Ezotéria

Önmagát képes gyógyítani a Szűz jegyű ember: ezek a betegségek fenyegetik a leginkább

Rendszerességhez vonzódó természete és igényessége a táplálkozásban is megnyilvánul, ezért a legkisebb változás, napirendjének felbomlása emésztési panaszokhoz vezethet.

A szűz (augusztus 24. – szeptember 23.) mire figyeljen?

A Szűz-alkat egészségi állapota a munkájával kapcsolódik szorosan össze. A kiegyensúlyozott, rendszeres és egészséges táplálkozás elengedhetetlen a Szűz számára ugyanúgy, mint a nyugodtság, ami a szellemi regenerációt biztosítja. Kötelességtudata, lelkiismeretessége gyakran teszi túlhajszolttá, puritán életmódja és gyakorlatias gondolkodása pedig nem engedi, hogy elkényeztesse magát. A túlzott önfegyelem és a mértékletesség erénye azonban biztosítja, hogy a legtöbb Szűz élete során másoknál egészségesebb legyen.

Rendszerességhez vonzódó természete és igényessége a táplálkozásban is megnyilvánul, ezért a legkisebb változás, napirendjének felbomlása emésztési panaszokhoz vezethet. Leginkább önmagát kizsigerelő életmódja miatt válik beteggé. Belső vívódásainak krónikus betegségek lehetnek a következményei, amelyek közül a bél- és gyomorbántalmak, emésztési rendellenességek emelkednek ki. A máj és az epe működésének zavarai nagyon sok szülött életét megnehezíthetik, ezért jó, ha ismerik a különböző diétaformákat.

Tanácsok

A Szűz a legkönnyebben gyógyíthatja magát egyedülálló figyelme, türelme és betegségekhez való veleszületett érzéke miatt. Betegségeit képes felismerni, és saját terápiás módokat kialakítani. Sok orvos és gyógyszerész kerül ki a jegy szülötteiből gyógyító érzékük miatt. A Szűz ősi gyógynövénygyűjtő csillagjegy, különösen a borsmenta, az ánizs, a kömény, az édeskömény, a kapor és az articsóka hasznos a számára. Ezek emésztést elősegítő, bélrendszert és gyomrot megnyugtató szerek, amelyekkel táplálkozási hibákat is korrigálni lehet. Mivel a Szűz különösen fogékony a táplálkozásterápiára, zsíros, tejes, húsos ételek kiiktatásával és zabpehely, köleskása, barna rizs, cikória fogyasztásával nem csak krónikus emésztési problémáit, de általános közérzetét is javíthatja. Az esti kikapcsolódást segíti a citromfű és az orbáncfű teájának keveréke, amely gyomorpanaszokra is kiváló.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete