk fütyültek az utcán. Ezt a papírt tegyük be egy aranyszínű szatén- vagy organzaszütyőbe, és rejtsük el a táskánkban.

Amikor rossz napunk van, vagy úgy érezzük, senki szemében nem vagyunk mutatósak, izgalmasak, vegyük elő a jegyzeteinket, és olvassuk újra. Rögtön jókedvre derülünk majd, ráadásul, a pozitív gondolatok teremtő erejét is azonnal a javunkra fordíthatjuk.

Merjük kimondani!

Egyes embereknél úgy jelentkezik az önbizalomhiány, hogy inkább ráhagynak mindent a környezetükre, és nem merik megvédeni saját álláspontjukat, elmondani a véleményüket. Nekik egészen biztosan a torokcsakrájuk nem működik megfelelően, és ez akadályozza meg őket szó szerint abban, hogy ki merjék nyitni a szájukat. Akinek ilyen problémája van, türkizkék medált viseljen a nyakában, ugyanis ez a torokcsakra színe. Ez az árnyalat helyreállíthatja a csakra működését, és segíthet, hogy önbizalommal teli fogalmazzuk meg a mondandónkat.

A tükörrel szemben

Legtöbbünk nem elégedett a képpel, amit a tükörben lát, legszívesebben itt-ott átalakítanánk magunkat. Ennél azonban sokkal jobb, ha képesek vagyunk magunkat elfogadni, és legyünk vékonyak vagy gömbölyűek, szőkék vagy barnák, de szeressük azt, amit a tükörben látunk.

Növő Hold idején gyújtsunk meg egy fehér gyertyát, álljunk meg a tükör előtt, és szórjuk körbe magunkat köralakban sóval. Így érhetjük el, hogy csak pozitív energiák vegyenek minket körbe, amire nagy szükségünk van. Nézzük végig magunkat centiről centire, és hangosan mondjuk a következő mondatot: „Szeretem a lábamat, mert…” és így sorban, minden egyes testrésznél találjunk valami olyat, ami szép, ami szerethető. Két hétig háromnaponta, majd hetente, végül havonta ismételjük meg a varázslatot. És csodák csodájára azt fogjuk tapasztalni, hogy képesek vagyunk a pozitívumokra koncentrálni, ezáltal pedig nő és kiteljesedik bennünk az önbizalom.

TIPP

Lámpalázas gyermekünk önbizalmát erősíthetjük iskolai felelet előtt, ha a táskájába egy aprócska vörösfenyő ágat teszünk. A Bach-virágterápiában ez az önbizalom növénye.

Új emberek között

Vannak, akiknek igazi rémálom, amikor ismeretlen emberek közé kell menniük, legyen az egy új munkahely vagy akár egy vendégség. Ha belegondolnak abba, hogy számukra vadidegen emberek között kell majd megszólalniuk, a víz is kiveri őket. Ha tudjuk, hogy ilyen helyzetbe kerülhetünk, az önbizalomvarázsló zacskó sokat segíthet. Egy ezüstszínű szütyőbe tegyünk egy rózsakvarcot, egy turmalint és egy citrint. Mindhárom kő erősíti önbizalmunkat, és segít, hogy helyt álljunk, sőt, szinte elvarázsoljuk újonnan szerzett ismerőseinket. Ezt a zacskót tegyük a táskánkba, úgy, hogy senki ne vegye észre.

Döntési helyzetben

Azok az emberek, akik nincsenek híján az önbizalomnak, nem tétováznak egy döntési helyzetben, mert úgy érzik, képesek a megfelelő utat választani.

Ezzel szemben, akinek kevés az önbizalma, az sokszor addig őrlődik, míg lemarad élete legjobb pillanatairól.
Ahhoz, hogy könnyebben döntsünk, a következő mondatot írjuk fel 77-szer egy papírra: „Képes vagyok jó döntéseket hozni, mert megvan bennem a szükséges tudás, erő és önbizalom.” Akár minden mondat végén mondjuk is el hangosan ezt a sort, hogy rögződjön bennünk.

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete