Ezotéria

A gyertya lángja elvarázsol: bűvös szertartásokkal védheti meg otthonát, szerezhet szerelmet a gyertya segítségével

A tűz megtisztító erejével és a gyertyák erejével izgalmas mágiákat próbálhatunk ki.
ezotéria, mágia

Védelem, tisztítás

Házunk, családunk védelmére, otthonunk energetikai tisztítására fehér gyertyát vethetünk be. Nem szükséges hozzá speciális varázslat, egyszerűen, amikor úgy érezzük, hogy nem jó energiák vesznek minket körül, rossz a kedvünk, fáradtak, vagy éppen ingerültek vagyunk, gyújtsunk meg egy — vagy több — fehér gyertyát, és képzeljük el, hogy otthonunkból a gyertya lángja minden negatív erőt magába szív.

Anyagi ügyek

Pénzügyeinket kék gyertya segítségével tudjuk fellendíteni. Ahogyan a nyerőgépeknél is a hetes a szerencseszám, úgy itt is hét gyertyára van szükségünk — lehetnek mécsesek is —, hogy elvégezzük a varázslatot. Mindegyik gyertyába karcoljuk bele azt a vágyott tárgyat, amit szeretnénk megszerezni, és ne az összeget, amiért meg tudnánk vásárolni. Lehet ez egy kezdőbetű, egy forma — például, ha házat vennénk, karcoljuk bele azt egy tű hegyével, ha autót, akkor azt —, de ha mégis hosszabb gyertya mellett döntünk, a szót is beleírhatjuk. Minden este 7 óra 7 perckor gyújtsuk meg a gyertyákat, míg le nem égnek teljesen.

Család

Ha családunk körében gyakoriak a viták, vagy csak szeretnénk megerősíteni az összetartozás érzését, 12 napon át, minden étkezésnél, amikor mindannyian körülüljük az asztalt, gyújtsunk meg egy narancsszínű és egy indigókék gyertyát. Nincs egyéb teendők, csak harmonikus hangulatot teremteni, távol tartani a vitákat és a mobiltelefonokat az asztaltól, hogy végre egymásra figyeljünk.

Karrier

Ha úgy érezzük, szükségünk van egy kis lökésre a karrier területén, szeretnénk, ha előléptetnének minket, vagy éppen be akarjuk biztosítani magunkat a jelenlegi pozíciónkban, egy fekete, egy fehér és egy zöld gyertyára lesz szükségünk, hiszen ezek a karrier színei. Gyújtsuk meg a három gyertyát tetszőleges sorrendben, de fontos, hogy egy háromszöget alkossanak. Egy láncra fűzzünk fel egy napkő medált, amelyet napkeltétől napnyugtáig töltöttünk a nap energiájával. Lengessük meg néhányszor a három gyertya lángja fölött egyenként, majd fogjuk a tenyerünk közé, és mondjuk el a következő varázsigét 11 alkalommal: „A nap ereje segítsen engem, hogy céljaimat elérjem.” Fontos, hogy a kitűzött célunkat soha ne valakinek a kárára érjük el, hanem úgy, hogy mindenki számára a legjobb legyen a végeredmény. Mostantól viseljük ezt a követ olyan gyakran a munkában, amilyen sűrűn csak tehetjük.

Egészség

A zöld az egészség színe, és ez igaz a gyertyamágiára is. Gyújtsunk meg egy zöld gyertyát — lehetőleg növő holdkor, hogy az egészség teljességét vonzzuk magunkhoz —, majd egy fehér papírra zöld tollal írjuk fel annyiszor az „Egészséges vagyok!” mondatot, ahányszor csak kifér. (Normál betűmérettel írjunk, ne nagyobbal a szokásosnál.) Ha lehet, mindannyiszor mondjuk ki hangosan is a mondatot, mint egyfajta mantrát, hogy a sejtjeinket átitassa a rezgés, miszerint: minden jól működik a szervezetünkben. Hajtsuk össze a papírt, zárjuk le gyertyaviasszal. Tegyük a ruhánk zsebébe, és tartsuk magunknál egy héten át — természetesen reggel áttehetjük az aznapi nadrág, blúz zsebébe —, majd egy hétre ragasszuk fel átlátszó vizespalackra, és ezt a folyadékot fogyasszuk, hogy az energetizált víz is átadja nekünk az egészség rezgéseit.

Szerelem

A szerelmi gyertyamágiához természetesen piros gyertyára van szükségünk, és kettő darabra, hiszen ez szimbolizálja a pár egységét. Abban az esetben is végezhetjük ezt a varázslatot, ha új kapcsolatra vágyunk, de akkor is, ha szeretnénk a meglévő házasságunkat, együttélésünket megerősíteni.

Gyújtsuk meg a két gyertyát, tegyünk elé két rózsakvarc követ, és szórjuk körbe a két gyertyát és a két követ piros rózsaszirmokkal szív alakban. Csukott szemmel képzeljük el magunkat egy boldog kapcsolatban vagy a társunkkal, vagy egy számunkra tökéletes partnerrel. Fontos azonban, hogy soha ne személyesítsük meg a vágyott illetőt, hiszen ez beavatkozás a szabad akaratába. Ismételjük meg a varázslatot mindaddig, míg a két gyertya le nem ég teljesen. Ha úgy érezzük, valami a boldogságunk útjában áll, egy aranyszínű gyertya erejét hívjuk segítségül. Az arany elűzi a rosszkedvet, helyére pozitív gondolatokat és örömteli eseményeket hoz. Égessünk minden teliholdkor arany színű gyertyát.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete