Ezotéria

Ne féljünk a kihulló fogtól: ijesztő álmok, megnyugtató magyarázatok

Vannak olyan álmok, amelyeket már nagyanyáink is úgy értelmeztek, mint valami borzasztó esemény előszelét. Szerencsére, ma már tudjuk, ezek a képek másképp is értelmezhetőek. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni!

Kihulló fog

Az egyik olyan álom, amelyet úgy magyaráznak, hogy halált jelez előre. A magyar nyelv nagyon szemléletes, hiszen van egy olyan szófordulatunk, hogy „rágódik valamin”. Ha az életünkben egy fontos kérdéssel kapcsolatban jó ideje nem tudunk dönteni, előbb-utóbb biztosan a fogunk látja kárát. A lelki tünetek testivé formálódnak. És ugyanezt mutatja az álom is; szabadulni próbálunk egy problémától, amely régóta megoldásra vár, és ahelyett, hogy tovább rágódnánk rajta, inkább a fogainkat veszítjük el az álomképben. Ebben az esetben azon kell elgondolkodnunk, hogy milyen helyzet az, aminek a megoldásán többet kellene törnünk a fejünket.

Szakítás, a kapcsolat vége

Amikor egy boldog párkapcsolatban élünk, ijesztő azt álmodni, hogy ez véget érhet egyszer. És nem is kell feltétlenül így lennie. Ha valaki a szakításáról álmodik, akkor párkapcsolata új feladatok, kihívások előtt áll. Lehet, hogy belekezdenek egy közös vállalkozásba, ami akár szakítópróba is lehet, de ha álmunk előre jelzi a nehézségeket, van időnk felkészülten fogadni ezeket.

Betegség

Ha álmunkban betegek vagyunk, akkor fontos megfigyelnünk, hogy mely szervünk, mely testrészünk betegszik meg.

● A beteg szerv, testrész, ha bal oldalon van, akkor a férfiakkal való kapcsolatunkban kell keresnünk, hogy mi az, ami hátráltat abban, hogy előrébb lépjünk. A jobb oldal viszont a női oldal, tehát akkor itt kell keresgélnünk.

● A szívvel kapcsolatos betegség a szívügyeket szimbolizálja.

● Ha a fejünkkel van álmunkban bajunk, akkor a gondolkodásunkon kell változtatni.

● A női szervek betegségei a nőiességgel kapcsolatban mutatnak kérdéseket.

● A tüdőbetegség azt jelzi, hogy szeretnénk egy helyzetet megoldani, és utána nyugodtan fellélegezni.

● A bőrbajok védekezést jelentenek. Van egy olyan helyzet vagy személy az életünkben, aki szinte megmérgez minket.

Baleset

Figyeljük meg, hogy álmunkban hogyan ér minket baleset. Ez kulcs lehet, hogy mit szeretne üzenni nekünk az Univerzum.

● Ha hátulról kapjuk az ütést: döntést kell hoznunk egy helyzetben.
● Ha elölről kapjuk az ütést: valamit túlzottan sürgetünk, pedig még nem jött el az ideje.
● Ha bal oldalról, férfinak: saját magunkkal van problémánk.
● Ha bal oldalról, nőnek: egy férfi okozza a problémánkat.
● Ha jobb oldalról nőnek: saját magunkkal van problémánk.
● Ha jobb oldalról, férfinak: egy nő okozza a problémánkat.

Tűzeset

Rémisztő álmunkban azt látni, hogy tűzben áll a házunk. Szemünk láttára porlad szét minden vagyonunk, a régi kedves képek, emlékek. Nem kell aggódni, ez nem feltétlenül jelezz tűzvészt a lakásban, bár nézzük meg elindulás előtt, hogy kihúztuk-e a vasalót. A tűz álmunkban mindig tisztító erővel bír, azaz végre letehetünk a minket már nem építő, hanem romboló kapcsolatokat, rossz szokásokat, amelyek az életünket megkeserítik. Gondoljunk csak bele: a tűz elpusztítja a múltat, hogy lehetőséget adjon, hogy valami egészen új épüljön a helyébe.

Saját halálunk

Önmagunk halálát látni az egyik legfélelmetesebb élmény. Mielőtt azonban folyamatos rettegéssé válna az életünk, felejtsük el, hogy szó szerint értelmezzük az álmot, hanem nézzünk egy kicsit a jelentése mögé. Ha a tarot-kártyából indulunk ki, minden halál egyben újjászületés is. Tehát nem földi életünk ér véget, hanem egy korszakot zárunk le, és ennek a kapunak a bezárása lehetőséget ad, hogy új utak nyíljanak meg előttünk. Ha saját halálunkkal álmodunk, tartsunk önvizsgálatot: mi az, ami idejét múlt lett az életünkben, és szépen lezárva új lehetőségeket kapnánk.

Szerettünk halála

Legtöbbször akkor álmodjuk hogy meghal, vagy a temetésén járunk, amikor valamiért feszültebb a viszonyunk. Ha ezt álmodjuk, nem fogjuk elveszíteni, de szeretnénk, ha eltemetné azokat a tulajdonságait, amelyek a mi életünket megnehezítik. Ilyenkor hasznos lehet egy beszélgetés, hogy tudjunk mi magunk is változni és változtatni.

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete